Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 25.3.

helsinki

Il Mondo Di Karri: Finnish-Italian-Russian Connection,Oluthuone Kaisla, helsinki25.3. Klo 20:00

keikka

Il Mondo Di Karri -jazzilta saa tällä kertaa vieraakseen Brysselissä asuvan italialaisen saksofonistin, Filippo Bianchinin sekä pietarilaiset rumpali Egor Kryukovskhin ja basisti Nikolay Zatolochnyyn. Kokoonpano esittää omia sävellyksiä sekä jazzstandardeja.

Filippo Bianchini - saksofoni (ITA)
Karri Luhtala - piano (FIN)
Nikolay Zatolochnyy - kontrabasso (RUS)
Egor Kryukovskikh - rummut (RUS)

Vapaa pääsy!

Mosabacka Big Band – Sven Nygårdin Juhlakonsertti,Malmitalo, helsinki25.3. Klo 17:00

Nyt juhlitaan – Sven ”Nago” Nygård (s. 1931) täyttää 85 vuotta. Onneksi olkoon!

Hän on sodanjälkeisen sukupolven eturivin jazzmuusikko, joka tunnetaan parhaiten saksofonistina, mutta jonka instrumentti itse asiassa on orkesteri. Hän on instrumentalisti, orkesterinjohtaja, säveltäjä, sovittaja ja pedagogi. Hän kuuluu siihen musiikin sovittajien harvalukuiseen kärkeen, joiden työ ei näy, vaan kuuluu yleisölle ja jonka työn tuloksista on voitu nauttia niin levyillä kuin livenä jo 1950-luvulta saakka. Mosabacka Big Band kunnioittaa 85-vuotiasta, entistä johtajaansa soittamalla konsertin hänen sovituksiaan.

Kesto noin 75 min, ei väliaikaa

Liput 13,50/16,50 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste

tallinna

Heimojazz: Jazzliiton kiertueella PLOP,Philly Joe's, tallinna25.3. Klo 21:00

keikka
 
PLOP-trio juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan Suomen Jazzliiton kiertueella maaliskuussa
 
Avantgardea ja free jazzia saumattomasti yhdistävä PLOP-trio esiintyy Suomen Jazzliiton tuottamalla kiertueella 8. – 18. maaliskuuta. Yhtye nähdään keikalla muun muassa Helsingissä, Joensuussa, Maarianhaminassa ja Tallinnassa. Sähköisempää saundia viimeisimmällä albumillaan esitellyt trio lupaa "svengata, tyrmätä ja ärsyttää".
 
 
Keväällä pyöreät kymmenen vuotta täyttävä PLOP on kolmen eturivin jazzmuusikon, saksofonisti Mikko Innasen, kontrabasisti Ville Herralan ja rumpali Joonas Riipan muodostama värikäs yhtye, jonka soitossa yhdistyvät energiset sävellykset sekä runsas vapaa improvisaatio. Omaperäistä ja yllättävää avantgarde-jazzia esittävä trio esiintyy 8.–18.3. Suomen Jazzliiton tuottamalla mittavalla kiertueella. Kyseessä on toinen kuluvan vuoden Suomen Jazzliiton perinteisistä omatuotantoisista kiertueista, joita Jazzliitto tuottaa vuosittain yhteensä neljä kappaletta ajankohtaisille suomijazzyhtyeille.

Suomalaisten jazzkokoonpanojen kärkikaartiin lukeutuva PLOP pyrkii omien sanojensa mukaan kuulostamaan ennen kaikkea itseltään: yhtyeen musiikki on vakavaa, hauskaa, nopeaa, hidasta, rumaa, kaunista, svengaavaa, tyrmäävää, ihanaa ja ärsyttävää. Kaikki trion jäsenet säveltävät yhtyeelle ohjelmistoa, mutta esiintymisten spontaanin luonteen takia PLOPin konsertit saattavat olla keskenään hyvinkin erilaisia – kaikkien tai kenenkään sävellyksiä ei välttämättä esitetä. Trio on vuosikymmenen aikana julkaissut kolme levytystä Fiasko Recordsille, An Sich (2009), Per Se (2013) ja viimeisimpänä Unicorn (2015). Muusikoiden tiet yhtyvät myös Innasen kiitellyssä jättikokoonpanossa Mikko Innanen 10+, joka konsertoi kiertueella Turussa Åbo Svenska Teaternissa erikoistuotannolla Key Ensemble -kuoron kanssa perjantaina 17.3., kiertueen jälkimmäisellä puoliskolla.
 
 
PLOPin saksofonisti Mikko Innanen (s. 1978) on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen jazzin kentällä yhtenä innovatiivisimmista saksofonisteista ja säveltäjistä. Yrjö-palkinnon vuonna 2008 voittanut Innanen on tunnettu johtajana lukuisissa eri yhtyeissä, kuten Mikko Innanen & Innkvisitiossa, Gourmetissa sekä Mikko Innanen 10+:ssa. Turkulaislähtöinen kontrabasisti Ville Herrala (s. 1979) on yksi jazzkentän kysytyimpiä basisteja ja kerännyt arvostusta monipuolisena ja lahjakkaana jazzmuusikkona mm. Jukka Perko Steamline Jazztetin, Teemu Viinikainen Trion sekä Jukka Eskola Orquesta Bossan riveissä. Rumpali Joonas Riippa (s. 1977) on saanut maineen energisenä ja nopeasti reagoivana muusikkona, jolta taittuu jazzkomppauksen ohella myös vapaa improvisointi. Riipan omaleimaista huumorin ja vakavan taiteen kombinaatiota on voinut todistaa myös Kahden miehen galaksi -duon keikoilla pianisti Seppo Kantosen kera.