Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 23.3.

helsinki

Riitta Paakki: The Sound of Blue Note Piano,Koko Jazz Club, helsinki23.3. Klo 19:00

keikka

Riitta Paakin pianismi tarjoaa huikean elämyksen Blue Note -levymerkin tunnistettavan soundin ystäville. Mukana sävellyksiä ainakin Herbie Hancockilta ja Wayne Shorterilta. 

Paakki on todellinen Blue Note -levytysten asiantuntija. Myös hänen pari vuotta sitten ilmestynyt Shorterin sävellyksiä sisältävä pianotriolevytyksensä sai varsin positiivisia arvioita. Rummuissa kuullaan Paakin soittokollega Mikko Hassista, joka ansaitsi halutun Teosto-palkinnon vuonna 2015 Electro GT- pienyhtyeellään. Hassinen tunnetaan myös UMOn rumpalina, kapellimestarina ja säveltäjänä. 

Luvassa sukellus svengin syvään päätyyn!

Riitta Paakki, piano
Mikko Hassinen, rummut
Timo Hirvonen, basso

Ovet auki klo 18
Liput 20 / 18 €

László Süle Trio,Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, helsinki23.3. Klo 18:00

László Süle

Hannu Risku

Hannu Rantanen

keikka

Pianotaiteilija, säveltäjä ja pianonsoiton opettaja László Süle esiintyy Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki) Hannu Rantasen (bassokitara) ja Hannu Riskun (lyömäsoittimet) kanssa torstaina 23.3. klo 18. Kyseessä on László Sülen uusimpien sävellysten kantaesitys, joka jatkaa vuonna 2013 alkanutta jazzkonserttisarjaa, jossa Süle esiintyy eri muusikoiden kanssa.

Unkarilainen, vuodesta 1989 lähtien Suomessa asunut pianisti, säveltäjä ja pedagogi László Süle (synt. 1955) opettaa Metropolia-ammattikorkeakoulussa  pianonsoittoa, musiikin historiaa, didaktiikkaa ja säveltämistä. Hän on julkaissut lukuisia levyjä, jotka pitävät sisällään sekä hänen omia sävellyksiään että muiden säveltäjien teoksia. Süle on esiintynyt monissa jazz-kokoonpanoissa ja klassista musiikkia soittavissa kamariorkestereissa Suomen parhaimmiston kanssa.

Hannu Rantanen (synt. 1962) on työskennellyt uransa aikana lähinnä freelancerina, viime vuosina hän on tullut tunnetuksi nimenomaan Värttinä-yhtyeen kontrabasistina. Hän on valmistunut opettajaksi Pop & Jazz Konservatoriosta Helsingistä. Rantasen pääinstrumentti oli alun perin sähköbasso, mutta sittemmin hän on erikoistunut myös kontrabassoon. Hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten suomalaisten muusikkojen ja yhtyeiden kanssa (mm. Jaakko Ryhänen, Antti Sarpila – UMO, Jukka Linkola Tentet) sekä osallistunut useisiin teatteriprojekteihin. Onpa hän musisoinut myös kansainvälisten tähtien kuten Luis Di´Matteon, Larry Coryellin ja Django Batesin kanssa.

Hannu Risku (synt. 1978) on muusikko, improvisoija ja säveltäjä. Hän on valmistunut pop/jazz-pedagogiksi Stadiasta vuonna 2006 pääsoittimenaan rummut ja lyömäsoittimet. Hän on improvisaatioteatteri Stella Polariksen jäsen ja työskentelee lukuisissa yhtyeissä ja teattereissa (mm. Musiikkiteatteri Kapsäkki, Svenska Teatern, Sound & Fury, Paukkumaissi, Kiikka-Iisakki ja Pauliina Kokkonen ja Veljet). Hän on tehnyt vuosia yhteistyötä slovenialaisen Kolektiv Narobovin kanssa ja esiintynyt lukuisilla kansainvälisillä teatteri- ja improvisaatiofestivaaleilla. Hän on toiminut improvisaation tuntiopettajana mm. Teatterikorkeakoululla, Nätyllä (Tampereen yliopisto), useissa kaupunginteattereissa ja kansainvälisillä improfestareilla.

”Sülen musiikille on leimallista suuri muoto, suuret tunteet ja maailmoja syleilevät näyt, mutta myös kuvaileva runollisuus ja herkkä melodisuus parhaimpien jazzballadien tyyliin. Kappaleiden tunnelmat liikkuvat dramaattisesta virtuositeetista meditoivaan ja eteeriseen kuunteluun.” (HS)

László Süle - piano
Hannu Rantanen - basso
Hannu Risku - lyömäsoittimet

Vapaa pääsy! Käsiohjelma 5 euroa, tuotto menee lyhentämättömänä artisteille.

Sibis Jazz Ensembles & Will Vinson, saksofoni,Musiikkitalo, Black Box, helsinki23.3. Klo 19:00

keikka
Sibis Jazz Ensemblet saavat vieraakseen häikäisevän saksofonistin, Will Vinsonin.

Alunperin Lontoosta kotoisin oleva, mutta jo pitkään New Yorkissa vaikuttanut Vinson on tällä hetkellä uransa kovimmassa nousukiidossa. Hänen kuudes soololevynsä ilmestyi keväällä 2016 ja tällä hetkellä hän soittaa myös legendaarisen pianistin Gonzalo Rubalcaban kvartetissa. Konsertissa kuullaan Vinsonin omia sävellyksiä sovitettuna kahdelle eri opiskelijaensemblelle.

maarianhamina

Jazzliiton kiertueella PLOP,Alandica, maarianhamina23.3. Klo 19:00

keikka

PLOP-trio juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan Suomen Jazzliiton kiertueella maaliskuussa

Keväällä pyöreät kymmenen vuotta täyttävä PLOP on kolmen eturivin jazzmuusikon, saksofonisti Mikko Innasen, kontrabasisti Ville Herralan ja rumpali Joonas Riipan muodostama värikäs yhtye, jonka soitossa yhdistyvät energiset sävellykset sekä runsas vapaa improvisaatio. Omaperäistä ja yllättävää avantgarde-jazzia esittävä trio esiintyy 8.–18.3. Suomen Jazzliiton tuottamalla mittavalla kiertueella. Kyseessä on toinen kuluvan vuoden Suomen Jazzliiton perinteisistä omatuotantoisista kiertueista, joita Jazzliitto tuottaa vuosittain yhteensä neljä kappaletta ajankohtaisille suomijazzyhtyeille.

Suomalaisten jazzkokoonpanojen kärkikaartiin lukeutuva PLOP pyrkii omien sanojensa mukaan kuulostamaan ennen kaikkea itseltään: yhtyeen musiikki on vakavaa, hauskaa, nopeaa, hidasta, rumaa, kaunista, svengaavaa, tyrmäävää, ihanaa ja ärsyttävää. Kaikki trion jäsenet säveltävät yhtyeelle ohjelmistoa, mutta esiintymisten spontaanin luonteen takia PLOPin konsertit saattavat olla keskenään hyvinkin erilaisia – kaikkien tai kenenkään sävellyksiä ei välttämättä esitetä. Trio on vuosikymmenen aikana julkaissut kolme levytystä Fiasko Recordsille, An Sich (2009), Per Se (2013) ja viimeisimpänä Unicorn (2015). Muusikoiden tiet yhtyvät myös Innasen kiitellyssä jättikokoonpanossa Mikko Innanen 10+, joka konsertoi kiertueella Turussa Åbo Svenska Teaternissa erikoistuotannolla Key Ensemble -kuoron kanssa perjantaina 17.3., kiertueen jälkimmäisellä puoliskolla.
 
Mikko Innanen - puupuhaltimet
Ville Herrala - basso
Joonas Riippa - rummut

Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertin tuottaa Nordens Institut på Åland.