Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 9.6.

helsinki

Teppo Hauta-ahon muistokonsertti,Savoy-teatteri, helsinki9.6. Klo 19:00

keikka

Helsinki Jazz ry järjestää yhteistyössä Savoy-teatterin kanssa 9.6 Teppo Hauta-ahon monipuolisen muistokonsertin, jossa esiintyy laaja joukko Tepon taiteilijaystäviä eri elämänvaiheilta ja kokoonpanoista: pianistit Eero Ojanen, Meri Louhos ja Carita Holmström (myös laulu), saksofonistit Eero Koivistoinen, Junnu Aaltonen, Mikko Innanen ja Harri Sjöström, kitaristit Kalle Kalima ja Jukka Kääriäinen, klarinetisti Heikki Nikula, rumpalit Reiska Laine ja Olavi Louhivuori, tanssija-koreografi Reijo Kela sekä basistit Uffe Krokfors, Ville Herrala, Antti Lötjönen, Dan Styffe, Fanni Hoppari, Kaapo Kangas, Tapio Lydecken, Marja-Helena Ojanperä, Maukka Siirala, Eero Tikkanen ja Juho Vikman.

Teppo Hauta-aho (1941-2021) oli suomalainen kontrabasisti ja säveltäjä. Hän oli tunnustettu muusikko niin klassisen musiikin, jazzin ja improvisaatiomusiikin piireissä. Hauta-aho sävelsi paljon orkesteri- ja kamarimusiikkia, ja hänen tuotantonsa kontrabassolle on laaja. Hauta-aho soitti Helsingin Kaupunginorkesterissa ja Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, kunnes siirtyi vapaaksi taiteilijaksi vuonna 1999.

Hauta-aho soitti mm. Cecil Taylorin, Evan Parkerin, Anthony Braxtonin, Yoko Miuran ja Marilyn Crispellin kanssa sekä yhtyeissä, kuten Tuohi Quartet, Kalmisto-Klangi, Quintet Moderne, Trio Nueva Finlandia, Töölön Bassotrio ja Olavi trio.

Konsertti on ainutlaatuinen kokonaisuus usealta musiikin osa-alueelta.

Konserttia tukee Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.

Kuva: Maarit Kytöharju

Helsinki Jazz ryn jäsenille liput yhteishankintana.

Muut: Liput 47/37/15 € Savoyn liput Lippu.fi palvelusta

Konsertin kesto n. 3 h.

Jazz Jam & Brew: Music of John Coltrane,Konepaja Biergarten, helsinki9.6. Klo 19:00

keikka

Tervetuloa nauttimaan jazzjameista Konepaja Biergartenin kesäiselle terassille – vapaa pääsy!

Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!

Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran, muiden jazzmusiikin ammattilaisten sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmänMetropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä; luvassa on siis ainutlaatuisia kokoonpanoja ja tuoreita tulkintoja. Musiikillisen nautinnon ohella jameilla edistetään jazzmusiikin kehittymistä, lisätään muusikko-sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tuodaan esille uusia kykyjä.

Jazz Jam & Brew järjestetään Konepaja Biergartenin ulkoterassilla (Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki), josta löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville. Biergartenista löytyy satunnaisesti myös erilaisia ruokakojuja.

Jamit toteuttaa UMO Helsinki Jazz Orchestra, Konepaja Biergarten, Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, Metropolian musiikki ja Pop & Jazz Konservatorio. Toimintaa tukee Musiikin edistämissäätiö MES.

Kokoonpanotiedot ja jami-iltojen teemat päivittyvät osoitteeseen https://umohelsinki.fi/fi/konsertti/jazz-jam-brew/

9.6. // Teemana John Coltrane
Manuel Dunkel (saksofoni & jami-isäntä)
Mikael Jakobsson (piano)
Nathan Francis (basso)
Aleksi Heinola (rummut)

2.6. // Jami-isäntänä pasunisti Kasperi Sarikoski
16.6. // Jami-isäntänä saksofonisti Jouni Järvelä
30.6. // Jami-isäntänä saksofonisti Manuel Dunkel
14.7. // Jami-isäntänä trumpetisti Tero Saarti
21.7. // Jami-isäntänä saksofonisti Olli Ojajärvi
4.8. // Jami-isäntänä saksofonisti Jouni Järvelä

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Ilkka Arola Sound Tagine,Ravintola Poppari, jyväskylä9.6. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10 €

Etnojazzyhtye Ilkka Arola Sound Tagine sekoittaa musiikissaan luovasti eri musiikkikulttuureja ja tanssittaa koukuttavilla rytmikudoksillaan. Tämän orkesterin pirskeet nostaa klubitunnelman takuulla kattoon!

Trumpetisti Ilkka Arolan johtaman viisihenkisen etnojazz -kokoonpanon musiikissa yhdistyy vahva draama, Lähi-idän mystiikka sekä pohjoismaisen jazzin tilava eteerisyys. Palestiinasta ja Pohjois-Afrikasta oppia hakenut bändin johtaja Arola soittaa neliventtiilistä Quartertone-trumpettia, joka maustaa Sound Taginen soundia itämaisella mikrotonaliikalla. Nuorten rytmimuusikoiden huipuista kootun ryhmän uusin levy, Blue & Golden, julkaistaan huhtikuussa 2022.

Ilkka Arola – Quartertone-trumpetti, saz, laulu
Topi Korhonen – oud, sähkökitara
Esko Grundström – basso, syntetisaattorit
Juuso Hannukainen – perkussio
Okko Saastamoinen – rummut