Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 1.10.

helsinki

Alpo Aaltokoski & Pauli Lyytinen 4,Koko Jazz Club, helsinki1.10. Klo 20:00

Pauli Lyytinen 4

keikka

Tanssitaiteilija Alpo Aaltokoski sähköistää ilman lokakuun Jazz&Dance- illassa. Hänen kanssaan improvisoi saksofonisti Pauli Lyytisen johtama nelikko.  Alpo Aaltokoski on palkittu tanssitaiteilija ja jo yli 50 koreografian tekijä. Hän on Alpo Aaltokoski Companyn taiteellinen johtaja, joka juhlisti 30-vuotistaiteilijajuhlaansa viime keväänä. Aaltokoskelle on myönnetty Pro Finlandia -mitali ja hän on myös yksi tanssitaiteen valtionpalkinnolla vuonna 1999 palkitun Nomadi-tuotannon perustajajäsenistä. Vuonna 1998 Aaltokoski sai Pro Dance -palkinnon. Alpo tunnetaan myös Pyhäjärven Täydenkuun Tanssit -festivaalin taiteellisena johtajana aiemmilta vuosilta.

Alpo Aaltokoski, tanssi
Wilma-Emilia Kuosa, tanssi
Pauli Lyytinen, saksofonit, elektroniikka
Varre Vartiainen, kitara
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Iltaa emännöi jazztanssija Wilma-Emilia Kuosa.

Ovet auki klo 19
Edullisemmat liput ennakkoon Tiketistä

 

joensuu

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Federation Tour: Nina Mya,Kerubi, joensuu1.10. Klo 19:00

keikka

La 1.10. klo 19.00 Kerubin Sali 
Liput 25 €, jäsenet 20 €, opiskelijat 12 €, ennakko Levy-Eskot ja Tiketti

JAZZKERHO -76 RY:N 40-VUOTISJUHLAKONSERTTI
Luvassa on huikean hieno juhlakonsertti, kolmen huippuesiintyjän tarjoilemana:
- Upeaääninen laulajatar Nina Mya yhtyeineen
- Trumpetisti Jukka Eskolan Soul Trio + vierailijoita
- Pianotriojen aatelia edustava Jussi Fredriksson Trio

Kolmannen albuminsa julkaissut Nina Mya Jazzliiton kiertueelle

Heinäkuussa intiimin Closure-albumin julkaissut laulaja Nina Mya kiertää Suomea 21. syyskuuta - 1. lokakuuta. Closure on rohkean henkilökohtainen albumi jatkuvasti ilmaisuaan kehittävältä laulajalta. Nina Myan uudessa yhtyeessä vaikuttavat kotimaiset huippunimet Jukka Eskola, Jori Huhtala, Henri Mäntylä, Petri Puolitaival ja Tuomas Timonen.

Merkittävimpiin nuoren polven laulajiimme kuuluva Nina Mya julkaisi kolmannen levynsä 1.7. Fredriksson Music -levymerkille. Gospelista ja soulista ammentavalla, tummasävyisellä Closure-levyllä Myan vahva ilmaisu pääsee oikeuksiinsa. Albumin julkaisukonsertti oli Pori Jazzissa ja lisäksi Mya esiintyi kesällä Helsingissä Jazzjatkot-tapahtumassa ja Turku Jazz Festivalilla. Jazzliiton kiertueella henkilökohtaiset kappaleet soivat entistä syvemmin.  

"Closure on kolmas albumini, mutta selvästi tärkein ja merkityksellisin", Nina Mya kertoo. "Ensimmäistä kertaa olen täysin sinut levyni kanssa enkä tekisi mitään toisin ja koen, että olen levyllä täysin oma itseni. Samalla levy on paitsi kumarrus Aretha Franklinille ja John Coltranelle, myös yleisemmin amerikkalaiselle jazzlaulajille, joiden laulamisessa on kuulunut gospel. Näihin vaikuttajiini lukeutuvat esimerkiksi Dinah Washington, Nancy Wilson ja Gregory Porter." Levyn kappaleiden tekstit ovat Nina Myan käsialaa ja hänen kanssaan valtaosan biisinkirjoitusvastuusta albumilla jakaa Petri Puolitaival. Mukana kulkee myös muutama uudelleen sovitettu lainakappale.

Nina Mya (s. 1989) on suomalainen jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja. Mya on palkittu lukuisia kertoja, muun muassa Young Nordic Jazz Comets –yhtyekilpailun solistipalkinnolla sekä Pori Jazzin Vuoden taiteilijana 2012. Myan tuoretta Closure-albumia edeltää kaksi julkaisua, Flying Solo (2012) ja Our Time (2014). Nina Myaa on kuvailtu traditionaalisen ja modernin jazzlaulun väliseksi sillanrakentajaksi, jolla on paitsi jazzin teknistä taituruutta, myös gospelin vahvaa ja vivahteikasta tulkintaa.

Nina Mya

Nina Mya - laulu, Jukka Eskola - trumpetti ja flyygelitorvi, Petri Puolitaival - saksofoni ja alttohuilu, Henri Mäntylä - piano, Jori Huhtala - basso, Tuomas Timonen - rummut

www.ninamya.com 

Jazzliiton kiertue

ke 21.9. Tornio, Musiikkitalo klo 19.00, liput 25/15€
to 22.9. Oulu, Kaupunginteatteri klo 20.00, liput 15/10€
pe 23.9. Raahe, Raahen Hovi klo 21.30, liput 10€
la 24.9. Flame Jazz Cruise, Turku klo 20.55
pe 30.9. Kuopio, Satamankulma, Kallamarina, aika TBA
la 1.10. Joensuu, Kerubin sali (Jazzkerho -76:n 40-vuotisjuhla) klo 19.00, liput 25/20/12€
+
la 29.10. Savoy–teatteri, Helsinki klo 19.00, liput alk. 36€

La 1.10. klo 19.00 Kerubin Sali 
Liput 25 €, jäsenet 20 €, opiskelijat 12 €, ennakko Levy-Eskot ja Tiketti

Jazzkerho -76 40 vuotta: Nina Mya, Jussi Fredriksson Trio, Jukka Eskola Soul Trio +

Luvassa on huikean hieno juhlakonsertti kolmen huippuesiintyjän tarjoilemana: upeaääninen laulajatar Nina Mya isoine yhtyeineen, trumpetin virtuoosi Jukka Eskola nimekkään ja vahvasti svengaavan Soul Trio + –yhtyeensä kanssa sekä pianotriojen aatelia edustava Jussi Fredriksson Trio.

NINA MYA
Nina Mya – laulu & yhtyeenjohto
Petri Puolitaival – saksofonit ja tuotanto
Jukka Eskola – trumpetti
Henri Mäntylä – piano
Jori Huhtala – basso
Tuomas Timonen – rummut
www.ninamya.com 

JUKKA ESKOLA SOUL TRIO +
Jukka Eskola – trumpetti ja flyygelitorvi
Mikko Helevä – Hammond-urut
Teppo Mäkynen – rummut
www.jukkaeskola.com 

JUSSI FREDRIKSSON TRIO
Jussi Fredriksson – piano
Jori Huhtala – kontrabasso
Mika Kallio – rummut
www.jussifredriksson.com 

Liput 25€, jäsenet 20€, opiskelijat 12€, ennakko Levy-Eskot ja Tiketti. Konsertti-ilta alkaa klo 19 Kerubin Salissa.

porvoo

Porvoo Jazz Festival: Paleface Spoken Word Septet, Remmel-Zenger-Heinola Trio,WSOY-talo, Vanha Studio 123, porvoo1.10. Klo 20:30

Paleface Spoken Word Septet

Remmel-Zenger-Heinola Trio

keikka

PALEFACE SPOKEN WORD SEPTET
Karri “Paleface” Miettinen, vocals
Valtteri Pöyhönen, wurlitzer
Jukka Eskola, trpt
Timo Lassy, sax
Mamba Assefa, perc
Antti Lötjönen, bass
Jaska Lukkarinen, drs

REMMEL-ZENGER-HEINOLA TRIO
Max Zenger – saksofoni
Heikko Remmel – basso
Aleksi Heinola – rummut

Perjantaina 30.9. WSOY-talon vanhassa elokuvateatterissa nähdään kaksi esiintyjää: Paleface Spoken Word Septet sekä Remmel-Zenger-Heinola Trio. Ennen konsertteja yleisön on mahdollista osallistua ainutlaatuiseen illalliseen taikka istua iltaa teatterin funkkishenkisessä aulassa klo 18 alkaen. Kellon lyödessä 20.30 osa yleisöstä siirtyy saliin 1 ja osa saliin 2. Salien konsertit toistuvat kahteen kertaan, joten väliajan jälkeen on aika siirtyä seuraavaan konserttiin.

Jazztunnelmaan voi virittäytyä jo ennen varsinaisia konsertteja saapumalla klo 18.30 Vanhan Studion saliin 3. Porvoo Jazz Festival tarjoilee siellä ainutlaatuisen elämyksen, jossa rap-artisti Paleface on räätälöinyt DJ settinsä ja tarinansa huippukokki Jyrki ”Hukkatila” Tsutsusen 6 ruokalajin menuun. Hinta Jazzillalliselle ja kahdelle konsertille on 70 €, sisältäen konserttiliput ja menun. Konserttien jälkeen tunnelmaa pitävät yllä DJ Bunuel, sekä Sörkkä Steamin´ Jazz Club jamit. Pelkät konsertit ennakkoon 22/16,50 €

Paleface Spoken Word Septet on suomijazzin ykkösketju joka yhdistää Porvoo Jazz festivaaleilla voimansa suomiräpin palkitun puhemiehen kanssa. Yhtye vie kuulijat Palefacen johdolla rap-lyriikan juurille – sinne ja takaisin. Runomitassa, loppusoinnuilla ja ilman, universaalien totuuksien äärelle. Sana taipuu.

Voimakas intensiteetti sekä musiikillinen kommunikointi kuvastavat hyvin Remmel/Zenger/Heinola Trion musiikkia. Basisti Heikko Remmel, saksofonisti Max Zenger ja rumpali Aleksi Heinola onnistuvat yllättämään ja pitämään kuulijan mielenkiinnon yllä kauniilla, rytmikkäällä ja kiihkeällä musiikillaan.

Porvoo Jazz Festival: Rongon Jazzbrunssi,Cafe Rongo, porvoo1.10. Klo 12:00

keikka

Jazz Brunch in Rongo á la Steaming Jazz Club klo 12-14
Cafe Rongo, Rauhankatu 33, 06100 Porvoo

Lauantain jazzpäivän aloittaa Rongon herkullinen jazzbrunssi. Kodikkaan Cafe Rongon maittavia tarjoiluja voi nauttia hyvän jazzin tahtiin. 

Lavalla nähdään: HAM AND B3
Rob Dominis, urut
Petri Krzywacki, kitara
Thomas Törnroos, rummut
+ erityisvieraita

Hinta: 14,90€

Varaukset: jazzbrunch@caferongo.fi 

Porvoo Jazz Festival: Jazzliiton juhlaorkesteri,Kulttuuritalo Grand, porvoo1.10. Klo 18:30

Jazzliiton juhlaorkesteri

keikka

Mikko Innanen – saksofoni (Yrjö 2008)
Teemu Viinikainen – kitara (Yrjö 2009)
Seppo Kantonen – piano (Yrjö 1985)
Ulf Krokfors – basso (Yrjö 2015)
Reiska Laine – rummut (Yrjö 1981)

Liput ennakkoon 22/16,50 € (Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset)
Liput ovelta 25/20 €
Liput 7-18v. 10 €
Lapset alle 6 v. ilmaiseksi 

Vuonna 1966 perustettu suomalaisen jazzmusiikin katto-organisaatio Suomen Jazzliittojuhlistaa tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Juhlan kunniaksi saksofonisti Mikko Innasenjohtama orkesteri esiintyy valikoiduilla kotimaisilla jazzfestareilla vuoden aikana. Innasen lisäksi juhlaorkesterissa soittavat Yrjö-palkinnolla kruunatut suomalaisen jazzin kärkinimet kitaristi Teemu Viinikainen, pianisti Seppo Kantonen, basisti Ulf Krokfors sekä rumpali Reiska Laine.

Yrjö-palkinto myönnetään vuosittain ansioituneelle suomalaiselle jazzmuusikolle Suomen Jazzliiton toimesta. Vuoden suomalaisen jazzmuusikon palkintona tunnettu Yrjö on joka kerta vaihtuva kotimaisen taiteilijan teos, joiden valittuja paloja nähdään nyt ensi kertaa yhtenä historiallisen koontina “Noin 50 Yrjöä” -juhlanäyttelyssä. Vuodesta 1967 asti vuosittain myönnettyä palkintoa on jaettu vaihtuvalla paikkakunnalla järjestetyillä Valtakunnallisilla Jazzpäivillä. Tämän vuoden ympäri Suomea kiertävä näyttely, nähdään myös Porvoo Jazz festivaaleilla.

salo

Salo Jazz Festival: Jukkis Uotila Quartet feat. Billy Hart (FIN/SWE/USA),Teatteri Provinssi, salo1.10. Klo 19:00

Jukkis Uotila Quartet feat. Billy Hart (FI/SE/US)

keikka

Liput: 20/15€, S-etu 18€ (+ palvelumaksu)

Suomalaisen jazzmusiikin merkittävä vaikuttaja rumpali-pianisti Jukkis Uotila tuo Saloon mukanaan yhdysvaltalaisen rumpalilegenda Billy Hartin. Muusikoiden ensikohtaaminen vuonna 1977 johti viimein vuonna 2015 ilmestyneeseen ”The Herbie Hancock Legacy”-albumin julkaisuun. Yhtye soittaa Hancockin musiikin lisäksi myös Uotilan omaa uutta sävellysmateriaalia. Jukkiksen kokoonpanoon kuuluu Hartin lisäksi kaksi pohjoismaista mestaria: ruotsalaisen saksofonisti Karl-Martin Almqvistin ja taitavan suomalaissyntyisen basisti Johnny Åmanin.

Jukkis Uotila........................KEYB
Karl-Martin Almqvist......... TENSAX
Jonny Åman........................ BASS
Billy Hart ...................... DRS

Jusu Heinonen & Gyl5 + päätösjamit,Hometown, salo1.10. Klo 21:00

Jusu Heinonen & Gyl5

keikka

Liput 12/8 €

Multi-instrumentalisti Jusu Heinosen soitinvalikoima kattaa eri saksofonit, klarinetin, bassoklarinetin, poikkihuilun ja haitarin. Naantalista kotoisin oleva Heinonen on opiskellut Metropolia Ammattikorkeakoulussa pop&jazz-linjalla saksofonin soiton musiikkipedagogiksi. Turun konservatoriolla hän on toiminut lehtorina vuodesta 2010 alkaen ja vuodesta 2015 pop/jazz-musiikin vastaavana.

Heinonen on myös yksi Turku Jazz Orchestran perustajajäsenistä ja on toiminut yhdistyksen puheenjohtaja vuodesta 2014 alkaen. Hän luotsaa omaa Relax Corner-bändiä ja on soittanut useiden Suomen huippuartistien kuten Sami Saaren, Veeti Kallion, Johanna Förstin, Niko Ahvosen, Tapani Kansan, Pepe Willbergin ja monien muiden kanssa. Heinonen on ollut tuttu näky myös teatterimuusikkona Turussa vuodesta 2009 alkaen, ja hän vastaa useiden ravintoloiden, kuten Rennon, Tiirikkalan ja Julinian musiikkituotannoista.

Omaksi valtikseen Heinonen mainitseekin monipuolisuuden. Leikillisesti jopa määrä korvaa laadun. Kaikki musiikki on hyvää, kun sitä tehdään hyvin, toteaa Heinonen.

SaloJazz Festivalissa Heinonen esiintyy kokoonpanonsa Jusu Heinonen & Gyl5 kanssa. Turkulaisista luottomusikoista kootun bändin soittajat ovat tuttuja useista yhteisistä yhtyeistä ja kaikki ovat mukana esimerkiksi Turku Jazz Orchestrassa ja Relax Cornerissa.

Jusu Heinonen sax
Ilpo Murtojärvi gtr
Timo Kajamies keyb
Vesa Saloranta bass
Taneli Korpinen drs

Salo Jazz Festival: Esa Pethman,Salon taidemuseo Veturitalli, salo1.10. Klo 15:00

keikka

Vapaa pääsy

Saksofonisti Esa Pethmania pidetään yhtenä suomalaisen jazzin kärkihahmoista. Hän soitti 1960-luvulla veljensä Anssin kanssa monissa orkestereissa, muun muassa Radion Tanssiorkesterissa. Suomen lisäksi hän on tehnyt kiertueita Tšekkoslovakiaan ja Puolaan. Hänen sävellyksensä ovat herättäneet huomiota omaleimaisuudellaan. Vuonna 1965 julkaistu Modern Sound of Finland –levyä on luonnehdittu Suomen siihenastisen jazzhistorian kunnianhimoisimmaksi levytykseksi.

Jazzin lisäksi Pethman on tehnyt uran myös iskelmämusiikin parissa. Hän on soittanut muun muassa Laila Kinnusen ja Carolan
taustayhtyeissä.

Esa Pethman tensax
Toni Mäkinen keyb

Salo Jazz Festival: Joana ja Bossakopla,Café Maku, salo1.10. Klo 12:00

Joana & Bossakopla

keikka

Vapaa pääsy

Turkulaislähtöinen Joana & Bossakopla on ottanut tehtäväkseen luoda musiikkia, joka tuo hymyn kuulijoidensa huulille. Nelihenkinen yhtye yhdistää kappaleissaan modernilla otteella keinuvat brasilialaisrytmit leikkisiin suomenkielisiin sanoituksiin. Paikoitellen myös vakavammat
aiheet kaikuvat ilmoille yhtyeen monipuolisen soundipaljetin siivittäminä. Luvassa ei siis ole suinkaan vain pehmeää bossa nova
tunnelmointia.

Johanna Rauma voc, keyb
Alex Lyysaari gtr
Jussi Karhujoki bass
Oskar Suksi drs

tampere

Nordic Trinity, Vilkka Wahl Quartet,TTT-Klubi, tampere1.10. Klo 22:00

Nordic Trinity

Vilkka Wahl Quartet

keikka

Kahden kokoonpanon illassa lavan täydeltä jazz-musiikin persoonia!

Nordic Trinity yhdistää muusikkosukupolvien voimat. Vapaan jazzin erikoismiehistä koostuva yhtye julkistaa tällä kiertueellaan viidennen levynsä, joka kantaa nimeä Blessings.

Trion saksofonisti ja huilisti Juhani "Junnu" Aaltonen (s. 1935) on yksi Suomi-jazzin kantaisistä. ”Suomen Coltraneksi” kutsuttu legenda on
saanut tunnustuksia 1960-luvulta 2000-luvulle, Yrjö-palkinnosta Jazz-Emmaan. Hän on työskennellyt maamme johtavien muusikoiden rinnalla Edward Vesalasta ja Paroni Paakkunaisesta lähtien. Yli viisikymmentä vuotta kestänyt muusikkous jatkuu vahvana ja ”Junnu” tunteekin olevansa tällä hetkellä uransa huipulla.

Amerikassa asuva rumpali Klaus Suonsaari (s. 1959) on toiminut 30 vuoden ajan New Yorkissa rumpalina ja säveltäjänä. Vuonna 1992 Pori Jazz Vuoden Taiteilija -palkinnolla palkittu Suonsaari on esiintynyt ja levyttänyt lukuisten kansainvälisten huippuartistien kanssa, esimerkkeinä Geri Allen, Bob Berg, Tom Harrell, Joe Lovano ja Diana Krall.

Kokoonpanon nuorimmaisin, kitaristi Mikko Iivanainen (s. 1975) on Free Control -yhtyeen ja Johanna Iivanainen Duon jäsen. Laajan soundivalikoiman omaava kitaristi-säveltäjä on Nordic Trinityn alullepanija.

Ennen Nordic Trinitya esiintyvä Vilkka Wahl Quartet on uudempi kokoonpano, jossa on mukana paljon kokemusta.

Yhtyeenjohtaja ja kitaristi Vilkka Wahl on paluumuuttanut Suomeen 2013 Itävallasta. Hän on esiintynyt ulkomailla mm. John Abercrombien, Karl-Heinz Mikhlinin, Stjepko Gutin, Heinrich von Kelneinin ja Ain Aganin kanssa. Kaikkien tunteman vibrafonistin Severi Pyysalon taustalla on jo yli kolme vuosikymmentä huippuluokan jazzmuusikkoutta Suomessa ja kansainvälisillä areenoilla. Kvartetin nuorempaa polvea edustavat instrumenttiensa nousevat nimet Teemu Åkerblom, basso, ja Mikko Arlin, rummut.

Juhani Aaltonen, saksofoni
Klaus Suonsaari, rummut
Mikko Iivanainen, kitara

Vilkka Wahl, kitara
Severi Pyysalo, vibrafoni
Teemu Åkerbloum, basso
Mikko Arlin, rummut