Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 25.2.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Joona Toivanen trio - Both Only levynjulkistuskonsertti,ravintola Laulumies, helsinki25.2. Klo 19:00

keikka

We Jazz -levy-yhtiö julkaisee keväällä 2022 Joona Toivanen Trion uuden ja odotetun levyn Both Only. Kyseessä on neljän vuorokauden studiosession aikana luotu kokonaisuus, jossa biisit, soundit ja rakenteet luotiin Göteborgilaisen studion syövereissä. Sekä levyllä että livenä liikutaan hypnoottisesti jazzin, elokuvallisen musiikin ja ambientin maailmassa. Akustinen triosoitto sekoittuu hienovaraisiin elektronisiin elementteihin ja Both Only onkin eräänlainen uusi linjaveto verrattuna trion aikaisempaan tuotantoon. Joona Toivanen Trion edellinen levy XX voitti Teosto-palkinnon ja uudella levyllä kolmikko vie ilmaisuaan rohkeasti uuteen suuntaan.

Joona Toivanen Trio
Joona Toivanen: piano
Tapani Toivanen: basso
Olavi Louhivuori: rummut

Joona Toivanen Trion uusi albumi Both Only on pitkäaikaisen yhtyeen merkkiteos, albumi esittelee yhtyeen uutta äänimaailmaa ja vaeltelee syvällisesti akustisen jazzpianotrion uusissa poluissa. Pianisti Joona Toivasen, basisti Tapani Toivasen ja rumpali Olavi Louhivuoren (Superposition, Ilmiliekki Quartet ja Linda Fredriksson Juniper) teini-iässä 1990-luvun puolivälissä syntynyt trio on kehittänyt hämmästyttävän yhtenäistä yhtyesointia askel askeleelta ympäri maailmaa kiertäen. Nykyään kolmikko on maantieteellisesti jakautunut Göteborgiin (Joona), Kööpenhaminaan (Tapani) ja Helsinkiin (Olavi), mutta yhtye ei ole koskaan kuulostanut niin yhtenäiseltä ja seikkailunhaluiselta kuin Both Only –levyllä.

Joona Toivanen Trion Both Only on kuin viihtyisä musiikin suoja, joka avautuu helposti kuulijalle nautittavaksi. Levy on tunnelmallinen ja introspektiivinen, ajoittain jopa synkkä, mutta kun pääset viimeiseen kappaleeseen ”This and This”, huomaat syntyneen kerrassaan toiveikas tunnelma. Tämä ei ole musiikkia, joka käsittelee nostalgiaa tai kadonnutta maailmaa. Sen sijaan se on kokonaisuus, jossa on herkkä dynamiikka, jossa hetken kuuntelulla voit katsoa sisäänpäin oppiakseen jotain uutta, edetäksesi.

Both Only on vaikuttava esitys yhtyeeltä, joka on valmis uusiutumaan kerta toisensa jälkeen ja joka on valmis tekemään sen omassa tahdissaan, hypetyksen ulkopuolella. Tämä jalostumisen tulos on kestävää, vivahteikkaista ja kaunista.

http://joonatoivanen.com

Kuva: Andrea Boccalini

Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music (käteisellä), Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.

savonlinna

Olavin Jazz: Akkajee,Savonlinnan Kulttuurikellari, savonlinna25.2. Klo 19:00

Akkajee

keikka

Liput 20/18 €

Kansanperinteen mädiltä juurilta kumpuaa vaaran ja hurmoksen kaikuja. Lihaisat aitat aukeavat ja luiset lukot lonksuvat, kun pikkusormista päästetään pihalle Neitsyt Maariaan turvaten. Kaksi akkaa polkee mutaista maata vertahyytävän ulvonnan säestyksellä, ja pelimannipumppu hinkkaa viulujaan kuin viimeistä päivää. Kaukaisuudesta kiirivä lapsen itku avaa portin tuonpuoleiseen – maisema väreilee ja vääntyy, kaikki on kohinaa.

Akkajee on yli kymmenvuotisen historiansa aikana esiintynyt monenlaisilla lavoilla niin Suomessa kuin ulkomailla. Yhtyeen toinen albumi Lastenkerääjä julkaistiin keväällä 2021 ja on saanut ylistävät arviot sekä Suomessa että kansainvälisesti. Yhtye valittiin myös vastikään Vuoden kansanmusiikkitekijäksi.

Meriheini Luoto (avainviulu, laulu, lelut ja elektroniikka)
Iida Savolainen (alttoviulu, laulu, rojut ja elektroniikka)

Konsertin järjestää: Olavin Jazz ja IV Suruton Festivaali / Nova Records Oy
Yhteistyössä: Savonlinnan Kulttuurikellari ry

"lauluja, jotka jaksavat kiehtoa poikkeuksellisella sointimaailmallaan ja toismaailmallisuudellaan"
Harri Uusitorppa / HS

"upea, ainutlaatuinen ja juuri täydellisen kummallinen sekoitus elävää kulttuuria"
Mika Roth / Desibeli.net

Äänekoski

Vapaat äänet: Naïssam Jalal - Quest of the Invisible,Suolahtisali, Äänekoski25.2. Klo 19:00

Naïssam Jalal (www)

keikka
MESTARILLINEN MYSTIIKAN JA JAZZIN RISTEYSKOHTA

Quest of the Invisible Trio Äänekoskella Suolahtisalissa 25.2.2022 klo 19.00, Suolahtisali, Sirkanpolku 3.
Liput alk. 18,50 € tiketti.fi ja tuntia ennen ovelta 20 €, jos lippuja on jäljellä.

Quest of the Invisible on Euroopassa kovassa nosteessa olevan huilisti Naïssam Jalalin ajankohtainen kokoonpano, jonka meditatiivinen musiikki hakeutuu arkisen yläpuolelle. Hiljaisuudella on keskeinen osa tässä transsissa, joka sijoittuu itämaisen mystiikan tradition ja modaalisen jazzin risteyskohtaan. Syyrialaistaustainen Jalal on kutsunut mukaansa “näkymättömän etsintään” kaksi instrumenttinsa mestaria: ranskalaisbrasilialaisen pianisti Leonardo Montanan ja Suomessa vuosien varrella useasti esiintyneen ranskalaisbasisti Claude Tchamitchianin.

Vuonna 2017 perustetun trion debyyttialbumi ilmestyi keväällä 2019 Les Couleurs du son -merkillä ja on saanut laajasti huomiota ja kiitosta. Quest of the Invisible -tuplalevyn toisella levyllä triokokoonpano laajentuu kvartetiksi yhdessä arvostetun amerikkalaisrumpali Hamid Draken kanssa, joka levyllä keskittyy soittamaan itämaistä daf-käsirumpua. Albumi palkittiin vuoden 2019 Victoires du jazz -tunnustuksella, joka on Ranskan suurin jazzalan palkintosarja.

Syyrialaistaustainen Naïssam Jalal kasvoi Pariisissa ja opiskeli siellä klassista huilua. Hän palasi jo hyvin nuorena juurilleen Damaskokseen ja Kairoon opiskelemaan arabialaista musiikkia mestarien johdolla. Jalal on vaikuttanut uransa aikana kokoonpanoissa, jotka esittävät perinteistä arabimusiikkia, afrikkalaista musiikkia, jazzia ja räppiäkin.
Naïssam Jalalin omien yhtyeiden ilmaisussa kohtaavat improvisaatio ja itäiset ja läntiset esteettiset vaikutteet sekä vahva humaani viesti. Vuodesta 2011 lähtien Jalal on johtanut monikansallista ja kantaaottavaa Rhythms of Resistance -yhtyettä.

Kokoonpano:
Naïssam Jalal huilu, nay, ääni
Claude Tchamitchian, kontrabasso
Leonardo Montana, piano

Konsertin järjestäjä: Äänekosken kulttuuritoimi

Kiertueen tuotanto: Tour’n’Sol Prod & Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Ranskan Instituutti Suomessa, CNM Centre National de la Musique, AJC Association Jazzé Croisé