Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 11.10.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Mopo,ravintola Laulumiehet, helsinki11.10. Klo 19:00

keikka

Mopo on kolmen lahjakkaan ja energisen muusikon kollektiivi, joka perustettiin syksyllä 2009. Trio ammentaa musiikkinsa jazzista, punkista ja luonnosta. Mopo on julkaissut kolme levyä, “Jee!” (2012), “Beibe” (2014) ja “Laivalla” (2016) yhdessä laulaja-lauluntekijä Ville Leinosen kanssa. “Beibe” palkittiin vuoden parhaan jazzalbumin Emma-patsaalla 2015. Tällä hetkellä Mopo työstää neljättä levyään, jonka on määrä ilmestyä keväällä 2017.

Kulttiyhtyeen maineen saanut Mopo on kovaa vauhtia kaasuttamassa kotimaamme lisäksi myös ulkomaille. Muuntautumiskykyinen yhtye on valloittanut yleisöjä Suomen lisäksi lukuisilla keikoilla eri puolilla Eurooppaa, Väli-Amerikassa ja Afrikassa.

Linda Fredriksson – saksofonit
Eero Tikkanen – kontrabasso
Eeti Nieminen – rummut

http://www.mopomopo.com/

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30).
Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.

Liput: 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

DIG.-festivaali: Aaron Goldberg (USA), piano / Joyce Moreno & Band (BRA),Musiikkitalo, Black Box, helsinki11.10. Klo 19:00

keikka

Aaron Goldberg, piano

Soolojazzpianismin historia on yhtä pitkä kuin itse jazzmusiikinkin. Esimerkiksi Art Tatum, Oscar Peterson ja Keith Jarrett ovat tunnettuja taidoistaan soolopianisteina. Yksi sukupolvensa arvostetuimmista jazzpianisteista Aaron Goldberg (s. 1974) esittää DIG.-festivaalin toisessa konsertissaan oman näkemyksensä soolopianismista.

Joyce Moreno & Band 

Laulaja, kitaristi ja säveltäjä Joyce Moreno (s. 1948) tuo DIG.-festivaaleille yhtyeensä kanssa tuulahduksen sensuellia brasilialaista tunnelmaa. Suurta arvostusta nauttiva Moreno on julkaissut jo 1960-luvulla alkaneella urallaan yli 30 omaa albumia ja saavuttanut neljä Latin Grammy -ehdokkuutta. Morenon laaja sävellystuotanto käsittää satoja kappaleita, joita ovat levyttäneet sekä lukuisat brasilialaiset huippuartistit (mm. Elis Regina, Gal Costa, Milton Nascimento ja Nana Caymmi) että kansainväliset tähdet (mm. Annie Lennox, Omara Portuondo ja Black Eyed Peas).

Joyce Moreno, laulu ja kitara
Helio Alves, piano
Rodolfo Stroeter, basso
Tutty Moreno, rummut

DIG.-festivaali 10.–12.10.2016

DIG.-festivaali on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän jokasyksyinen päätapahtuma. Tänä syksynä lavalla nähdään pianisti Aaron Goldberg, laulaja-kitaristi Joyce Moreno, kitaristi Pasquale Grasso ja saksofonisti Fredrik Kronkvist. Festivaalin tähdet opettavat vierailunsa aikana Sibelius-Akatemian jazzmusiikin opiskelijoita.

Liput: 27,50/22,50/17,50 € (Ticketmaster), 25/20/15 € (Musiikkitalo)
Kolmen päivän lippu 62,50 € (Ticketmaster), 59 € (Musiikkitalo)

oulainen

Vapaat äänet: Vincent Peirani & Emile Parisien,Kulmajazz, oulainen11.10. Klo 19:00

Vincent Peirani & Emile Parisien (www)

keikka

Palkittu ranskalainen jazzduo, haitaristi Vincent Peirani ja saksofonisti Emile Parisien nähdään kiertueella Suomessa ja Baltiassa syys-lokakuussa. Arvostetulla saksalaislevymerkki ACT Recordsilla albumin vuonna 2014 julkaissut duon Suomen-kiertue poikkeaa Oulaisissa tiistaina 11. lokakuutta. Kulmajazzin konsertin alussa kuullaan Trio Tuokio. Kiertueen tuottaa 20-vuotista taivaltaan juhlistava Vapaat äänet -agentuuri.

Ranskalaisen jazzin tämän hetken kuumin duo, harmonikan soittaja Vincent Peirani ja sopraanosaksofonisti Emile Parisien, esiintyy Oulaisten Kinokulmassa tiistaina 11.10. osana Kulmajazzin sarjaa. Duo on valloittanut viime vuosina festivaalien ja konserttisalien lavoja ympäri maailmaa hurmaten yleisön perinteisiä chansoneja sekä modernia jazzilmaisua yhdistävällä energisellä ja vangitsevalla tulkinnallaan. Vuonna 2014 arvostettu saksalainen jazziin keskittynyt ACT Records –levy-yhtiö julkaisi kaksikon Belle Époque -albumin, mikä keräsi ylistäviä arvioita eurooppalaisessa musiikkimediassa.  Peirani ja Parisien esiintyivät Suomessa viimeksi tänä keväänä April Jazzeilla sekä Satahäme Soi -tapahtumassa heinäkuussa ja kiertävät nyt esiintymässä kuudella paikkakunnalla ympäri Suomen.

Peiranin ja Parisienin yhteissoitto on täynnä myös vaikutteita ranskalaisesta jazztraditiosta sekä erityisesti Ranskassa 1950-luvulla suurta menestystä nauttineen sopraanosaksofonisti Sidney Bechetin musiikista. Kaksikko kunnioittaa menneitä sukupolvia tyylillä, samalla säilyttäen kuitenkin tunnistettavan modernin soundinsa. Sekä Peirani että Parisien on palkittu Ranskassa musiikkialan arvostetuimmassa gaalassa, Victoires du Jazzissa vuoden artistina – saksofonisti Parisien vuonna 2014 ja haitaristi Peirani vuotta myöhemmin. Vuonna 2015 duo palkittiin myös parhaana yhtyeenä Saksan vastaavassa gaalassa, ECHO Jazz Awardsissa.

Kulmajazzin konsertti aloittaa Ylivieskalainen trio Tuokio, veijarimainen kolmen kopla, joka työstää musiikkia kahdelle harmonikalle ja kontrabassolle.

TRIO TUOKIO
Janne Lindgren; harmonikka, cajon
Jukka Saarela; harmonikka, cajon, laulu
Hannu Simi; kontrabasso, kitara
https://triotuokio.com/2015/12/16/trio-tuokio/

KinoKulma
Asemakatu 1, Oulainen / Liput 15 € / 12 €