Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vapaat äänet: Naïssam Jalal - Quest of the Invisible,G Livelab Tampere, tampere23.2. Klo 19:00

Naïssam Jalal (www)

keikka

MESTARILLINEN MYSTIIKAN JA JAZZIN RISTEYSKOHTA

Syyrialaistaustainen huilisti Naïssam Jalal tuo Suomeen kehutun trionsa helmikuun viimeisellä viikolla. Quest of the Invisible-yhtyeessä hänen kanssaan soittavat pianisti Leonardo Montana ja basisti Claude Tchamitchian. Raahen Rantajatseilla 2019 Suomen-debyytinsä tehneen ranskalaisyhtye pääsee vihdoinkin esiintymään laajemmin Suomessa. Viikon kestävä kiertue  käynnistyy 21. helmikuuta Turusta, jonka jälkeen trio nähdään tiistaina 22.2. Helsingin Savoy-teatterissa ja keskiviikkona 23.3. Tampereen G Livelabissa. Vapaat äänet -agentuurin järjestämä Suomen-kiertue pysähtyy myös Seinäjoella, Äänekoskella, Joensuussa ja Savonlinnassa.

Quest of the Invisible on Euroopassa kovassa nosteessa olevan huilisti Naïssam Jalalin ajankohtainen kokoonpano, jonka meditatiivinen musiikki hakeutuu arkisen yläpuolelle. Hiljaisuudella on keskeinen osa tässä transsissa, joka sijoittuu itämaisen mystiikan tradition ja modaalisen jazzin risteyskohtaan. Syyrialaistaustainen Jalal on kutsunut mukaansa “näkymättömän etsintään” kaksi instrumenttinsa mestaria: ranskalaisbrasilialaisen pianisti Leonardo Montanan ja Suomessa vuosien varrella useasti esiintyneen ranskalaisbasisti Claude Tchamitchianin.

Syyrialaistaustainen, Pariisissa varttunut ja siellä klassista huilua opiskellut Naïssam Jalal palasi juurilleen Damaskokseen ja Kairoon opiskelemaan arabialaista musiikkia mestarien johdolla. Hän on uransa aikana vaikuttanut niin perinteistä arabimusiikkia, afrikkalaista musiikkia, jazzia kuin räppiäkin esittävissä kokoonpanoissa. Jalalin omien yhtyeiden ilmaisussa kohtaavat improvisaatio, itäiset ja läntiset estetiikat sekä vahva humaani viesti. Vuodesta 2011 lähtien Jalal on johtanut monikansallista ja kantaaottavaa Rhythms of Resistance -yhtyettä.

Naïssam Jalal – Quest of the Invisible
Naïssam Jalal huilu, nay, ääni, sävellys
Leonardo Montana piano
Claude Tchamitchian kontrabasso

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Liput 30 eur / sis. eteispavelun 

Kiertueen tuotanto: Tour’n’Sol Prod & Vapaat äänet
Kiert uetta tukevat: Ranskan Instituutti Suomessa, CNM Centre National de la Musique, AJC Association Jazzé Croisé

 

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.