Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 25.10.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Jussi Fredriksson Trio,ravintola Laulumiehet, helsinki25.10. Klo 19:00

keikka

Kotimaisen jazzin keskeisiin vaikuttajiin kuuluvan pianisti Fredrikssonin triokokoonpanossa mukana ovat basisti Jori Huhtala ja rumpali Mika Kallio.

Jussi Fredriksson Trio julkaisi esikoisalbuminsa ? kaksi vuotta sitten. Levyllä Trio käsitteli epävarmuuden tematiikkaa. Fredriksson kertoi inspiroituneensa aiheesta Tove Janssonin Taikatalvi-teoksesta löytyvästä lausahduksesta: "Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi." Albumin säveltänyt ja tuottanut Fredriksson lähestyi arvaamattomuutta positiivisuuden kautta. "Epävarmuus ei tässä yhteydessä liity millään tavalla itsetuntoasioihin tai henkilökohtaisiin epävarmuuksiin", Fredriksson sanoo. "Levy käsittelee pikemminkin epätietoisuuden positiivisia sävyjä ja luovan ajattelun avointa prosessia."

Fredriksson sävelsi uutta materiaalia triolle asuessaan Pariisissa keväällä 2016. Konser­tissa kuullaan myös näitä, aiempaa kirpeämpiä sävellyksiä.

Jussi Fredriksson (s. 1980) kuuluu Suomi-jazzin keskeisiin vaikuttajiin. Hän toimii aktiivisesti paitsi muusikkona, myös Turun Flame Jazz -konserttien vastaavana järjestäjänä, Fredriksson Music -levymerkin johtajana, toisena Jazz HUG -kollektiivin pyörittäjistä ja Suomen Jazzliiton varapuheenjohtajana. Fredrikssonin omia aktiivisia yhtyeitä ovat juuri levyttäneen Jussi Fredriksson Trion ohella Fredator ja Jussi Fredriksson Jazz Wars, joiden lisäksi Fredrikssonia kuullaan useissa muissa kotimaisen jazzin kärkikastiin kuuluvissa yhtyeissä kuten Nassaun Fasaani, Aura Flow ja Koko Jazz Orchestra. Basisti Jori Huhtala (s. 1984) julkaisee pian soolodebyyttialbuminsa Jori Huhtala 5 -yhtyeen nimissä. Lisäksi hän soittaa mm. Kvaldassa, Big Bluessa, Raoul Björkenheim Ecstasyssa ja Jussi Fredriksson Jazz Warsissa. Mika Kallio (s. 1974) on kotimaisen jazzin tyylillisesti monipuolisimpia rumpaleita, jolta voi odottaa tinkimätöntä ja tyylitajuista soittoa jazzin tyylilajista riippumatta. Viimeksi nimellä Kallio Slaaki bändiliiderinä levyttänyt Kallio on tuttu mm. yhtyeistä Teemu Viinikainen Trio, Nuijamiehet, Gourmet ja Kari Ikonen & Karikko.

Jussi Fredriksson - piano
Jori Huhtala - basso
Mika Kallio - rummut 

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki.

Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

http://www.jussifredriksson.com/

lappeenranta

Mirja Mäkelä Trio,Ravintola Kolme Lyhtyä, lappeenranta25.10. Klo 20:00

keikka

Mirja Mäkelä Trio Suomen kiertueella 25.10.-11.11.

Tiistaina 25. lokakuuta klo 20 trio aloittaa kiertueensa Lappeenrannan Ravintola Kolmesta Lyhdystä. Liput ovelta.

Ravintola Kolme Lyhtyä, Kauppakatu 27, Lappeenranta

Mirja Mäkelä, laulu / Teemu Viinikainen, kitara / Juho Kivivuori, kontrabasso

Jazzin huipputekijät laulaja Mirja Mäkelä, kitaristi Teemu Viinikainen ja kontrabasisti Juho Kivivuori soittaa kymmenen keikkaa ympäri Suomen loka-marraskuun vaihteessa. Kymmenenvuotista taivaltaan juhlistava trio julkaisi vuosi sitten odotetun toisen, My Hidden Joys -nimeä kantavan albuminsa. Levyn materiaali on pääasiassa Mirja Mäkelän omaa sävellystuotantoa, joka pohjautuu kotimaisten runoilijoiden teoksiin. Kiertueen järjestää yhteistyössä Suomen Jazzliitto ja Jazz HUG.

Mirja Mäkelä Trion jäsenet ovat kaikki tuttuja suomalaisen jazzkentän seuraajille eri yhteyksistä. Trion liideri ja vokalisti Mirja Mäkelä on tehnyt pitkän uran laulajana ja säveltäjänä muun muassa JimJamMurMurissa, The Helsinki Koto Ensemblessä sekä Jazzsiskoissa ja oli Sibelius-Akatemiasta valmistuessaan vuonna 1999 Suomen ensimmäinen musiikin maisteriksi valmistunut jazzlaulaja. Mäkelä on myös pidetty opettaja, ja Sibelius-Akatemian jazzosaston opettajapestin lisäksi hän on toiminut Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinjan johtajana vuodesta 2007 lähtien. Yhtyeen kitaristina kuullaan suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettua Teemu Viinikaista, joka on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden, kuten Jukka Perko Avaran, Panu Savolainen Toivon sekä Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan yhtyeiden riveissä. Trioa täydentää erityisesti sähköbassosaundistaan tuttu Juho Kivivuori, joka on viime vuosina noussut Suomen kysytyimpien basistien joukkoon ja vaikuttanut muun muassa Nassaun Fasaanissa, Ketola Rewiredissa, Zanderissa sekä Olli Hirvosen, Joonas Haaviston sekä Aleksi Rannan yhtyeissä.

Mirja Mäkelä Trion muusikot luovat yhdessä intiimin ja intensiivisen kokonaisuuden, jonka tunnelmat venyvät herkimmistä sävyistä aina riehakkaaseen improvisointiin asti.

salo

Vapaat äänet: Andy Emler pianosoolo "My Own Ravel",Salon taidemuseo Veturitalli, salo25.10. Klo 19:00

Andy Emler (www)

keikka

Säveltäjä-pianisti Andy Emler tuo ranskalaisen valopilkun suomalaiseen jazzsyksyyn. Hänen palkittu soolo-konserttinsa ”My Own Ravel ” kuullaan ensimmäisen kerran Suomessa viidellä paikkakunnalla. Kiertue käynnistyy Salosta tiistaina 25.10.

Tällä syksyisellä kiertueella Emler esiintyy ensimmäisen kerran soolona, konsertissa jossa hän kutsuu innoittajakseen ranskalaisen musiikin ikonin, Maurice Ravelin. Näin mestari kertoo “omista nuoteistaan” Ravelin kanssa: ”Jean Echenozin kirjaan perustuvan “Ravel”-teatteriesityksen yhteydessä pääsin tutustumaan säveltäjän tyyliin – säveltämään, improvisoimaan ja soittamaan pianoa 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun ekspressiivisen muotokielen innoittamana. Raveliin hänen aikanaan vaikuttanut jazzin kulttuuri tunkeutui näihin äänensävyihin erityisen tyypillisesti balladeissa. Niinpä tuloksena on rakkaan Mauricen viitoittamana sävelletyn ja improvisoidun musiikin kaksikätinen pianosoolokonsertti!”  

”My own Ravel” -levytyksen ansioista Ranskan kriitikoiden yhdistys valitsi Emlerin parhaaksi teatterimusiikin säveltäjäksi vuonna 2013.

Salon taidemuseo Veturitalli, Mariankatu 14
Liput 12 e / koululaiset 5 e, myös ennakkoon taidemuseon lipunmyynnistä p. 02-7784892