Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vapaat äänet: Naïssam Jalal - Quest of the Invisible,Suolahtisali, Äänekoski25.2. Klo 19:00

Naïssam Jalal (www)

keikka
MESTARILLINEN MYSTIIKAN JA JAZZIN RISTEYSKOHTA

Quest of the Invisible Trio Äänekoskella Suolahtisalissa 25.2.2022 klo 19.00, Suolahtisali, Sirkanpolku 3.
Liput alk. 18,50 € tiketti.fi ja tuntia ennen ovelta 20 €, jos lippuja on jäljellä.

Quest of the Invisible on Euroopassa kovassa nosteessa olevan huilisti Naïssam Jalalin ajankohtainen kokoonpano, jonka meditatiivinen musiikki hakeutuu arkisen yläpuolelle. Hiljaisuudella on keskeinen osa tässä transsissa, joka sijoittuu itämaisen mystiikan tradition ja modaalisen jazzin risteyskohtaan. Syyrialaistaustainen Jalal on kutsunut mukaansa “näkymättömän etsintään” kaksi instrumenttinsa mestaria: ranskalaisbrasilialaisen pianisti Leonardo Montanan ja Suomessa vuosien varrella useasti esiintyneen ranskalaisbasisti Claude Tchamitchianin.

Vuonna 2017 perustetun trion debyyttialbumi ilmestyi keväällä 2019 Les Couleurs du son -merkillä ja on saanut laajasti huomiota ja kiitosta. Quest of the Invisible -tuplalevyn toisella levyllä triokokoonpano laajentuu kvartetiksi yhdessä arvostetun amerikkalaisrumpali Hamid Draken kanssa, joka levyllä keskittyy soittamaan itämaistä daf-käsirumpua. Albumi palkittiin vuoden 2019 Victoires du jazz -tunnustuksella, joka on Ranskan suurin jazzalan palkintosarja.

Syyrialaistaustainen Naïssam Jalal kasvoi Pariisissa ja opiskeli siellä klassista huilua. Hän palasi jo hyvin nuorena juurilleen Damaskokseen ja Kairoon opiskelemaan arabialaista musiikkia mestarien johdolla. Jalal on vaikuttanut uransa aikana kokoonpanoissa, jotka esittävät perinteistä arabimusiikkia, afrikkalaista musiikkia, jazzia ja räppiäkin.
Naïssam Jalalin omien yhtyeiden ilmaisussa kohtaavat improvisaatio ja itäiset ja läntiset esteettiset vaikutteet sekä vahva humaani viesti. Vuodesta 2011 lähtien Jalal on johtanut monikansallista ja kantaaottavaa Rhythms of Resistance -yhtyettä.

Kokoonpano:
Naïssam Jalal huilu, nay, ääni
Claude Tchamitchian, kontrabasso
Leonardo Montana, piano

Konsertin järjestäjä: Äänekosken kulttuuritoimi

Kiertueen tuotanto: Tour’n’Sol Prod & Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Ranskan Instituutti Suomessa, CNM Centre National de la Musique, AJC Association Jazzé Croisé

 

Keikat samana päivänä kaupungissa Äänekoski

Ei muita keikkoja.