Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 4.2.

espoo

April Jazz Club + WeeGee: PLOP & JUNNU,EMMA – Espoon modernin taiteen museo, espoo4.2. Klo 18:00

keikka

15-vuotistaiteilijajuhliaan viettävä PLOP ja suomalaisen jazzin elävä legenda Juhani ”JUNNU” Aaltonen esiintyivät yhdessä ensi kerran kesällä 2018. Ensimmäisenä koronasyksynä 2020 nelikko äänitti YLE:lle radionauhan Junnulle jo 60-luvulta tutussa Finnvoxissa. Mutta se vanhojen muistelusta. PLOP & Junnu elävät tässä ja nyt. Kaikki äänitetyt ja myös EMMAssa esitettävät sävellykset ovat uusia ensimmäisen koronavuoden aikana syntyneitä teoksia, mukaan lukien Innasen hollantilaisrumpali Han Benninkille omistama ”A Letter to Han”, eduskunta-aiheinen ”Täysistunto” sekä Herralan ”Tot Noy” ja Riipan ”Yeah Gary!”. Luvassa on svengiä ja synergiaa taatulla PLOP-laadulla.

Mikko Innanen ja Juhani Aaltonen, puhaltimet
Ville Herrala, basso
Joonas Riippa, rummut

Espoon modernin taiteen museo EMMAn Aitio, 2. krs.
Vapaa pääsy konserttiin ja WeeGeen museoihin klo 17–21

April Jazzin, Näyttelykeskus WeeGeen ja Espoon modernin taiteen museo EMMAn yhteistuotanto

helsinki

SIIRTYY/POSTPONED: Timo Lassy feat. Joyce Elaine Yuille (FI/US),G Livelab Helsinki, helsinki4.2. Klo 20:00

keikka

G Livelab Helsingissä järjestettävät Timo Lassy feat. Joyce Elaine Yuille -konsertit siirtyvät yleisötilaisuuksia koskevien koronarajoitusten vuoksi. Pyrimme julkistamaan korvaavat esityspäivät mahdollisimman pian. Ostetut ennakkoliput käyvät korvaaviin konsertteihin sellaisenaan eikä vaadi lipunhaltijoilta toimenpiteitä. Mikäli haluat palauttaa lipun tai vaihtaa lippusi G Livelabin lahjakorttiin, ole meihin sähköpostitse yhteydessä: support@livelaboratorio.fi. Tiketistä ostetut liput voi palauttaa osoitteessa www.tiketti.fi/palautalippuja

Suomen kirkkaimpiin jazztähtiin kuuluva saksofonisti Timo Lassy yhtyeineen on kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa eräs timanttisimmista kotimaisista jazz-akteista. Jylhällä Moves-albumilla Emma-palkinnonkin pokannut kokoonpano palaa G Livelab Helsinkiin ja valloittaa klubin lavan seuranaan amerikkalainen jazz-laulaja Joyce Elaine Yuille. Yleisölle tarjoillaan kahtena peräkkäisenä iltana rautaisannos svengaavaa jazzia ja sielukkaita laulumelodioita.

TIMO LASSY FEAT. JOYCE ELAINE YUILLE
Joyce Elaine Yuille, laulu / Timo Lassy, tenorisaksofoni / Henri Mäntylä, piano / Antti Lötjönen, basso / Teppo Mäkynen, rummut / Abdissa Assefa, perkussiot

online

Sointi Jazz Orchestra & Maja Mannila (tallenne),Youtube, online4.2. Klo 19:00

keikka

Viime kevään Sointi-klubit toteutettiin livestriimeinä ilman yleisöä ja nyt keikkojen ollessa jälleen tauolla, on hyvä hetki nautiskella loistavasta musiikista kotikatsomoista käsin.

Sointi Jazz Orchestran keikkatallennesarjan toinen konsertti julkaistaan perjantaina 4.2. klo 19. Konsertin solistina ja säveltäjänä on säkenöivä Maja Mannila!

Mannila on virtuoottinen nuori jazz/soul-laulaja, pianisti ja säveltäjä. Hänet on noteerattu mm. englantilaisen rumpali Richard Spavenin ja laulaja Anthony Strongin toimesta, jotka ovat pyytäneet Majaa esiintymään kanssaan. Sointi Jazz Orchestralle tehdyt sovitukset ovat Majan ensimmäinen kosketus big band -sovituksen ja sävellyksen maailmaan.

Osallistumisohjeet:
1. Kaada itsellesi lasillinen lempijuomaasi ja kerää lautaselle myös halutessasi pientä naposteltavaa.
2. Valitse itsellesi mieluisa katselupaikka ja ruutu, josta haluat konsertin katsoa.
3. Klikkaa tästä linkistä itsesi kuulolle hieman ennen klo 19, jotta pääset heti alusta asti mukaan --> https://youtu.be/gducTG0wkS4 
4. Nautiskele.

Bonus: Käy tukemassa orkesterin toimintaa SJO:n Band Camp -sivuilla esim. digialbumin ostolla --> https://sointijazzorchestra1.bandcamp.com 

Konsertti on katsottavissa viikonlopun ajan.

KJC STREAM: HENRI MÄNTYLÄ SOLO,Koko Jazz Club, online4.2. Klo 19:00

Henri Mäntylä

keikka

Koko Jazz Club tarjoilee laadukkaita streamattuja jazzkonsertteja!

Henri Mäntylä on tullut tutuksi sielukkaiden bluesvaikutteisten solistien komppaajaana ympäri Suomen. Koko Jazz Club sai pianistin tulkitsemaan omia sävellyksiään sekä suosikkistandardeja klubin Solo Piano -sarjaan.

Henri Mäntylä Solo, piano