Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 16.3.

helsinki

UMO feat. Max Zenger: West Coast Jazz,Malmitalo, helsinki16.3. Klo 15:00

keikka

Viimeisen 70 vuoden aikana New Yorkin valta-asema jazzin pääkaupunkina on ollut uhattuna vain kerran, kun toisen maailmansodan jälkeen jazzfanien katse kääntyi Kalifornian suuntaan. Hetken aikaa Yhdysvaltojen länsirannikolla vallitsi jazzin tyylisuunta, jota jo tuolloin kutsuttiin nimellä West Coast jazz. Soittajat kuten Art Pepper, Chet Baker, Shorty Rogers ja Jimmy Giuffre tunnustettiin mestareiksi itärannikon taitureiden rinnalle.

Mutta miten luonnehtia West Coast jazzia musiikillisesti?  Se lienee yhtä vaikeaa kuin yritys määritellä sanan jazz merkitystä. Varmaa kuitenkin on, että n. 15 vuotta kukoistanut länsirannikon jazz-kulttuuri jätti jälkeensä unohtumattomia sävellyksiä. Tunnetuin niistä lienee Dave BrubeckinTake Five, mutta jazzfaneille tuttuja ovat myös Kerry Mulliganin Walkin’ Shoes ja Jimmy GiuffrenFour Brothers.

UMO esittää solistinsa Max Zengerin kanssa ohjelmiston, jossa kuullaan West Coast jazzin piirissä vaikuttaneiden säveltäjä- ja sovittajamestareiden musiikkia. Turusta eli Suomen länsirannikolta kotoisin oleva ja Sibelius-Akatemian jazzosastolla opiskeleva alttosaksofonisti Zenger on kotonaan niin perinteisen swingin kuin kokeellisemman modernin jazzin parissa. Hänet voi nähdä mm. Maxxxtetin ja Aura Flow’n riveissä. Konsertin kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

Vuotalon ja Malmitalon päiväkonsertti kestää noin tunnin, ei väliaikaa. Huom. 45 minuuttia ennen konserttia pidetään konserttitalon ravintolassa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus, jossa Max Zenger kertoo esityksen taustoista.

 

Trio Night with Rantala / Hirvonen / Lukkarinen,Koko Jazz Club, helsinki16.3. Klo 19:00

Rantala / Hirvonen / Lukkarinen

keikka

Pianisti Iiro Rantalan kansainvälinen ura hakee menestyksessään vertaansa. Palkinnot valtavilla Saksan markkinoilla, palkitut radio-show't sekä yleisötyö radiossa ovat joitakin osoituksia Rantalan moni-ottelijan kyvyistä. Maaliskuussa rakastettu pianotaiteilija on mahdollista nähdä Helsingissä intiimillä klubikeikalla!

KJC Iisalmi vuosi 2017 käynnistyi Iiron, rumpali Jaska Lukkarisen ja basisti Timo Hirvosen yhteiskonsertilla. Yleisön pyynnöstä kokoonpano esiintyy myös Helsingissä. Ohjelmisto koostuu Rantalan originaaleista ja suuren amerikkalaisen laulukirjan sivuilta. 

Iiro Rantala, piano
Timo Hirvonen, basso
Jaska Lukkarinen, rummut

Ovet auki klo 18
Liput 25 €

Timo Lassy Band Vol. 1

Suomen kirkkaimpiin jazztähtiin kuuluva saksofonisti Timo Lassy juhlistaa yhtyeineen kymmenvuotista sooloartistin taivaltaan G Livelabissa kahden illan verran. Timo Lassy Band on kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa eräs parhaista jazz-akteista meillä tai muualla ja yhtyeen neljä studioalbumia ja yksi livelevy ovat voittaneet puolelleen yhä kasvavan leegion ihailijoita. Rouheus, vuorovaikutus ja svengi ovat Lassyn jazzin ytimessä. Luvassa kaksi erilaista keikkailtaa, joiden aikana kuullaan runsaasti myös harvemmin livenä soitettua materiaalia yhtyeeltä.

Timo Lassy, saksofoni / Giorgos Kontrafouris, wurlitzer / Antti Lötjönen, basso / Teppo Mäkynen, rummut / Abdissa Assefa, perkussiot

Ovet klo 19

Showtime klo 20

Liput 26€ / kombolippu (vol. 1 + vol. 2) 32€

mariehamn

Jazzliiton kiertueella PLOP / PLOP på Jazzförenings turné,Alandica, mariehamn16.3. Klo 19:00

keikka

Färgstark och utforskande jazz! PLOP firar 10-års jubileum med en turné, som enligt trion kommer att svänga, förvåna och provocera.

Frijazzkollektivet PLOP består av tre unga jazzveteraner från Helsingfors. Trion utforskar begreppet musikalisk frihet och utmanar ständigt varandra och publiken med nyskapande och improvisatorisk jazz. Ingen konsert är den andra lik med PLOP.

Konserten arrangeras i samarbete med Finnish Jazz Federation och är ett av Nordens institut på Ålands bidrag att uppmärksamma Finland 100 på Åland.

Mikko Innanen - saxofon
Joonas Riippa - trummor
Ville Herrala - bas

Fri entré!
Hämta din gratisbiljett i Alandicas reception mån-fre kl 9-16.30
Konsertlängd 90 min

 

Äänekoski

Vapaat äänet: Rhizottome,Wille, Äänekoski16.3. Klo 19:00

Rhizottome (www)

keikka
Rhizottome tuo uutta ranskalaista kansanmusiikkia Kulttiksen Wille-klubiin 16. maaliskuutta

Haitaristi Armelle Dousset’n ja saksofonisti Matthieu Metzgerin duo Rhizottome esiintyy mittavalla Suomen-kiertueella Frankofonia-kuukauden kunniaksi maaliskuussa. Yksitoista konserttia sisältävä, Vapaat äänet -agentuurin järjestämä kiertue tuo Rhizottomen esiintymään Äänekoskelle torstaina 16.3.2017.

Ranskalaismuusikot haitaristi Armelle Dousset ja saksofonisti Matthieu Metzger esiintyvät mittavalla Suomen-kiertueella 28.2.–20.3.2017 Rhizottomen sensuelli musiikki on valloittanut yleisöjä Euroopasta Japaniin, ja ranskalaisduo saapuu nyt Vapaat äänet -agentuurin tuottamalle kiertueelle Suomeen ja Baltiaan esiintymään muun muassa Saloon, Riihimäelle, Espooseen, Joensuun, Haapavedelle ja Turkuun osana ranskankielisyyttä juhlistavaa, kansainvälisen Frankofonia-järjestön organisoimaa Frankofonia-kuukautta.

Haitaristi Armelle Dousset'n ja saksofonisti Matthieu Metzgerin duo Rhizottome (suom. juuret katkaiseva puutarhuri) sai alkunsa vuonna 2008 barokkiohjelmiston esittämisellä juhlissa ja kaduilla. Vuosien kuluessa Rhizottome on kehittänyt omaperäisen ohjelmiston, eräänlaisen oman kansanperinteensä, joka ottaa laajasti vaikutteita maailman eri musiikkiperinteistä. Duo yhdistää perinnemusiikin teemojen tulkintaan improvisaatiota ja säveltää uutta kuitenkin onnistuen saamaan musiikin kuulostamaan aina tavalla tai toisella tutulta. Saksofonin ja harmonikan keskustelussa syntyy uusia tarinoita ja uusia tansseja. Duon ensimmäinen levy L’Amaranthe ilmestyi vuonna 2009 ja toinen albumi Rhizottome vuonna 2013. Rhizottomen uusi albumi on omakustanne, tupla-cd niwashi no yume / nenashigusa (puutarhurin unelma / kiskottu juuriltaan), joka on äänitetty Villa Kujoyaman residenssissä Kiotossa, Japanissa syksyllä 2015 koto-soittajan Reiko Imanishin kanssa.

Armelle Dousset aloitti harmonikansoiton kansanmusiikin parissa ja opiskeli maineikkaassa Angers’n Kansallisessa koreografisessa keskuksessa, josta hän valmistui vuonna 2009. Samana vuonna hän kantaesitti Kiotossa, Japanissa sooloteoksensa Haigore, jossa yhdistyvät ekspressiivinen liike, sävelkieli ja rakkaus elokuvataiteeseen. Tämä omaperäinen tie taiteeseen on jatkunut siitä lähtien sekä Rhizottome-duon kanssa että nykytanssilavoilla muuan muassa Alain Buffardin ja Laurent Falguiérasin koreografioissa. Äskettäin Suomessa SelfCooking -soolonsa kanssa kiertänyt saksofonisti Matthieu Metzger on outo lintu ranskalaisen jazzkentän uusien tulokkaiden joukossa. Häntä kiehtoo musiikin runollinen, genretön ulottuvuus, ja sopraanisaksofonisti onkin kotonaan niin jazzin, kansanmusiikin kuin rockin parissa. Hän johtaa omaa Killing Spree -trioaan, soittaa klarinetisti Louis Sclavisin kanssa Amarillys Ensemblessä ja on ollut Orchestre National de Jazzin jäsen vuosina 2010-2014.

Kulttiksen Wille-klubi: Rhizottome
Armelle Dousset - harmonikka
Matthieu Metzger - sopraninosaksofoni, talk box


Lippujen hinta 11,50 €
Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 19:00 /
Ovet klo 18:30
Esityksen kesto n. 1h

Wille - olohuone & Keittiö
Äänekoskentie 311
44100 Äänekoski