Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 14.6.

helsinki

jaZZanti-konsertti: OH YEAH - Charles Mingus 100 vuotta -juhlakonsertti,ravintola Laulumiehet, helsinki14.6. Klo 19:00

Oh Yeah - Charles Mingus 100

(+ Mikael Saastamoinen, Jorma Kalevi Louhivuori, Johannes Sarjasto, Ukko Heinonen, Juha "Jay" Kortehisto, Arto Ikävalko, Ville Luukkonen)
keikka

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta basisti/säveltäjä Charles Mingusin syntymästä. Kotimaan jazzhuipuista koostuva yhtye OH YEAH juhlistaa tätä esittämällä Mingusin musiikkia jaZZanti-konsertissa ravintola Laulumiehissä 14.6.

Charles Mingus (1922-1979) oli yhdysvaltalainen jazzbasisti, säveltäjä, orkesterinjohtaja ja pianisti, jota pidetään yhtenä merkittävimmistä muusikoista jazzin historiassa. Yhtye haluaa tukea Mingusin musiikillista perintöä hallitsevaa perikuntaa, ja jokaisesta esiintymispalkkiosta annetaan osuus Let My Children Hear Music -järjestölle.

Kokoonpano:
Mikael Saastamoinen: kontrabasso
Kalevi Louhivuori: trumpetti
Johannes Sarjasto: alttosaksofoni
Ukko Heinonen: tenorisaksofoni
Juha Kortehisto: pasuuna
Arto Ikävalko: piano
Ville Luukkonen: rummut

Grafiikka: Olivia Twist

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Liput: 20/15/12 €, ennakkoon 22,5/16,5/13,5 €.

oulu

Jumpru x OMJ Jazzpatio: BENJAMIN FACONNIER 4TET,Jumpru Pub, oulu14.6. Klo 21:00

Benjamin Faconnier 4tet

keikka

Jumpru x OMJ Jazzpatio:
Benjamin Faconnier 4tet
Ti 14.6. klo 21
Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu)
Vapaa pääsy

Tämä rajat ylittävä kvartetti esittelee jazzohjelmiston, joka sisältää yhtyeen omia kappaleita ja sovituksia muutamasta jazzstandardista.

Benjamin Faconnier on trumpetisti, laulaja ja säveltäjä, joka on syntynyt ja kasvanut Perpignanissa Etelä-Ranskassa. Hänen sävellyksensä ovat enimmäkseen saaneet vaikutteita afroamerikkalaisten mestareiden, kuten Thelonious Monkin, Charles Mingusin ja Miles Davisin, voimakkaasta musiikista mutta myös nykymuusikoista, kuten Ambrose Akinmusire ja Christian Scott Atunde Adjuah. Tavattuaan jameissa Helsingissä, tämän kvartetin muusikot päättivät jatkaa yhteistyötään improvisaatiomusiikin parissa.

Benjaminin esi-isien afrikkalaiset vaikutteet Reunion Islandilta (Etelä-Intian valtameri) eivät ole koskaan liian kaukana, ja hän löytää aina tavan sisällyttää ne oman musiikkinsa ilmaisuun monimutkaisessa yhdistelmässä afroamerikkalaista, eurooppalaista ja reunionilaista kreoli-musiikkia.

Konsertti on tapa Benjaminille ilmaista omaa näkemystään maailmasta, rakkaudesta ja kamppailuista, musiikin sekä improvisaation kautta.

Benjamin Faconnier | trumpetti ja laulu
Mathias Sandberg | kitara
Jonathan Bäckström | basso
Alessandro D'Anna | rummut