Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 22.2.

helsinki

Vapaat äänet + Savoy WORLD: Naïssam Jalal - Quest of the Invisible,Savoy-teatteri, helsinki22.2. Klo 19:00

Naïssam Jalal (www)

keikka

MESTARILLINEN MYSTIIKAN JA JAZZIN RISTEYSKOHTA

Syyrialaistaustainen huilisti Naïssam Jalal tuo Suomeen kehutun trionsa helmikuun viimeisellä viikolla. Quest of the Invisible-yhtyeessä hänen kanssaan soittavat pianisti Leonardo Montana ja basisti Claude Tchamitchian. Raahen Rantajatseilla 2019 Suomen-debyytinsä tehneen ranskalaisyhtye pääsee vihdoinkin esiintymään laajemmin Suomessa. Viikon kestävä kiertue  käynnistyy 21. helmikuuta Turusta, jonka jälkeen trio nähdään tiistaina 22.2. Helsingin Savoy-teatterissa. Vapaat äänet -agentuurin järjestämä Suomen-kiertue pysähtyy myös Tampereella, Seinäjoella, Äänekoskella, Joensuussa ja Savonlinnassa.

Quest of the Invisible on Euroopassa kovassa nosteessa olevan huilisti Naïssam Jalalin ajankohtainen kokoonpano, jonka meditatiivinen musiikki hakeutuu arkisen yläpuolelle. Hiljaisuudella on keskeinen osa tässä transsissa, joka sijoittuu itämaisen mystiikan tradition ja modaalisen jazzin risteyskohtaan. Syyrialaistaustainen Jalal on kutsunut mukaansa “näkymättömän etsintään” kaksi instrumenttinsa mestaria: ranskalaisbrasilialaisen pianisti Leonardo Montanan ja Suomessa vuosien varrella useasti esiintyneen ranskalaisbasisti Claude Tchamitchianin.

Syyrialaistaustainen, Pariisissa varttunut ja siellä klassista huilua opiskellut Naïssam Jalal palasi juurilleen Damaskokseen ja Kairoon opiskelemaan arabialaista musiikkia mestarien johdolla. Hän on uransa aikana vaikuttanut niin perinteistä arabimusiikkia, afrikkalaista musiikkia, jazzia kuin räppiäkin esittävissä kokoonpanoissa. Jalalin omien yhtyeiden ilmaisussa kohtaavat improvisaatio, itäiset ja läntiset estetiikat sekä vahva humaani viesti. Vuodesta 2011 lähtien Jalal on johtanut monikansallista ja kantaaottavaa Rhythms of Resistance -yhtyettä.

Naïssam Jalal – Quest of the Invisible
Naïssam Jalal huilu, nay, ääni, sävellys
Leonardo Montana piano
Claude Tchamitchian kontrabasso

Kesto n. 1,5 t, ei väliaikaa

Ikäraja: S
Permanto paikat ovat K18. Parveke on sallittu kaiken ikäisille.

Savoy-teatteri
Kasarminkatu 46-48, Helsinki
Liput 47/39/15 €

Tuotanto: Savoy-teatteri
Yhteistyössä : Helsinki Jazz, Tour’n’sol prod ja Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat : CNM Centre National de la Musique , AJC Association Jazzé Croisé

loimaa

Tiistaikonsertti: Verneri Pohjola ja Mika Kallio: Animal Image,Taidetalo, loimaa22.2. Klo 19:00

Animal Image - Edition Records (www)

Verneri Pohjola (www)

Mika Kallio (www)

keikka

Verneri Pohjola & Mika Kallio: Animal Image

Verneri Pohjola trumpetti, elektroniikka
Mika Kallio rummut, gongit

Trumpetisti Verneri Pohjolan ja lyömäsoittaja Mika Kallion alunperin luontoelokuvan ympärille rakentuva Animal Image -konsertti kuvaa ihmisen ja eläimen ikiaikaista suhdetta. Se kutsuu pohtimaan ihmisen suhdetta omaan eläimeyteensä ilman kielen luomia rajoitteita.

Improvisoidut sävellykset rakentavat sanattoman kielen eläimen ja ihmisen välille ja yhdistävät ne lumoavaksi kokonaistaideteokseksi. Se on kuin emotionaalinen kieli ihmisen ja eläimen välillä – dialogia ilman puhetta, vapautta puhutun kielen säännöistä ja rakenteista. Se pakottaa kuuntelemaan ja tuntemaan, ja olemaan hetkessä läsnä.

”Kun näin elokuvantekijä Perttu Saksan henkeäsalpaavan kuvamateriaalin ensimmäistä kertaa, ymmärsin että projekti on liian inspiroiva kieltäytymiseen. Kukaan toinen ei ole käsitellyt musiikkiani samanlaisella kunnioituksella ja visiolla. Elokuva nostaa sävellykseni uudelle tasolle. Olen äärettömän ylpeä teoksesta ja toivon, että kuuntelija noudattaa Pertun toivetta antautumalla eläimeyden maailmaan – tai sen kuvaan – musiikin kautta,” Verneri Pohjola kertoo.

Brittiläinen levymerkki Edition Records julkaisi albumin Animal Image vuonna 2018. Kymmenisen vuotta sitten alkanut trumpetistin ja rumpalin kumppanuus jatkuu ja kukoistaa. Mika Kallio on myös Verneri Pohjolan nykyisen kvartetin rumpali.

Taidetalo
Rantatie 2, 32200 Loimaa

Lippujen hinta: 10 eur
Konsertin järjestäjä: Loimaan kulttuuripalvelut


Verneri Pohjolan managerointi: Raitala Music
Kiertueen järjestäjä: Vapaat äänet 
Valokuva: Maarit Kytöharju