Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jukka Eskola Soul Trio,Koko Jazz Club, helsinki3.6. Klo 17:00

keikka

Liput 25/23 €

Soul Trio on Suomen kysytyimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvan trumpetisti Jukka Eskolan uusi kokoonpano. Eskolan lisäksi Soul Triossa vaikuttaa kotimaisen jazzkentän ykkösurkuriksi tituleerattu Mikko Helevä, sekä suvereenista ja svengaavasta rumputyöskentelystään tunnettu Teppo Mäkynen.

Trion musiikilliset esikuvat ovat kultaisella 60-luvulla, mutta heidän esittämistä kappaleistaan löytyy vaikutteita muiltakin vuosikymmeniltä. Yhtyeen musiikki koostuu originaaleista sävellyksistä, sekä muutamista tarkkaan valikoiduista gospel- ja soul vaikutteisista lainakappaleista. Materiaalin avainsanat ovat juurevuus ja svengi, mutta yhtye pyrkii myös vaikuttamaan kuulijoihinsa hienostuneella dynamiikalla ja välillä jopa minimalistisilla musiikillisilla ratkaisuilla.

Jukka Eskola, trumpetti 

Mikko Helevä, urut

Teppo Mäkynen, rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Chico Pinheiro & Finnish FriendsKoko Jazz Club, helsinki3.6. Klo 21:00

Chico Pinheiro & Finnish Friends

Liput 25/23 €

Kitaristi Chico Pinheiro oli Grammy-ehdokkaana The Best Latin Jazz Album -kategoriassa  julkaisullaan City Of Dreams. Pinheiron hurjaa live-virettä on mahdollisuus päästä todistamaan peräti kahtena iltana kesäkuun alussa. Ohjelmistossa on Pinheiron tuoreimpien julkaisujen materiaalia. Sensitiivinen Pinheiro on myös upea vokalisti, ja hänen taitonsa ovat noteeranneet samalla lavalla monet jazzin legendat, kuten Herbie Hancock.

Perjantai-illan konsertissa Chicon kanssa esiintyy erityisvieraana upea laulajatar Jenny Robson.

Koko Jazz Clubilla Jazzin Superviikolla Pinheiro esiintyy suomalaisten kollegojensa seurassa. Rummuissa kuullaan Jussi Lehtosta, bassossa Timo Hirvonen ja koskettimien takana upea Jukkis Uotila.

Chico Pinheiro, kitara 

Jenny Robson, laulu 
Jukkis Uotila, piano 

Timo Hirvonen, basso 

Jussi Lehtonen, rummut

Uusi Jazzi KlubiTeatteri Toivo, helsinki3.6. Klo 18:00

Ovet 18:00-23:00
Liput ovelta tai Teatteri Toivon nettisivuilta 10 €

Helsingin Hermannissa sijaitsevasta Teatteri Toivosta muotoutuu kaupungin uusin livemusiikkivenue perjantaina 03.06.2022, kun Uusi Jazzi Klubi, eli UJK, ottaa lavan haltuunsa levynjulkistusbileiden muodossa.

Yhtyeeltä on luvassa kolmen setin mittainen improvisoitu matka, joka sekoittelee mm. jazzia, funkkia sekä paljon erilaisia tunnelmia ja vaikutteita eri kulttuurien musiikkiperinteistä. Yleisölle tarjolla on musiikin lisäksi myös laadukasta ruokaa ja baarin antimet.