Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 3.6.

helsinki

Chico Pinheiro & Finnish Friends,Koko Jazz Club, helsinki3.6. Klo 21:00

Chico Pinheiro & Finnish Friends

keikka

Liput 25/23 €

Kitaristi Chico Pinheiro oli Grammy-ehdokkaana The Best Latin Jazz Album -kategoriassa  julkaisullaan City Of Dreams. Pinheiron hurjaa live-virettä on mahdollisuus päästä todistamaan peräti kahtena iltana kesäkuun alussa. Ohjelmistossa on Pinheiron tuoreimpien julkaisujen materiaalia. Sensitiivinen Pinheiro on myös upea vokalisti, ja hänen taitonsa ovat noteeranneet samalla lavalla monet jazzin legendat, kuten Herbie Hancock.

Perjantai-illan konsertissa Chicon kanssa esiintyy erityisvieraana upea laulajatar Jenny Robson.

Koko Jazz Clubilla Jazzin Superviikolla Pinheiro esiintyy suomalaisten kollegojensa seurassa. Rummuissa kuullaan Jussi Lehtosta, bassossa Timo Hirvonen ja koskettimien takana upea Jukkis Uotila.

Chico Pinheiro, kitara 

Jenny Robson, laulu 
Jukkis Uotila, piano 

Timo Hirvonen, basso 

Jussi Lehtonen, rummut

Jukka Eskola Soul Trio,Koko Jazz Club, helsinki3.6. Klo 17:00

keikka

Liput 25/23 €

Soul Trio on Suomen kysytyimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvan trumpetisti Jukka Eskolan uusi kokoonpano. Eskolan lisäksi Soul Triossa vaikuttaa kotimaisen jazzkentän ykkösurkuriksi tituleerattu Mikko Helevä, sekä suvereenista ja svengaavasta rumputyöskentelystään tunnettu Teppo Mäkynen.

Trion musiikilliset esikuvat ovat kultaisella 60-luvulla, mutta heidän esittämistä kappaleistaan löytyy vaikutteita muiltakin vuosikymmeniltä. Yhtyeen musiikki koostuu originaaleista sävellyksistä, sekä muutamista tarkkaan valikoiduista gospel- ja soul vaikutteisista lainakappaleista. Materiaalin avainsanat ovat juurevuus ja svengi, mutta yhtye pyrkii myös vaikuttamaan kuulijoihinsa hienostuneella dynamiikalla ja välillä jopa minimalistisilla musiikillisilla ratkaisuilla.

Jukka Eskola, trumpetti 

Mikko Helevä, urut

Teppo Mäkynen, rummut

Ovet 18:00-23:00
Liput ovelta tai Teatteri Toivon nettisivuilta 10 €

Helsingin Hermannissa sijaitsevasta Teatteri Toivosta muotoutuu kaupungin uusin livemusiikkivenue perjantaina 03.06.2022, kun Uusi Jazzi Klubi, eli UJK, ottaa lavan haltuunsa levynjulkistusbileiden muodossa.

Yhtyeeltä on luvassa kolmen setin mittainen improvisoitu matka, joka sekoittelee mm. jazzia, funkkia sekä paljon erilaisia tunnelmia ja vaikutteita eri kulttuurien musiikkiperinteistä. Yleisölle tarjolla on musiikin lisäksi myös laadukasta ruokaa ja baarin antimet.

tampere

Timo Lassy Trio,G Livelab Tampere, tampere3.6. Klo 21:00

Timo Lassy Trio

Liput 28 €
Doors: 20:00
Showtime: 21:00

Timo Lassy soittaa saksofonia tunteella ja tyylillä. Kotimaiselle yleisölle tutuksi mm. Five Corners Quintetin riveistä tullut ilmaisuvoimainen artisti on jo aikaa sitten puhkaissut "jazzpiirien" näkymättömät seinät ja astellut yhtyeineen lukuisille maamme halutuimmista esiintymislavoista. Juhlaviikkojen Huvila-teltan, Flow Festivalin ja Pori Jazzin kaltaiset lavat ovat tulleet tutuksi, kun Lassy on hurmannut yleisöjään eri kokoonpanoillaan.

Uusin Lassyn kokoonpanoista on Trio, joka julkaisi nimikkolevynsä elokuussa 2021. Lassyn, basisti Ville Herralan ja rumpali Jaska Lukkarisen muodostaman yhtyeen debyyttijulkaisu sai Helsingin Sanomissa viisi tähteä, ja suitsutus on sittemmin jatkunut maailmalla medioissa kuten Downbeat, Jazzwise ja Der Spiegel.

Timo Lassy Trio
Timo Lassy - saksofoni
Ville Herrala - basso
Jaska Lukkarinen - rummut

Nate Wooley Columbia Icefield (US),G Livelab Tampere, tampere3.6. Klo 19:00

Nate Wooley Columbia Icefield (US)

30 € (HUOM! Myynnissä myös yhteislippu 50 €, jolla pääsee Nate Wooley Columbia Icefield -keikalle 2.6. ja Timo Lassy Trio -keikalle 3.6.)

Yhdysvaltalaisen trumpetistin ja säveltäjän Nate Wooleyn uusin albumi Columbia Icefield tutkailee ihmisen ja luonnon suhdetta yhtyeen nimeenkin päätyneen Rocky Mountains -vuoriston suurimman jäätikön kuvallistamana. Yhtyeen elektronisin sävyihin laajennettu free jazzin sointi on mietiskelevää ja seesteistä, puhuttelevaa ja henkilökohtaista.

Columbia Icefieldiä tulkitsee Nate Wooleyn rinnalla pedal steel -kitaristi Susan Alcorn, kitaristi Ava Mendoza ja rumpali Ryan Sawyer.

"The Prettiest, Most Progressive Campfire Music Ever" (The New York Times)