Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 19.6.

helsinki

CUEJERO: Flamenco-Jazz,Tenho Restobar, helsinki19.6. Klo 19:00

keikka

Vapaa pääsy
Showtime 19:00 
Keittiö 14-21
Baari 14-23
Pöytävaraukset: www.tenhorestobar.fi

Cuejeron musiikki imaisee kuulijansa energisten rytmien ja sydäntä särkevien melodioiden maailmaan. Näissä ainutlaatuisissa sävellyksissä toisensa kohtaavat viinistä ja rakkaudesta kertovat flamenco-laulut sekäpohjoismaalaisen jazzin tekstuurit. Tämä maukas cocktail on saanut inspiraationsa musiikillisista perinteistä, jotka alun perin syntyivät monenlaisten kulttuurien fuusioiduttua samalla maankamaralla. Soittimien syvät sävelet laulavat Cuejeron tarinat, jotka toisaalta pitävät kiinni perinteistä toisen jalan seisoessa vahvasti nyky-yhteiskunnassa.

Javier Sánchezin tuliset sävelet ja hänen karismaattinen lavaläsnäolonsa valloittivat kansainvälisen yleisön Cuejero-debyyttialbumilla. Inmerso on hänen uusin levynsä, jolla voi kuulla tiiviin yhteistyön maailmanluokan flamencolaulajien ja skandinaavisten jazzmuusikoiden välillä. Javier osoittaa kypsyytensä säveltäjänäyhdistelemällä loistavasti pohjoisen akustisia sointuja ja etelän intohimoisia säveliä.

Javier Sanchez: Kontrabasso ja laulu
Marc Eixarch: Flamenco-kitara ja laulu
Eetu Oinonen: Perkussio
Lauri Iljin: Trumpetti

torino, italia

Jimi Tenor & UMO Helsinki Jazz Orchestra,Torino Jazz Festival, torino, italia19.6. Klo 21:30

Jimi Tenor ja UMO Helsinki Jazz Orchestra suuntaavat kesäkuussa Torino Jazz Festivalille Italiaan!

Jimi Tenorin UMOlle säveltämä Terra Exotica on energinen, pirskahteleva ja eksoottinen kokonaisuus. Se ammentaa inspiraationsa Itä-Helsingin metsistä ja merellisyydestä, japanilaisesta elokuvamusiikista sekä Sun Ran ja Salah Ragabin kaltaisilta omaleimaisilta jazz-visionääreiltä. Kapellimestarina toimii Ed Partyka.

Jimi Tenor on suomalainen säveltäjä ja multi-instrumentalisti – ja tae omaperäisestä taiteesta, oli kyseessä sitten sooloprojektina syntynyt elektroninen musiikki tai bändin kanssa tehty jazzfunk. Hän laulaa, soittaa saksofoneja, huiluja, koskettimia ja itse rakentamiaan soittimia. Kansainvälisestikin menestynyt monitoimimies on musiikkiuransa lisäksi mm. valokuvannut, ohjannut lyhytelokuvia ja suunnitellut vaatteita. www.jimitenor.com

Torino Jazz Festival 11.–19.6.2022, katso koko ohjelma tästä