Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 27.10.

helsinki

Luomisen ilot 3 – Jouni Kesti Celebration,Malmitalo, helsinki27.10. Klo 19:00

keikka

Monialataiteilija Jouni Kestin (1946–2015) muistoa ja perintöä kunnioittavan tapahtumasarjan kolmas tilaisuus koostuu freejazzin ja vapaan improvisaation perinteistä ammentavasta ilmaisusta. Mukaan saattaa eksyä Jouni Kestin sävellyskieltä.

”Jazzin olemuksessa on tärkein piirre sen joustavuus. Ei kuitenkaan sama joustavuus mistä työpaikoilla puhutaan. Jazz ei ole työpaikka.”

Illan muusikoista varhaisimmin ja useimmin Jonnen kanssa improvisoivat saksofonistit Juhani Aaltonen ja Pertti Päivinen sekä pianisti Eero Ojanen. John Storgårds johti Oulun kaupunginorkesteria ja toimi sen viulusolistina Kestin viulukonserton kantaesityksessä. Basisti Teppo ”Kalmisto” Hauta-aholle mikä tahansa ääni on sovitettavissa musikaaliseen yhteyteen. Lyömäsoitinvelho Mika Kalliossa yhdistyvät Edward Vesalan ja Jouni Kestin perkussionismin parhaat puolet. Viimeisimmän Yrjö-palkinnon ansainnut Ulf Krokfors ja kuusi muuta herraa takaavat, että kuulijoita kestitään ennen kuulemattoman vapaalla musiikilla.                

Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni ja huilu
Teppo Hauta-aho – kontrabasso
Mika Kallio – rummut ja lyömäsoittimet
Ulf Krokfors – kontrabasso
Eero Ojanen – flyygeli
Pertti Päivinen – puupuhaltimet ja huilut
John Storgårds – viulu

Yhteistyössä työryhmä Kesti-Nikula-Salo ja Helsingin kulttuurikeskus

Vapaa pääsy!

Luomisen ilot -tapahtumat: näyttely 14.10.–12.11., näyttelyn avajaistapahtuma 13.10. klo 19, konsertit 20.10., 27.10. ja 10.11. klo 19.

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

Big band elokuvissa – UMO solistinaan Maria Ylipää,Savoy-teatteri, helsinki27.10. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra

(+ Maria Ylipää)
keikka

Yhdessä UMOn syksyn mielenkiintoisimmista konserteista sukelletaan kiehtovan elokuvamusiikin maailmaan. ”Big band elokuvissa – elokuvajazzia 1950-luvulta nykypäivään” sisältää Hollywood-elokuvista tuttua, nostalgista big band -musiikkia. Laulusolistina nähdään monista musikaaleista ja elokuvista tuttu Maria Ylipää ja juontajana elokuva-asiantuntija Antti Alanen.

Konsertti sisältää tunnettuja elokuvamusiikin teoksia 1950-luvulta nykypäivään. Mukana on musiikkia muun muassa elokuvista Viettelysten vaunu, Erään murhan anatomia, Pahan kosketus, Vaaleanpunainen pantteri, Rosemaryn painajainen ja Musta Orfeus. Tuttuja elokuvasäveltäjänimiä edustavat Alex North, Lalo Schifrin, Henry Mancini, Elmer Bernstein jaKrzysztof Komeda. Konsertin on visualisoinut Vesa Vehviläinen.

Konsertin kesto n. 90 minuuttia, ei väliaikaa.

Liput 14 - 28 €

Big band elokuvissa – UMO solistinaan Maria Ylipää,Savoy-teatteri, helsinki27.10. Klo 21:30

UMO Helsinki Jazz Orchestra

(+ Maria Ylipää)
keikka

Yhdessä UMOn syksyn mielenkiintoisimmista konserteista sukelletaan kiehtovan elokuvamusiikin maailmaan. ”Big band elokuvissa – elokuvajazzia 1950-luvulta nykypäivään” sisältää Hollywood-elokuvista tuttua, nostalgista big band -musiikkia. Laulusolistina nähdään monista musikaaleista ja elokuvista tuttu Maria Ylipää ja juontajana elokuva-asiantuntija Antti Alanen.

Konsertti sisältää tunnettuja elokuvamusiikin teoksia 1950-luvulta nykypäivään. Mukana on musiikkia muun muassa elokuvista Viettelysten vaunu, Erään murhan anatomia,Pahan kosketus, Vaaleanpunainen pantteri, Rosemaryn painajainen ja Musta Orfeus. Tuttuja elokuvasäveltäjänimiä edustavat Alex North, Lalo Schifrin, Henry Mancini, Elmer Bernstein jaKrzysztof Komeda. Konsertin on visualisoinut Vesa Vehviläinen.

Konsertin kesto n. 90 minuuttia, ei väliaikaa.

Liput 14 - 28 €

Nordic Jazz Nights w/ Iiro Rantala: Marius Neset (NO/FI),G Livelab, helsinki27.10. Klo 19:00

keikka

Pianisti Iiro Rantala kutsuu vieraakseen norjalaissaksofonisti Marius Nesetin, joka lukeutuu nuoren skandijazzin ehdottomiin huippunimiin. Nesetin albumit saksalaislevymerkki ACT Musicille ovat tehneet hänestä kansainvälisesti arvostetun artistin, jonka tekemisiä on syytä seurata tarkasti.

Standard 29 € 
incl. cloakroom service
 
Doors: 18:00
Showtime: 19:00
 
Iiro Rantala, p / Marius Neset, sax

Eero Koivistoinen Quartet,Koko Jazz Club, helsinki27.10. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti Eero Koivistoinen tuo modernin jazzin ilosanoman huippuyhtyeensä kera isännän otteella. Koivistoinen on ottanut ilmaisuunsa vaikutteita onnistuneesti milloin afrikkalaisesta musiikista, milloin rapista. Tällä kertaa Koivistoinen tulkitsee omaa tuotantoaan lämpimällä tenorisoundillaan svengaavan kompin kanssa, juuri niin kuin sen pitää ollakin jazzklubilla.

Eero Koivistoinen, saksofoni
Alexi Tuomarila, piano
Jori Huhtala, basso
Jussi Lehtonen, rummut


järvenpää

Aili Ikonen,Järvenpää-talo, järvenpää27.10. Klo 19:00

keikka

Valovoimainen jazzlaulaja Aili Ikonen julkaisi huhtikuussa 2016 uuden suomenkielisen levyn Laulan. Levyn inspiraation lähteitä ovat olleet amerikkalaiset jazzklassikot sekä suomalainen jazziskelmäperinne ja -laulajat, kuten Laila Kinnunen.

Levyllä ja konsertissa kuullaan uusia sävellyksiä sekä muutama valikoitu lainakappale uusin käännöksin. Sanoituksista vastaa Aili Ikosen lisäksi joukko nimekkäitä suomalaisia tekstintekijöitä, muun muassa Hector ja Timo Kiiskinen. Sävellykset ovat pääosin Ikosen ja basisti-säveltäjä Mikko Pellisen käsialaa.

Aili Ikosen rinnalla nähdään suomalaisen jazzin huipuista koostuva kvintetti, joka yhdisti voimansa laulajan kanssa aiemmin Tribute to Ella -albumilla ja -konserttikiertueella. Upeaäänisen laulajan ja svengaavan yhtyeen luoma kokonaisuus on omaa luokkaansa kotimaisen jazzmusiikin saralla.

Aili Ikonen, laulu
Mikko Pellinen, basso
Janne Toivonen, trumpetti
William Suvanne, saksofonit ja huilu
Tuomas J. Turunen, piano
Mikko Arlin, rummut

Liput 18,50/16,50/9,50 € (sis. palvelumaksun) Järvenpää-talon lipunmyynnistä, muista Lippupisteen myyntipisteistä ja ovelta tuntia ennen konserttia.

Konsertin kesto n. 70 min, ei väliaikaa.

kuopio

Mirja Mäkelä Trio,Kuopion Taidelukio Lumit, kuopio27.10. Klo 19:00

keikka

To 27.10. klo 19 Kuopio, Taidelukio Lumit. Liput ovelta 15 € / 10 €, ovet auki klo 18.30.

Kuopion Taidelukio Lumit, Minnan Canthin katu 46, Kuopio

Mirja Mäkelä, laulu / Teemu Viinikainen, kitara / Juho Kivivuori, kontrabasso

Jazzin huipputekijät laulaja Mirja Mäkelä, kitaristi Teemu Viinikainen ja kontrabasisti Juho Kivivuori soittaa kymmenen keikkaa ympäri Suomen loka-marraskuun vaihteessa. Kymmenenvuotista taivaltaan juhlistava trio julkaisi vuosi sitten odotetun toisen, My Hidden Joys -nimeä kantavan albuminsa. Levyn materiaali on pääasiassa Mirja Mäkelän omaa sävellystuotantoa, joka pohjautuu kotimaisten runoilijoiden teoksiin. Kiertueen järjestää yhteistyössä Suomen Jazzliitto ja Jazz HUG.

Mirja Mäkelä Trion jäsenet ovat kaikki tuttuja suomalaisen jazzkentän seuraajille eri yhteyksistä. Trion liideri ja vokalisti Mirja Mäkelä on tehnyt pitkän uran laulajana ja säveltäjänä muun muassa JimJamMurMurissa, The Helsinki Koto Ensemblessä sekä Jazzsiskoissa ja oli Sibelius-Akatemiasta valmistuessaan vuonna 1999 Suomen ensimmäinen musiikin maisteriksi valmistunut jazzlaulaja. Mäkelä on myös pidetty opettaja, ja Sibelius-Akatemian jazzosaston opettajapestin lisäksi hän on toiminut Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinjan johtajana vuodesta 2007 lähtien. Yhtyeen kitaristina kuullaan suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettua Teemu Viinikaista, joka on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden, kuten Jukka Perko Avaran, Panu Savolainen Toivon sekä Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan yhtyeiden riveissä. Trioa täydentää erityisesti sähköbassosaundistaan tuttu Juho Kivivuori, joka on viime vuosina noussut Suomen kysytyimpien basistien joukkoon ja vaikuttanut muun muassa Nassaun Fasaanissa, Ketola Rewiredissa, Zanderissa sekä Olli Hirvosen, Joonas Haaviston sekä Aleksi Rannan yhtyeissä.

Mirja Mäkelä Trion muusikot luovat yhdessä intiimin ja intensiivisen kokonaisuuden, jonka tunnelmat venyvät herkimmistä sävyistä aina riehakkaaseen improvisointiin asti.