Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 28.10.

espoo

April Jazz Club: Seppo Kantonen Kvintetti,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo28.10. Klo 19:00

Seppo Kantonen Kvintetti

keikka

19:00 | Ebeli Show
20:00 | Seppo Kantonen Kvintetti

Seppo Kantonen Kvintetin musiikki kunnioittaa jazzperinnettä kierrättämällä vanhoja sointurakenteita, mutta tuoden niihin omat uudet teemansa. Kvintetti koostuu jazzin ”raskaan sarjan” ottelijoista sekä tuoreemmista lupauksista. Pianisti Seppo Kantonen ja saksofonisti Jukka Perko ovat maamme tunnetuimpia jazzmuusikoita ja heidän saavutuksistaan kirjoittaisi vaikka kokonaisen kirjasarjan. Trumpetisti Mikko ”Gunu” Karjalainen ja basisti Ville Herrala ovat niin ikään lunastaneet paikkansa Suomen jazzkentän luottokalustossa ja yhtyeen nuorempaa kaartia edustaa rumpali Tuomas Timonen, jonka taitoihin on ehtinyt luottaa jo muiden muassa Jukka Tolonen ja Jerry Bergonzi.

Seppo Kantonen, piano
Jukka Perko, alttosaksofoni
Mikko ”Gunu” Karjalainen, trumpetti
Ville Herrala, basso
Tuomas Timonen, rummut

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi.
Ennakkoliput 12,50 € (sis. Lippupisteen palvelumaksut)
Tapahtuma on ikärajaton.

Järjestäjä: Espoo Big Band ry

Night and Day - kuin kuu ja aurinko,Sellosali, espoo28.10. Klo 19:00

HT Combo

(+ Antti Sarpila, Elina Vettenranta)
keikka

Klarinetisti Antti Sarpila ja laulaja Elina Vettenranta sekä 10 soittajan kokoonpano HT Combo pureutuvat konsertissaan uudella tavalla, musiikin johdattelemana, kysymyksiin yksilön olemassaolon tarkoituksesta.

Ikimuistoisten balladien ja iloisen swingin ääripäiden tunnelmissa lähestytään kysymyksiä ihmisyydestä; mikä elämässä on tärkeää, miksi murehdimme niin paljon, mutta samalla olemme välinpitämättömiä? Ehkä ajattelemme liikaa ja tunnemme liian vähän? Onko rakkautta liian
vähän ja voisimmeko tuntea sitä enemmän?

Elina Vettenranta (laulu), Antti Sarpila (klarinetti)

HT Combo: Heikki Heinonen (piano), Heikki Markkula (kitara), Pertti Hurmalainen (basso), Esko Vuorinen (rummut), Masa Orpana (huilu, klarinetti, saksofonit), Max Zenger (klarinetti, saksofonit), Hannu Timmerbacka (klarinetti, saksofonit), Mitro Koskiluoma (trumpetti, flyygelitorvi), Mikko Välimäki (trumpetti, flyygelitorvi) ja Aapo Ristilä (pasuuna).

Kesto 2 h 15 min, sis. väliajan
Liput alkaen 34,50/32,50/26,50 €, Lippupiste
Naulakkomaksu 2 €

helsinki

Jazz Business presents: Odd Jazz in Concert,Putte's Bar & Pizza, helsinki28.10. Klo 21:00

Odd Jazz & DJs Heikki H ja Pierre Ringwald (Lauantaijatsit, Basso Radio).

Hereä - levyjulkkarit,Teatteriravintola Kapsäkki, helsinki28.10. Klo 19:00

Hereä (www)

keikka

Hereä tekee mielenkiintoista konserttimusiikkia eksymättä koskaan kovin kauas sen tanssillisesta sykkeestä. Tuloksena on uusia, tuoreita sävellyksiä, joiden kulmakiviä ovat väkevän perinnetietoiset tekstit, lukuisat musiikilliset vaikutteet ja improvisaatio. Vaikka Hereän akustinen rytmimusiikki ponnistaa pohjoisesta perinteestä, musiikillisia vaikutteita on poimittu eri puolilta maailmaa.

Esiintyjät: Aili Ikonen, Milla Viljamaa, Vesa Norilo, Sara Puljula

Liput: 26,50/22,50 €

loviisa

Vapaat äänet: Andy Emler pianosoolo "My Own Ravel" & Claude Tchamitchian "Another Childhood",Keskus Centralen, loviisa28.10. Klo 19:00

Andy Emler (www)

Claude Tchamitchian (www)

keikka

Säveltäjä-pianisti Andy Emler tuo ranskalaisen valopilkun suomalaiseen jazzsyksyyn. Hänen palkittu soolo-konserttinsa ”My Own Ravel ” kuullaan ensimmäisen kerran Suomessa viidellä paikkakunnalla. Emlerin Loviisan konsertissa perjantaina 28.10. kuulaan myös kontrabasson mestari Claude Tchamitchian.

Tällä syksyisellä kiertueella Emler esiintyy ensimmäisen kerran soolona, konsertissa jossa hän kutsuu innoittajakseen ranskalaisen musiikin ikonin, Maurice Ravelin. Näin mestari kertoo “omista nuoteistaan” Ravelin kanssa: ”Jean Echenozin kirjaan perustuvan “Ravel”-teatteriesityksen yhteydessä pääsin tutustumaan säveltäjän tyyliin – säveltämään, improvisoimaan ja soittamaan pianoa 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun ekspressiivisen muotokielen innoittamana. Raveliin hänen aikanaan vaikuttanut jazzin kulttuuri tunkeutui näihin äänensävyihin erityisen tyypillisesti balladeissa. Niinpä tuloksena on rakkaan Mauricen viitoittamana sävelletyn ja improvisoidun musiikin kaksikätinen pianosoolokonsertti!”  ”My own Ravel” -levytyksen ansioista Ranskan kriitikoiden yhdistys valitsi Emlerin parhaaksi teatterimusiikin säveltäjäksi vuonna 2013.

Claude Tchamitchianin kosketus on hieno, selvä ja täynnä elämää; hänen kertomansa tarinat ovat kauniita ja säve­let majesteetillisen täydellisiä. Tchamitchianin erinomainen jatkuvasti jalostuva ja kehittyvä soitto­tekniikka, on peruspilari hänen musiikissaan. Claude keskittyy ilmaisemaan persoonallista musikaa­lista unelmaansa, omaa ideaansa puhtaimmassa muodossaan. Claude on syntynyt muusikoksi; mu­siikki on hänen sormissaan ja sydämessään ja myös hänen instrumenttinsa kielissä. Hän on todella upea tarinankertoja.
Sakari Puhakka, Helsinki Jazz

Liput 10 € / Lapset ja nuoret vanhempien kanssa ilmaiseksi

Keskus Centralen, eteläharju 2, Loviisa

Järj. Free Okapi ry, Loviivan kulttuuritoimen avulla

pori

Mirja Mäkelä Trio,JazzGalleria, pori28.10. Klo 21:00

keikka

Pe 28.10. klo 21 Pori, JazzGalleria. Liput ovelta 15 € / 10 €.

JazzGalleria, Ravintola Steak & Whisky House Galle, Gallenkallelankatu 6, Pori.

Mirja Mäkelä, laulu / Teemu Viinikainen, kitara / Juho Kivivuori, kontrabasso

Jazzin huipputekijät laulaja Mirja Mäkelä, kitaristi Teemu Viinikainen ja kontrabasisti Juho Kivivuori soittaa kymmenen keikkaa ympäri Suomen loka-marraskuun vaihteessa. Kymmenenvuotista taivaltaan juhlistava trio julkaisi vuosi sitten odotetun toisen, My Hidden Joys -nimeä kantavan albuminsa. Levyn materiaali on pääasiassa Mirja Mäkelän omaa sävellystuotantoa, joka pohjautuu kotimaisten runoilijoiden teoksiin. Kiertueen järjestää yhteistyössä Suomen Jazzliitto ja Jazz HUG.

Mirja Mäkelä Trion jäsenet ovat kaikki tuttuja suomalaisen jazzkentän seuraajille eri yhteyksistä. Trion liideri ja vokalisti Mirja Mäkelä on tehnyt pitkän uran laulajana ja säveltäjänä muun muassa JimJamMurMurissa, The Helsinki Koto Ensemblessä sekä Jazzsiskoissa ja oli Sibelius-Akatemiasta valmistuessaan vuonna 1999 Suomen ensimmäinen musiikin maisteriksi valmistunut jazzlaulaja. Mäkelä on myös pidetty opettaja, ja Sibelius-Akatemian jazzosaston opettajapestin lisäksi hän on toiminut Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinjan johtajana vuodesta 2007 lähtien. Yhtyeen kitaristina kuullaan suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettua Teemu Viinikaista, joka on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden, kuten Jukka Perko Avaran, Panu Savolainen Toivon sekä Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan yhtyeiden riveissä. Trioa täydentää erityisesti sähköbassosaundistaan tuttu Juho Kivivuori, joka on viime vuosina noussut Suomen kysytyimpien basistien joukkoon ja vaikuttanut muun muassa Nassaun Fasaanissa, Ketola Rewiredissa, Zanderissa sekä Olli Hirvosen, Joonas Haaviston sekä Aleksi Rannan yhtyeissä.

Mirja Mäkelä Trion muusikot luovat yhdessä intiimin ja intensiivisen kokonaisuuden, jonka tunnelmat venyvät herkimmistä sävyistä aina riehakkaaseen improvisointiin asti.

turku

Flame Jazz: The Husband,Sigyn Club, Turun konservatorio, turku28.10. Klo 19:00

keikka

Varre Vartiainen – kitara

Marzi Nyman – kitara

Harri Rantanen – basso

Anssi Nykänen – rummut

 

Maamme eturivin soittajista koostuvassa yhtyeessä soinnin keskiössä ovat Varre Vartiaisen ja Marzi Nymanin upeasti soivat kitarat. Herrat kitaristien takana ovat nähneet keikan jos toisenkin – rumpali Anssi Nykäsen ja basisti Harri Rantasen symbioottinen yhteissoitto hakee vertaistaan. Hiljattain uuden albumin julkaissut The Husband tarjoilee Flame Jazz -yleisölle sähkökitaransoiton juhlaillan Varren ja Marzin johdolla!


Liput Tiketti 15 € / 10 € / S-Etu 13,5 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta) + palvelumaksu