Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 10.3.

espoo

Ida Nielsen & Strandberg Funk Unit,Sellosali, espoo10.3. Klo 19:00

keikka

Ida Nielsen on parhaiten tunnettu Princen basisti-laulajana, ja häntä kuultiin myös Princen kanssa keikalla Helsingissä vuonna 2011. Prince ja 3Eye Girlin jälkeen hän aloitti menestyksekkään soolouran ja on hiljattain julkaissut uuden levyn, joka on järjestyksessään hänen kolmas sooloalbuminsa.

Illan konsertissa kuullaan muun muassa Nielsenin uutta musiikkia runsailla funkin sekä soulin aineksilla. Strandberg Funk Unit on myös levyttämässä Ida Nielsenin kanssa uutta materiaalia.

Ida Nielsen (laulu, basso), Jan-Olof Strandberg (basso, kosketinsoittimet), William Suvanne (saksofoni), Sami Virtanen (kitara), Jukka Gustavson (laulu, urut, kosketinsoittimet), Jartsa Karvonen (rummut)

Vieraana: Felix Zenger (beatbox)

Kesto 2 h, ei väliaikaa
Liput alkaen 19 € Lippupiste. Ovelta 20 €

http://idanielsenbass.com
https://www.facebook.com/IdaNielsenfanpage/ 
https://twitter.com/idanielsenbass 
https://www.instagram.com/idanielsenbass/ 

tampere

Jazzliiton kiertueella PLOP,Tampereen VOK, Kaupin vanha sairaala, tampere10.3. Klo 19:00

keikka

Keväällä pyöreät kymmenen vuotta täyttävä PLOP on kolmen eturivin jazzmuusikon, saksofonisti Mikko Innasen, kontrabasisti Ville Herralan ja rumpali Joonas Riipan muodostama värikäs yhtye, jonka soitossa yhdistyvät energiset sävellykset sekä runsas vapaa improvisaatio. Omaperäistä ja yllättävää avantgarde-jazzia esittävä trio esiintyy 8.–18.3. Suomen Jazzliiton tuottamalla mittavalla kiertueella. Kyseessä on toinen kuluvan vuoden Suomen Jazzliiton perinteisistä omatuotantoisista kiertueista, joita Jazzliitto tuottaa vuosittain yhteensä neljä kappaletta ajankohtaisille suomijazzyhtyeille.

Suomalaisten jazzkokoonpanojen kärkikaartiin lukeutuva PLOP pyrkii omien sanojensa mukaan kuulostamaan ennen kaikkea itseltään: yhtyeen musiikki on vakavaa, hauskaa, nopeaa, hidasta, rumaa, kaunista, svengaavaa, tyrmäävää, ihanaa ja ärsyttävää. Kaikki trion jäsenet säveltävät yhtyeelle ohjelmistoa, mutta esiintymisten spontaanin luonteen takia PLOPin konsertit saattavat olla keskenään hyvinkin erilaisia – kaikkien tai kenenkään sävellyksiä ei välttämättä esitetä. Trio on vuosikymmenen aikana julkaissut kolme levytystä Fiasko Recordsille, An Sich (2009), Per Se (2013) ja viimeisimpänä Unicorn (2015). Muusikoiden tiet yhtyvät myös Innasen kiitellyssä jättikokoonpanossa Mikko Innanen 10+, joka konsertoi kiertueella Turussa Åbo Svenska Teaternissa erikoistuotannolla Key Ensemble -kuoron kanssa perjantaina 17.3., kiertueen jälkimmäisellä puoliskolla.


PLOPin saksofonisti Mikko Innanen (s. 1978) on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen jazzin kentällä yhtenä innovatiivisimmista saksofonisteista ja säveltäjistä. Yrjö-palkinnon vuonna 2008 voittanut Innanen on tunnettu johtajana lukuisissa eri yhtyeissä, kuten Mikko Innanen & Innkvisitiossa, Gourmetissa sekä Mikko Innanen 10+:ssa. Turkulaislähtöinen kontrabasisti Ville Herrala (s. 1979) on yksi jazzkentän kysytyimpiä basisteja ja kerännyt arvostusta monipuolisena ja lahjakkaana jazzmuusikkona mm. Jukka Perko Steamline Jazztetin, Teemu Viinikainen Trion sekä Jukka Eskola Orquesta Bossan riveissä. Rumpali Joonas Riippa (s. 1977) on saanut maineen energisenä ja nopeasti reagoivana muusikkona, jolta taittuu jazzkomppauksen ohella myös vapaa improvisointi. Riipan omaleimaista huumorin ja vakavan taiteen kombinaatiota on voinut todistaa myös Kahden miehen galaksi -duon keikoilla pianisti Seppo Kantosen kera.

Mikko Innanen - saksofonit
Ville Herrala - basso
Joonas Riippa - rummut 

Vapaa pääsy!

 

turku

Jazz City Turku: Turku Jazz Orchestra Afro-Cuban Night,Börs Night Club, turku10.3. Klo 22:00

keikka

Turku Jazz Orchestra
Jere Laukkanen – kapellimestari
Pauliina May – laulu

Turku Jazz Orchestran maaliskuun konsertti tuo kevättalveen afrokuubalaisia rytmejä ja karibialaista sielukkuutta. Turkulainen big band taipuu kapellimestari Jere Laukkasen johdolla rehevästä Nueva York -mambosta aina romanttiseen kuubalaiseen boleroon.

Sensuelli laulusolisti Pauliina May tulkitsee konsertissa niin musiikinlajin klassikoita kuin harvemmin kuultuja helmiä. Illan vierailijat ovat Suomen tunnetuimpia ja osaavimpia afrokuubalaisen musiikin tulkkeja, jotka ovat vierailleet aiemmin yhdessä muun muassa UMO Jazz Orchestrassa.

Jere Laukkanen johtaa omaa Jere Laukkanen Afro-Cuban Jazz Orchestraa, minkä lisäksi hänet on nähty muun muassa European Jazz Orchestran sekä Berklee Jazz Composers’ Big Bandin (USA) edessä.

 

Liput: 29,50€ / opiskelijat ja eläkeläiset 27,50€ / S-Etu 27€ (max 2 etua kortti, ei bonusta) Tiketti

Dinner & Show: 52€ / S-Etu 49,50€
Varaukset: Hamburger Börsin myyntipalvelu p. 02 337 3800