Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 17.3.

espoo

April Jazz Club: Freedoms Trio (NOR/BRA/MOZ),Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo17.3. Klo 19:00

Freedoms Trio

keikka

19:00 | Tarsius Trio
20:00 | Freedoms Trio (NOR/BRA/MOZ)

Maailman eri kolkista yhteen nivottu Freedoms Trio tarjoaa ehtymätöntä melodian juhlaa ja rytmin lämpöä. Bossajazzin suurlähettiläät julkaisivat esikoisalbuminsa vuonna 2016 ja ovat viimeisen parin vuoden aikana keikkailleet ahkerasti pitkin maita ja mantuja. Yhtye tulkitsee omia rytmisiä kappaleitaan, joiden pääarkkitehtina on toiminut nuori jazzlupaus Norjasta, kitaristi Steinar Aadnekvam. Niin ikään brasilialainen basisti Rubem Farias ja mosambikilainen rumpali Deodato Siquir ovat tuoneet vaikutteensa mukaan mielenkiintoiseen musiikilliseen keitokseen, joka ei jätä ketään kylmäksi!

Freedoms Trio:
Steinar Aadnekvam: akustinen kitara
Rubem Farias: sähköbasso, laulu
Deodato Siquir: rummut, laulu

Tarsius Trio:
Otto Rissanen: kitara
Antti Ahoniemi: basso
Oskari Pelli: rummut

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Ennakkoliput 12,50 € (Lippupiste)
Tapahtuma on ikärajaton.

helsinki

Timo Lassy Band Vol. 2

Suomen kirkkaimpiin jazztähtiin kuuluva saksofonisti Timo Lassy juhlistaa yhtyeineen kymmenvuotista sooloartistin taivaltaan G Livelabissa kahden illan verran. Timo Lassy Band on kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa eräs parhaista jazz-akteista meillä tai muualla ja yhtyeen neljä studioalbumia ja yksi livelevy ovat voittaneet puolelleen yhä kasvavan leegion ihailijoita. Rouheus, vuorovaikutus ja svengi ovat Lassyn jazzin ytimessä. Luvassa kaksi erilaista keikkailtaa, joiden aikana kuullaan runsaasti myös harvemmin livenä soitettua materiaalia yhtyeeltä.

Timo Lassy, saksofoni / Giorgos Kontrafouris, wurlitzer / Antti Lötjönen, basso / Teppo Mäkynen, rummut / Abdissa Assefa, perkussiot

Ovet klo 19

Showtime klo 20

Liput 26€ / Kombolippu (vol. 1 + vol. 2) 32€

oulainen

Vapaat äänet & Kulma Jazz: Rhizottome,Kinokulma, oulainen17.3. Klo 19:00

Rhizottome (www)

keikka
Rhizottome tuo uutta ranskalaista kansanmusiikkia  Kino Kulmaan 17. maaliskuutta

Haitaristi Armelle Dousset’n ja saksofonisti Matthieu Metzgerin duo Rhizottome esiintyy mittavalla Suomen-kiertueella Frankofonia-kuukauden kunniaksi maaliskuussa. Yksitoista konserttia sisältävä, Vapaat äänet -agentuurin järjestämä kiertue tuo Rhizottomen esiintymään Oulaisiin perjantaina 17.3.2017.

Ranskalaismuusikot haitaristi Armelle Dousset ja saksofonisti Matthieu Metzger esiintyvät mittavalla Suomen-kiertueella 28.2.–20.3.2017 Rhizottomen sensuelli musiikki on valloittanut yleisöjä Euroopasta Japaniin, ja ranskalaisduo saapuu nyt Vapaat äänet -agentuurin tuottamalle kiertueelle Suomeen ja Baltiaan esiintymään muun muassa Saloon, Riihimäelle, Espooseen, Joensuun, Haapavedelle ja Turkuun osana ranskankielisyyttä juhlistavaa, kansainvälisen Frankofonia-järjestön organisoimaa Frankofonia-kuukautta.

Haitaristi Armelle Dousset'n ja saksofonisti Matthieu Metzgerin duo Rhizottome (suom. juuret katkaiseva puutarhuri) sai alkunsa vuonna 2008 barokkiohjelmiston esittämisellä juhlissa ja kaduilla. Vuosien kuluessa Rhizottome on kehittänyt omaperäisen ohjelmiston, eräänlaisen oman kansanperinteensä, joka ottaa laajasti vaikutteita maailman eri musiikkiperinteistä. Duo yhdistää perinnemusiikin teemojen tulkintaan improvisaatiota ja säveltää uutta kuitenkin onnistuen saamaan musiikin kuulostamaan aina tavalla tai toisella tutulta. Saksofonin ja harmonikan keskustelussa syntyy uusia tarinoita ja uusia tansseja. Duon ensimmäinen levy L’Amaranthe ilmestyi vuonna 2009 ja toinen albumi Rhizottome vuonna 2013. Rhizottomen uusi albumi on omakustanne, tupla-cd niwashi no yume / nenashigusa (puutarhurin unelma / kiskottu juuriltaan), joka on äänitetty Villa Kujoyaman residenssissä Kiotossa, Japanissa syksyllä 2015 koto-soittajan Reiko Imanishin kanssa.

Armelle Dousset aloitti harmonikansoiton kansanmusiikin parissa ja opiskeli maineikkaassa Angers’n Kansallisessa koreografisessa keskuksessa, josta hän valmistui vuonna 2009. Samana vuonna hän kantaesitti Kiotossa, Japanissa sooloteoksensa Haigore, jossa yhdistyvät ekspressiivinen liike, sävelkieli ja rakkaus elokuvataiteeseen. Tämä omaperäinen tie taiteeseen on jatkunut siitä lähtien sekä Rhizottome-duon kanssa että nykytanssilavoilla muuan muassa Alain Buffardin ja Laurent Falguiérasin koreografioissa. Äskettäin Suomessa SelfCooking -soolonsa kanssa kiertänyt saksofonisti Matthieu Metzger on outo lintu ranskalaisen jazzkentän uusien tulokkaiden joukossa. Häntä kiehtoo musiikin runollinen, genretön ulottuvuus, ja sopraanisaksofonisti onkin kotonaan niin jazzin, kansanmusiikin kuin rockin parissa. Hän johtaa omaa Killing Spree -trioaan, soittaa klarinetisti Louis Sclavisin kanssa Amarillys Ensemblessä ja on ollut Orchestre National de Jazzin jäsen vuosina 2010-2014.

Liput 15 euroa
Kino Kulma
Asemakatu 1, 86300 Oulainen
puh. 040 533 1945

turku

Flame Jazz: Mikko Innanen 10+ ja Key Ensemble,Åbo Svenska Teater, turku17.3. Klo 19:00

Mikko Innanen 10+ (www)

Key Ensemble (www)

keikka

Vuoden 2017 Flame Jazz -artisti Mikko Innasen ympärille rakennettu konsertti toteuttaa palkitun muusikon villeimpiä visioita. Innanen edustaa jazzmusiikin perinnettä ja nykypäivää harvinaisen orgaanisella tavalla – jazz on hänelle kuin äidinkieli. 12-henkinen Mikko Innanen 10+ on tämän hetken kuumimpia kotimaisia yhtyeitä, ja Turun konsertissa kokoonpanoa laajennetaan kamarikuorolla. Spektaakkelin kruunaa Innasen tuore sävellys Fryygia, jossa Teemu Honkasen johtama Key Ensemble laulaa 3000 vuoden takaisella fryygian kielellä. Kiinnostavimpiin suomalaisiin kuoroihin lukeutuva Key Ensemble on tullut tunnetuksi puhtaasta ja täyteläisestä soinnistaan sekä innovatiivisista konserttiohjelmistaan. Jazzin ja kuoromusiikin eeppinen kohtaaminen Åbo Svenska Teaterilla on kevätkauden ehdottomia kohokohtia!

“Finnish saxophonist Mikko Innanen is one of the most compelling new voices on the European improvised music scene” -Downbeat

Mikko Innanen – saksofonit ja sävellykset
Pauli Lyytinen – saksofoni
Jussi Kannaste – saksofoni
Verneri Pohjola – trumpetti
Jukka Eskola – trumpetti
Jari Hongisto – pasuuna
Juho Viljanen – pasuuna
Seppo Kantonen – piano
Ville Herrala – basso
Eero Tikkanen – basso
Mika Kallio – rummut
Joonas Riippa – rummut

Key Ensemble
Teemu Honkanen, johtaja

Liput: 33 € / eläkeläiset 31 € / opiskelijat 28 € / S-Etu 30 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta) Ticketmaster. Hinnat sisältävät palvelumaksun.
Liput näkö- ja mukavuusrajoitteilla alk. 15 €, ÅST:n lippukassa, Hansakortteli