Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vapaat äänet: Andy Emler pianosoolo "My Own Ravel" & Claude Tchamitchian "Another Childhood",Keskus Centralen, loviisa28.10. Klo 19:00

Andy Emler (www)

Claude Tchamitchian (www)

keikka

Säveltäjä-pianisti Andy Emler tuo ranskalaisen valopilkun suomalaiseen jazzsyksyyn. Hänen palkittu soolo-konserttinsa ”My Own Ravel ” kuullaan ensimmäisen kerran Suomessa viidellä paikkakunnalla. Emlerin Loviisan konsertissa perjantaina 28.10. kuulaan myös kontrabasson mestari Claude Tchamitchian.

Tällä syksyisellä kiertueella Emler esiintyy ensimmäisen kerran soolona, konsertissa jossa hän kutsuu innoittajakseen ranskalaisen musiikin ikonin, Maurice Ravelin. Näin mestari kertoo “omista nuoteistaan” Ravelin kanssa: ”Jean Echenozin kirjaan perustuvan “Ravel”-teatteriesityksen yhteydessä pääsin tutustumaan säveltäjän tyyliin – säveltämään, improvisoimaan ja soittamaan pianoa 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun ekspressiivisen muotokielen innoittamana. Raveliin hänen aikanaan vaikuttanut jazzin kulttuuri tunkeutui näihin äänensävyihin erityisen tyypillisesti balladeissa. Niinpä tuloksena on rakkaan Mauricen viitoittamana sävelletyn ja improvisoidun musiikin kaksikätinen pianosoolokonsertti!”  ”My own Ravel” -levytyksen ansioista Ranskan kriitikoiden yhdistys valitsi Emlerin parhaaksi teatterimusiikin säveltäjäksi vuonna 2013.

Claude Tchamitchianin kosketus on hieno, selvä ja täynnä elämää; hänen kertomansa tarinat ovat kauniita ja säve­let majesteetillisen täydellisiä. Tchamitchianin erinomainen jatkuvasti jalostuva ja kehittyvä soitto­tekniikka, on peruspilari hänen musiikissaan. Claude keskittyy ilmaisemaan persoonallista musikaa­lista unelmaansa, omaa ideaansa puhtaimmassa muodossaan. Claude on syntynyt muusikoksi; mu­siikki on hänen sormissaan ja sydämessään ja myös hänen instrumenttinsa kielissä. Hän on todella upea tarinankertoja.
Sakari Puhakka, Helsinki Jazz

Liput 10 € / Lapset ja nuoret vanhempien kanssa ilmaiseksi

Keskus Centralen, eteläharju 2, Loviisa

Järj. Free Okapi ry, Loviivan kulttuuritoimen avulla

Keikat samana päivänä kaupungissa loviisa

Ei muita keikkoja.