Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 24.2.

salo

Joona Toivanen Trio,Taidemuseo Veturitalli, salo24.2. Klo 19:00

keikka

Liput 20 € / 18 € (eläk.) / 12 € (opisk., varush., tyött.) / Jäsenetu 15%

We Jazz -levy-yhtiö julkaisee keväällä 2022 Joona Toivanen Trion uuden ja odotetun levyn Both Only. Kyseessä on neljän vuorokauden studiosession aikana luotu kokonaisuus, jossa biisit, soundit ja rakenteet luotiin göteborgilaisen studion syövereissä. Sekä levyllä että livenä liikutaan hypnoottisesti jazzin, elokuvallisen musiikin ja ambientin maailmassa. Akustinen triosoitto sekoittuu hienovaraisiin elektronisiin elementteihin, ja Both Only on eräänlainen uusi linjaveto verrattuna trion aikaisempaan tuotantoon. Joona Toivanen Trion edellinen levy XX voitti Teosto-palkinnon, ja uudella levyllä kolmikko vie ilmaisuaan rohkeasti uuteen suuntaan. 

Konserttijärjestelyissä huomioidaan ajantasaiset koronamääräykset.

Joona Toivanen - piano
Tapani Toivanen - basso
Olavi Louhivuori - rummut

seinäjoki

Vapaat äänet + Jazzoikoon!: Naïssam Jalal - Quest of the Invisible,Kalevan navetta - Hugosali, seinäjoki24.2. Klo 19:00

Naïssam Jalal (www)

keikka

MESTARILLINEN MYSTIIKAN JA JAZZIN RISTEYSKOHTA

Syyrialaistaustainen huilisti Naïssam Jalal tuo Suomeen kehutun trionsa helmikuun viimeisellä viikolla. Quest of the Invisible-yhtyeessä hänen kanssaan soittavat pianisti Leonardo Montana ja basisti Claude Tchamitchian. Raahen Rantajatseilla 2019 Suomen-debyytinsä tehneen ranskalaisyhtye pääsee vihdoinkin esiintymään laajemmin Suomessa. Viikon kestävä kiertue  käynnistyy 21. helmikuuta Turusta ja saapuu Seinäjoelle torstaina 24.2. Helsingissä yhtye kuullaan Savoy-teatterissa 22.2. Vapaat äänet -agentuurin järjestämä Suomen-kiertue pysähtyy myös Tamperella, Äänekoskella, Joensuussa ja Savonlinnassa.

Quest of the Invisible on Euroopassa kovassa nosteessa olevan huilisti Naïssam Jalalin ajankohtainen kokoonpano, jonka meditatiivinen musiikki hakeutuu arkisen yläpuolelle. Hiljaisuudella on keskeinen osa tässä transsissa, joka sijoittuu itämaisen mystiikan tradition ja modaalisen jazzin risteyskohtaan. Syyrialaistaustainen Jalal on kutsunut mukaansa “näkymättömän etsintään” kaksi instrumenttinsa mestaria: ranskalaisbrasilialaisen pianisti Leonardo Montanan ja Suomessa vuosien varrella useasti esiintyneen ranskalaisbasisti Claude Tchamitchianin.

Syyrialaistaustainen, Pariisissa varttunut ja siellä klassista huilua opiskellut Naïssam Jalal palasi juurilleen Damaskokseen ja Kairoon opiskelemaan arabialaista musiikkia mestarien johdolla. Hän on uransa aikana vaikuttanut niin perinteistä arabimusiikkia, afrikkalaista musiikkia, jazzia kuin räppiäkin esittävissä kokoonpanoissa. Jalalin omien yhtyeiden ilmaisussa kohtaavat improvisaatio, itäiset ja läntiset estetiikat sekä vahva humaani viesti. Vuodesta 2011 lähtien Jalal on johtanut monikansallista ja kantaaottavaa Rhythms of Resistance -yhtyettä.

Naïssam Jalal – Quest of the Invisible
Naïssam Jalal huilu, nay, ääni, sävellys
Leonardo Montana piano
Claude Tchamitchian kontrabasso

Liput 20 eur 
Ennakkovaraukset: ylistarojazz@outlook.com /0505543964. Maksu ovella: käteinen / MobilePay
Konsertin järjestäjä: Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta/ Hugo-sali
Nyykoolinkatu 25, Seinäjoki

Kiertueen tuotanto: Tour’n’Sol Prod & Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Ranskan Instituutti Suomessa, CNM Centre National de la Musique, AJC Association Jazzé Croisé