Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 26.10.

helsinki

Naiskuoro KYN: Jos minä puhuisin sinulle -levynjulkistamiskonsertti,Savoy-teatteri, helsinki26.10. Klo 19:00

keikka

Suomen eturivin naiskuoroihin kuuluva KYN on aina tehnyt musiikkia rohkeasti uutta luoden ja rajoja rikkoen. Musiikkineuvos Kaija Viitasalon johdolla se on tullut tunnetuksi omaleimaisesta ohjelmistosta, ilmaisurikkaasta esiintymisestä ja lauluyhtyemäisestä elävästä soinnista.

35-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi KYN julkaisee 8. äänitteensä. Levy sisältää viime vuonna Teosto-palkinnon saaneen Mikko Hassisen KYN:lle sekä KYN:lle ja jazzyhtyeelle säveltämää ja sovittamaa etnistä jazzia. Etninen jazz on kuoromusiikin genre, jonka KYN on tilausteoksillaan luonut. Siinä kansanperinteemme melodiset ainekset, ilmaisukeinot ja tekstit sekä nykyrunous yhdistyvät jazzrytmiikkaan ja -harmoniaan.

Levy koostuu kolmesta osasta. Ensimmäisessä kuullaan suomalaisia kansanlauluja ja viihdesävelmiä jazzsovituksina. Toisessa suomenkieliset tekstit tuovat amerikkalaisiin jazzstandardeihin suomalaista mielenmaisemaa. Kolmannen osan muodostaa Virpi Stenlundin runoihin sävelletty Jos minä puhuisin sinulle -sarja. Siinä omat juuremme ja jazzin historia ovat läsnä perintönä, joka elää alati ja etsii tässä hetkessä uusia muotoja.

Niin levyllä kuin konsertissakin kuoro soi kolmessa sointivärimaailmassa: jazzyhtyeen kanssa, sen keskellä ja yksin.

Naiskuoro KYN, johtaa Kaija Viitasalo
Manuel Dunkel, tenorisaksofoni
Ville Herrala, kontrabasso
Mikko Hassinen, rummut

Kesto 2 h sis. väliajan
Suositellaan yli 7-v

Liput: alk. 20/15 €, VIP-lippu 35 €, lippu+levy -paketti 30/25 €

Lubos Soukup Quartet (CZ/FIN) Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki26.10. Klo 21:00

Lubos Soukup – saksofonit
Kari Ikonen – piano
Uffe Krokfors – basso
Mika Kallio – rummut

Vapaa pääsy!

joensuu

Mirja Mäkelä Trio,Pakkahuone, joensuu26.10. Klo 19:00

keikka

Mirja Mäkelä Trio Suomen kiertueella 25.10.-11.11.

Ti 25.10. klo 20 Lappeenranta, Ravintola Kolme Lyhtyä
Ke 26.10. klo 19 Joensuu, Pakkahuone
To 27.10. Kuopio
Pe 28.10. klo 21 Pori, JazzGalleria

Ti 1.11. klo 20 Savonlinna, Wanha Kasino
Ke 2.11. klo 21 Jyväskylä, Ravintola Poppari
To 3.11. klo 19 Kajaani, Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskus
La 5.11. klo 19 Hankasalmi, Niemisjärven maamiesseurantalo

To 10.11. klo 20 Hämeenlinna, Suistoklubi
Pe 11.11. klo 22 Turku, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater

Lisäksi trio esiintyy Espoossa April Jazz Clubilla pe 25.11.

Mirja Mäkelä, laulu / Teemu Viinikainen, kitara / Juho Kivivuori, kontrabasso

Jazzin huipputekijät laulaja Mirja Mäkelä, kitaristi Teemu Viinikainen ja kontrabasisti Juho Kivivuori soittaa kymmenen keikkaa ympäri Suomen loka-marraskuun vaihteessa. Kymmenenvuotista taivaltaan juhlistava trio julkaisi vuosi sitten odotetun toisen, My Hidden Joys -nimeä kantavan albuminsa. Levyn materiaali on pääasiassa Mirja Mäkelän omaa sävellystuotantoa, joka pohjautuu kotimaisten runoilijoiden teoksiin. Kiertueen järjestää yhteistyössä Suomen Jazzliitto ja Jazz HUG.

Mirja Mäkelä Trion jäsenet ovat kaikki tuttuja suomalaisen jazzkentän seuraajille eri yhteyksistä. Trion liideri ja vokalisti Mirja Mäkelä on tehnyt pitkän uran laulajana ja säveltäjänä muun muassa JimJamMurMurissa, The Helsinki Koto Ensemblessä sekä Jazzsiskoissa ja oli Sibelius-Akatemiasta valmistuessaan vuonna 1999 Suomen ensimmäinen musiikin maisteriksi valmistunut jazzlaulaja. Mäkelä on myös pidetty opettaja, ja Sibelius-Akatemian jazzosaston opettajapestin lisäksi hän on toiminut Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinjan johtajana vuodesta 2007 lähtien. Yhtyeen kitaristina kuullaan suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettua Teemu Viinikaista, joka on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden, kuten Jukka Perko Avaran, Panu Savolainen Toivon sekä Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan yhtyeiden riveissä. Trioa täydentää erityisesti sähköbassosaundistaan tuttu Juho Kivivuori, joka on viime vuosina noussut Suomen kysytyimpien basistien joukkoon ja vaikuttanut muun muassa Nassaun Fasaanissa, Ketola Rewiredissa, Zanderissa sekä Olli Hirvosen, Joonas Haaviston sekä Aleksi Rannan yhtyeissä.

Mirja Mäkelä Trion muusikot luovat yhdessä intiimin ja intensiivisen kokonaisuuden, jonka tunnelmat venyvät herkimmistä sävyistä aina riehakkaaseen improvisointiin asti.

pori

Vapaat äänet & Validi Karkia-Klubi: Andy Emler pianosoolo "My Own Ravel",Palmgren konservatorio, pori26.10. Klo 19:00

Andy Emler (www)

keikka

Säveltäjä-pianisti Andy Emler tuo ranskalaisen valopilkun suomalaiseen jazzsyksyyn. Hänen palkittu soolo-konserttinsa ”My Own Ravel ” kuullaan ensimmäisen kerran Suomessa viidellä paikkakunnalla. Emlerin Porin ensi-esiintyminen on keskiviikkona 26.10. Palmgren-salissa.

Tällä syksyisellä kiertueella Emler esiintyy ensimmäisen kerran soolona, konsertissa jossa hän kutsuu innoittajakseen ranskalaisen musiikin ikonin, Maurice Ravelin. Näin mestari kertoo “omista nuoteistaan” Ravelin kanssa: ”Jean Echenozin kirjaan perustuvan “Ravel”-teatteriesityksen yhteydessä pääsin tutustumaan säveltäjän tyyliin – säveltämään, improvisoimaan ja soittamaan pianoa 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun ekspressiivisen muotokielen innoittamana. Raveliin hänen aikanaan vaikuttanut jazzin kulttuuri tunkeutui näihin äänensävyihin erityisen tyypillisesti balladeissa. Niinpä tuloksena on rakkaan Mauricen viitoittamana sävelletyn ja improvisoidun musiikin kaksikätinen pianosoolokonsertti!”  

”My own Ravel” -levytyksen ansioista Ranskan kriitikoiden yhdistys valitsi Emlerin parhaaksi teatterimusiikin säveltäjäksi vuonna 2013.

Liput 10 €
Palmgren sali / Palmgren konservatorio, rautatienpuistokatu 7, Pori

Järj. Validi Karkia-Klubi & Vapaat äänet, yhteistyössä Palmgren konservatorion kanssa