Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 4.3.

helsinki

Snorre Kirk Quintet (DK) + Jaska Lukkarinen Trio,G Livelab, helsinki4.3. Klo 19:00

keikka

Maaliskuinen lauantai-ilta G Livelabissa tuo yhteen kaksi pohjoismaisen jazzin kovaa nimeä, kun rumpalit Snorre Kirk ja Jaska Lukkarinen esittelevät kehutut kokoonpanonsa. Tanskasta saapuva Snorre Kirk Quintet soittaa perinnetietoista jazzia, joka on keikkalavalla viihdyttävää ja nojaa vahvaan yhtyedynamiikkaan. Jaska Lukkarinen Trio puolestaan kuuluu Suomen laadukkaimpiin komboihin jazzin saralla ja juhlistaa keikalla uutta julkaisuaan.

SNORRE KIRK QUINTET

Tobias Wiklund, cornet / Jan Harbeck, tenor sax / Magnus Hjorth, piano / Lasse Mørck, bass / Snorre Kirk, drums

JASKA LUKKARINEN TRIO

Jussi Kannaste, tenor sax / Antti Lötjönen, bass / Jaska Lukkarinen, drums

Ovet: 18:00

Showtime: 19:00

Liput: 22 €

DDT Jazzband feat. Riitta Paakki,Malmitalo, helsinki4.3. Klo 17:00

Riitta Paakki

DDT Jazzband (www)

keikka

Tribute to Eddie Condon!

"Swengin Vanhemmat Valtiomiehet", kuten he itseään tituleeraavat on ehkä pitkäikäisin ja kiistatta yksi Suomen tärkeimmistä dixielandin sanansaattajista.

Olennaiseen keskittyvä jazzyhtye on sekä instituutio että legenda – hyvät naiset ja herrat: DDT Jazzband.

DDT:llä menee juhlavuosia toisensa perään, mutta aina säilyy musiikin soitannollinen riemu.

DDT:n tavaramerkkinä on ollut lähes alusta lähtien erityinen soundi. Tunnusomaista siinä on vahva swing-painotteinen svengaava komppi.

Tässä konsertissa DDT kunnioittaa soitollaan Eddie Condonia (1905–1973), joka oli yksi jazzin tärkeitä vaikuttajia aikanaan ja mm. myötävaikutti vahvasti dixieland-boomin leviämiseen maailmalla.

Pianossa vierailee muusikko Riikka Paakki.
Soittajat: Niklas Andersson – trumpetti, Fred Andersson – klarinetti, Nalle Nyman – klarinetti, Pelle Näätänen – pasuuna, Pekka Mesimäki – banjo ja kitara, Riitta Paakki –piano, Pentti Mutikainen – basso, Thomas Rönholm – rummut

Liput 10,50 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste

Kesto 75 min, ei väliaikaa.

tampere

Anders Jormin - Severi Pyysalo - Markku Ounaskari,TTT-klubi, tampere4.3. Klo 22:00

Anders Jormin - Severi Pyysalo - Markku Ounaskari

keikka

Improvisoinnin professori. Kyllä. Se on Anders Jorminin titteli Göteborgin musiikkikorkeakoulussa. Sibelius-Akatemiassakin hän on kunniatohtori. Näitä meriittejä ei ole saatu tavanomaisia akateemisia opintoja kahlaamalla, vaan ne on ansaittu säveltämällä, levyttämällä ja keikkailemalla.

Ruotsalainen Jormin kuuluu maailman jazzbasistien ehdottomaan eliittiin. Hän on nykyjazzin suuria muusikoita niin sanotun pohjoismaisen soundin mestarina. Siinä jazzmusiikkiin yhdistyy lyyrisiäkin vaikutteita klassisesta ja kansanmusiikista. Samalla Jormin on kysytty muusikko jazzin
kotimaassa Yhdysvalloissa, jossa hän on työskennellyt esimerkiksi Elvin Jonesin, Joe Hendersonin ja Lee Konitzin kanssa.

Severi Pyysalon ja Markku Ounaskarin rinnalla Jormin on jalostanut yhteistä ilmaisua jo vuosien ajan. Trio kommunikoi lavalla hämmästyttävän
intensiivisesti niin kuin vain toisensa tuntevat huippumuusikot osaavat. Jorminin ja Pyysalon säveltämien teemojen pohjalta syntyy improvisaation
pyörteitä, joissa mitä tahansa voi tapahtua. Tervetuloa todellisen huippujazzin konserttiin!Lisätiedot englanniksi:

Anders Jormin, kontrabasso (SWE)
Severi Pyysalo, vibrafoni
Markku Ounaskari, rummut