Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 23.2.

oulu

OMJ Jazz & Etno: Joona Toivanen Trio,Teatteri Rio, oulu23.2. Klo 19:00

keikka

Liput 20/11/8 € 
Jazz-20 ry:n jäsenet 11 €
Ticketmaster Suomi kautta maan. Hinnat sisältävät käsittelykulut. Ilman käsittelykuluja Valveen lippumyymälä. Konserttiin käy Kaikukortti, paikkoja on rajoitettu määrä.

Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno -konserttisarjan kevätkausi käynnistyy keskiviikkona 23.2.2022 Teatteri Riossa, kun kansainvälisesti tunnettu jazzpianisti Joona Toivanen saapuu juhlistamaan trionsa seitsemännen albumin julkaisua. We Jazz -levy-yhtiö julkaisee 25.2.2022 Joona Toivanen Trion uuden ja odotetun levyn Both Only. Kyseessä on neljän vuorokauden studiosession aikana luotu kokonaisuus, jossa biisit, soundit ja rakenteet luotiin göteborgilaisen studion syövereissä. Sekä levyllä että livenä liikutaan hypnoottisesti jazzin, elokuvallisen musiikin ja ambientin maailmassa. Akustinen triosoitto sekoittuu hienovaraisiin elektronisiin elementteihin, ja Both Only onkin eräänlainen uusi linjaveto verrattuna trion aikaisempaan tuotantoon. Joona Toivanen Trion edellinen levy XX voitti Teosto-palkinnon ja uudella levyllä kolmikko vie ilmaisuaan rohkeasti uuteen suuntaan.
 
Vuonna 1997 Jyväskylässä perustettu Joona Toivanen Trio nousi kansainväliseen tietoisuuteen pohjoismaisen jazzyhtyekilpailun voiton myötä, ja vuodet ovat vieneet yhtyettä ympäri maailmaa Australiaa ja Aasiaa myöten. Joona Toivasen lisäksi triossa soittavat basisti Tapani Toivanen ja rumpali Olavi Louhivuori.
 
Konsertin yhteydessä otetaan käyttöön Oulun musiikkijuhlasäätiön hankkima vuonna 1906 valmistettu Steinway & Sons A-sarjan flyygeli.

Joona Toivanen | piano
Tapani Toivanen | basso
Olavi Louhivuori | rummut

Yhteistyössä
Jazz-20 ry

tampere

Vapaat äänet: Naïssam Jalal - Quest of the Invisible,G Livelab Tampere, tampere23.2. Klo 19:00

Naïssam Jalal (www)

keikka

MESTARILLINEN MYSTIIKAN JA JAZZIN RISTEYSKOHTA

Syyrialaistaustainen huilisti Naïssam Jalal tuo Suomeen kehutun trionsa helmikuun viimeisellä viikolla. Quest of the Invisible-yhtyeessä hänen kanssaan soittavat pianisti Leonardo Montana ja basisti Claude Tchamitchian. Raahen Rantajatseilla 2019 Suomen-debyytinsä tehneen ranskalaisyhtye pääsee vihdoinkin esiintymään laajemmin Suomessa. Viikon kestävä kiertue  käynnistyy 21. helmikuuta Turusta, jonka jälkeen trio nähdään tiistaina 22.2. Helsingin Savoy-teatterissa ja keskiviikkona 23.3. Tampereen G Livelabissa. Vapaat äänet -agentuurin järjestämä Suomen-kiertue pysähtyy myös Seinäjoella, Äänekoskella, Joensuussa ja Savonlinnassa.

Quest of the Invisible on Euroopassa kovassa nosteessa olevan huilisti Naïssam Jalalin ajankohtainen kokoonpano, jonka meditatiivinen musiikki hakeutuu arkisen yläpuolelle. Hiljaisuudella on keskeinen osa tässä transsissa, joka sijoittuu itämaisen mystiikan tradition ja modaalisen jazzin risteyskohtaan. Syyrialaistaustainen Jalal on kutsunut mukaansa “näkymättömän etsintään” kaksi instrumenttinsa mestaria: ranskalaisbrasilialaisen pianisti Leonardo Montanan ja Suomessa vuosien varrella useasti esiintyneen ranskalaisbasisti Claude Tchamitchianin.

Syyrialaistaustainen, Pariisissa varttunut ja siellä klassista huilua opiskellut Naïssam Jalal palasi juurilleen Damaskokseen ja Kairoon opiskelemaan arabialaista musiikkia mestarien johdolla. Hän on uransa aikana vaikuttanut niin perinteistä arabimusiikkia, afrikkalaista musiikkia, jazzia kuin räppiäkin esittävissä kokoonpanoissa. Jalalin omien yhtyeiden ilmaisussa kohtaavat improvisaatio, itäiset ja läntiset estetiikat sekä vahva humaani viesti. Vuodesta 2011 lähtien Jalal on johtanut monikansallista ja kantaaottavaa Rhythms of Resistance -yhtyettä.

Naïssam Jalal – Quest of the Invisible
Naïssam Jalal huilu, nay, ääni, sävellys
Leonardo Montana piano
Claude Tchamitchian kontrabasso

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Liput 30 eur / sis. eteispavelun 

Kiertueen tuotanto: Tour’n’Sol Prod & Vapaat äänet
Kiert uetta tukevat: Ranskan Instituutti Suomessa, CNM Centre National de la Musique, AJC Association Jazzé Croisé