Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 19.8.

espoo

April Jazz Club X Espoo Ciné: Laura Annika Quartet,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo19.8. Klo 20:00

keikka

ESPOO CINÈ -ELOKUVAFESTIVAALIN AVAJAISKLUBI

20:00 | Ebeli Show: Erika Sirola & Muusi
21:15 | Laura Annika Quartet

Espoo Ciné -elokuvafestivaalin avajaisnäytöksestä Toni Erdmannista (Espoon kulttuurikeskus, 19.8. klo 18) iltaa jatketaan April Jazz Clubilla klo 20 alkaen. Tule virittäytymään Cinén festivaaliviikkoon jazzin merkeissä! Vuonna 2013 perustettu Laura Annika Quartet soittaa Annika Mustosen ja pianisti Aleksis Liukon sävellyksiä, joissa moderni, kuulas jazzharmonia yhdistyy brasilialaiseen tunnelmaan, flamencon rytmeihin ja bluesin tarinankerrontaan. April Jazz Clubilla yhtyeen sointiin tuovat omaperäisen lisän rumpali Jesse Ojajärvi ja kontrabasisti Vesa Ojaniemi.

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, 02100, Espoo
Liput ovelta 10 €. Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi.
Ennakkoliput 12,50 € (sis. Lippupisteen palvelumaksu)
Tapahtuma on ikärajaton.

Klubin järjestää Espoo Big Band ry yhteistyössä Espoo Cinén kanssa.

helsinki

Afrojazz Club goes KILOMBO: Tiempo Habana feat. Martha Galarraga + DJ Borzin,Storyville, helsinki19.8. Klo 20:30

keikka

Afrojazz Club goes Kilombo - Tiempo Habana feat. Martha Galarraga & DJ Borzin

Illan ohjelma:
20:30 Djomba Kourouma (terassi)
21:30 Puheohjelma (Kilombo Festivalin työryhmä esittäytyy ja esittelee illan tähtiartistin Martha Galarragan)
22:00 Mande Maja Band
23:15 Tiempo Habana feat. Martha Galarraga

Afrojazz Clubin kuuma kesäklubi Storyvillessä järjestetään yhdessä Kilombo-festivaalin kanssa elokuisena perjantaina 19.8. Kilombo-festivaali on Afrikan ja afrodiasporan kulttuureita esittelevä, musiikkiin ja tanssitaiteeseen keskittyvä festivaali Suvilahdessa, jonka opettajat tulevat tänä vuonna mm. Kuubasta. Kuubalaisia rytmejä nyt Afrojazz Clubilla Storyvillessä!

Tiempo Habana feat. Martha Galarraga
Klubilla esiintyy Kilombo Festivalin tähtivieras, upea kuubalaisartisti Martha Galarraga helsinkiläisyhtye Tiempo Habanan solistina. Tiempo Habana on 11 henkinen salsayhtye, joka laitettiin kokoon vuonna 2013 Suomessa asuvien kuubalaismuusikoiden aloitteesta. Yhtye soittaa kuubalaiseen moderniin timba­tyyliin tanssittavaa salsaa. Ohjelmisto koostuu laulajien omista kappaleista sekä uudelleen sovitetuista traditionaalisista son­ ja timba­yhtyeiden (Manolito y su Trabuco, Pupy y los que Son Son, Adalberto Alvarez asu Son, LA Barriada, Issac Delgado) kappaleista. Yhtye on esiintynyt lyhyeen ikäänsä nähden paljon festareilla ja klubeilla mm. April Jazz, Savitaipale Soi ja Maailma Kylässä.

Martha Galarraga on afrokuubalaisten tanssien ja musiikin yksi valovoimaisimmista opettajista Kuubassa ja Euroopassa. Hän on Grammy-­ehdokas Omar Sosan yhtyeen laulaja ja toiminut mm. Conjunto Folklórico Nacional ­-yhtyeen solistina.

Alexander Bravo: laulu
Daniel Baro: laulu
Pablo Contino: laulu
Andres Mena: pasuuna
Sami Pöyhönen: 1. trumpetti
Erno Tiittanen: trumpetti
Sami Lehto: timbales/rummut
Mika Rytkönen: congat
Arto Huhtanen: piano
Juhani Lampuoti: basso

Djomba Kourouma
Guinealainen Djomba Kourouma viihdyttää klubiyleisöä Storyvilllen terassilla. Helsingin tunnetuimpiin katumuusikoihin lukeutuva, upeaääninen laulaja-trubaduuri loihtii takuuvarmasti hymyt huulille ja auringon esiin kelillä kuin kelillä.

Mande Maja Band 
Länsiafrikkalaisesta musiikkiperinteestä ammentava Mande Maja Band tarjoilee sopivassa suhteessa lempeästi keinuttavaa groovea, riemukasta rytmirytinää ja räjähtävää tanssienergiaa. Bändin tanssirytmit nostavat hien pintaan ja puhdistavat viimeisetkin huolet mielen uumenista.

Levyjä pyörittää Balkan Fever-klubeista tunnettu sekä suosittu Dj Borzin.

Ennen varsinaista konserttia n. klo 21.30 Afrojazz Club antaa puheenvuoroja henkilöille tai tahoille joka edustavat klubin arvoja, mm. monikulttuurisuus. Illan puheenvuoro alkaa Kilombo-festivaalin esittelyllä. Lisäksi illan solisti Martha Galarraga kertoo omia kokemuksiaan Kuuban kansalliseksi musiikki- ja tanssiperinteeksi muodostuneen rumban merkityksestä Kuubassa tänä päivänä.

Afrojazz Club tarjoaa suomalais-afrikkalaisten bändien parhaimmistoa. Livenä ja levyltä svengaavaa ja tanssiystävällistä afro-meininkiä, somistus Alvar Gullichsen. Kevään 2016 ajan Afrojazz Club toimi joka toisena torstaina uudenlaisena maailmanmusiikin areenana sekä kulttuurien ja ihmisten kohtaamispaikkana. Syksyllä 2016 Afrojazz Club aukeaa kerran kuussa Storyvillessä lokakuusta lähtien.

Showtime 22:00. Ovet 21:00.
Liput 10 € (narikka 3 €).
Pöytävaraukset http://storyville.fi/varaukset/AfrojazzClub

http://www.facebook.com/AFROJAZZCLUB 
http://www.kilombofestival.com/  

 

Helsingin Juhlaviikot: The James Hunter Six, Jo' Buddy & Down Home King III,Huvila-teltta, helsinki19.8. Klo 19:00

The James Hunter Six (www)

Jo Buddy & Down Home King III

keikka

Brittiläisen James Hunterin musiikissa soi menneen maailman urbaani amerikkalainen soul ja rhythm ’n’ blues: Sam Cooken ja Ray Charlesin perintö. Ei olekaan yllättävää, että Hunter ja tämän killeri-bändi löysivät henkisen kotinsa legendaarisen newyorkilaisen soul-levy-yhtiö Daptonen suojista. Ylistetty uusi levy Hold On! ilmestyi alkuvuodesta.

Vaikka esikuvat kuuluvat, Hunterin oma ääni on välittömästi tunnistettava. Rosoista laulua kehystää hyväntuulinen ja huumorintajuinen svengi sekä tiukka ja hallittu kitarismi, joka purskahtaa välillä raisuiksi blues-sooloiksi. Hunterin biiseissä on aina pieni pilke silmäkulmassa.

Humalluttavan energiset keikat toivat Hunterille kulttimaineen 1990-luvulla. Faneihin lukeutuu muun muassa Van Morrison, joka pestasi miehen kiertueelleen välittömästi kuultuaan tätä livenä. Sittemmin miehet ovat vierailleet taajaan toistensa levyillä.

Illan aloittaa amerikkalaisesta juurimusiikista ammentava kotimainen Jo’ Buddy & Down Home King III. Vuosikymmenten kokemuksella rokkaava duo starttaa vuoden 2016 Huvila-kauden riemukkaalla ja räväkällä otteella.

Tanssiopetusta ennen keikkaa!
Huvilassa järjestetään ennen konserttia lindy hop- ja boogie woogie -pikakurssi. Opetus alkaa klo 18 ja kestää 45 min. Opettajina Sasu Rissanen ja Essi Tikanoja.

Jo’ Buddy & Down Home King III aloittaa klo 19, The James Hunter Six klo 20.30
Ovet avataan klo 17.30.

Keikan jälkeen ravintolan puolella levyjä soittaa DJ Lord Fatty.

Liput 50,50 €

Huvilan ikäraja on 18 v. Nuoremmat pääsevät sisään huoltajansa seurassa.

Art Goes Kapakka: Joakim Berghäll Solo,Kulttuuritalo, helsinki19.8. Klo 18:00

keikka

JOAKIM BERGHÄLL SOLO
19.8. klo 18.00 
Joakim Berghäll (baritonisaksofoni ja ohjelmointi)

Joakim Berghäll on erilaisissa musiikillisissa ympäristöissä tunnettu muusikko-säveltäjä. Hänen pääinstrumenttinsa on saksofoni, jota hän soittaa tenorin, baritonin, alton ja sopraanon muodossa. Säveltäjä-sovittajana hän on tehnyt pienyhtyemateriaalin lisäksi myös orkesteri- ja kamarimusiikkia. Muun muassa Ismo Alangon, Helsinki-Cotonou Ensemblen ja Tsuumi Sound Systemin saksofonisti Berghäll ammentaa aikaan ja paikkaan sidotuissa, monikerroksisissa sooloteoksissaan hetken ainutlaatuisuudesta sekä intiimistä vuorovaikutuksesta yleisön kanssa. Konsertissa kuullaan sekä aiemmin esittämätöntä että kokonaan paikan päällä syntyvää uutta musiikkia, joka ei sellaisenaan tule toistumaan.

Vapaa pääsy!

Art Goes Kapakka: Q-Continuum,Tenho Restobar, helsinki19.8. Klo 20:30

Q-Continuum

keikka

Timantinkova funk-bändi, joka tekee tänä syksynä paluun lähes kymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen. Vaihtelevan kokoonpanon ytimen muodostaa Quintessence-yhtyeestä tuttu Prättälä-Haarala-Laine-Kaakkuriniemi-nelikko, jonka ympärillä kokoonpano on parhaimmillaan paisunut 15-henkiseksi. Uutta groovea lähdetään etsimään pienimuotoisemmin, mutta yllätyksiltä ei voi välttyä.

Tuomo Prättälä, laulu, koskettimet
Aki Haarala, kitara
Heikki Laine, basso
Mikko Kaakkuriniemi, rummut
+ “Mystery Person”

Vapaa pääsy!

 

iisalmi

KJC IISALMI: TRIBUTE TO CHARLIE PARKER,Ravintola Raatihuone, iisalmi19.8. Klo 20:00

keikka

Syksyn ensimmäinen jazzkonsertti Koko Jazz Club Iisalmessa on kunnianosoitus modernin jazzin suurmiehelle, saksofonisti Charlie Parkerille. Hänen tuotantoaan basisti Timo Hirvosen seurassa versioivat Suomen kansainvälisesti tunnetut huippunimet, pianisti Alexi Tuomarila, saksofonisti Joonatan Rautio ja rumpali Jussi Lehtonen. 

Parkerin innovaatiot elävät musiikissa nykyään yli tyylirajojen. Hänen rytmin ja harmonian käsittelynsä olivat täysin ennenkuulumatonta 1940-luvulla. Aikalaisille konserttikokemus oli järisyttävä. Parker soitti saksofonia, mutta hänen musiikillinen kielensä on universaali, ja sen pohjalta maailman jazzmuusikot puhuvat samaa kieltä yli instrumenttirajojen. 

Ohjelmisto on tietenkin Parker-klassikoita sekä jazzstandardeja, joita Charlie Parker teki tunnetuksi omilla versioinneillaan. Tervetuloa svengaavaan iltaan mestarin musiikin pariin!

Joonatan Rautio, saksofoni
Alexi Tuomarila, piano
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Liput 20 / 18 €

Liput Ravintola Raatihuone
e-mail: ravintola@raatihuone.fi
puh. 050 408 6009

lahti

Ace Corner Finland klo 11:30 - 13:00

Sinfonia Lahti

Vapaa pääsy!

Ace Corner Finland klo 19:00 - 23:00

Django Collective Helsinki
Django Collective Helsinki on vuonna 2011 toimintansa aloittanut muusikoiden kollektiivi, jonka ydinryhmä koostuu monissa liemissä keitetyistä ammattimuusikoista. Ryhmä on keikkaillut aktiivisesti jazzfestivaaleilla, klubeilla, yksityisjuhlissa ja on tunnettu erityisen lämminhenkisistä, jo stadilaiseksi ilmiöksi muodostuneista jami-illoistaan. Vanhaa, juurevaa ja hyväntuulista gypsy swingiä Django Reinhardtin ja Stéphane Grappellin tyyliin 1930-50 -luvuilta. Ryhmä esittää myös uutta, omaa materiaaliaan, jossa perinne sekoittuu raikkaalla tavalla myöhempiin jazzillisen ilmaisun ilmiöihin.

UMO Jazz Orchestra goes Count Basie feat. Sami Pitkämö
Counting on the Count -konsertissaan UMO ja samettiääninen solisti Sami Pitkämö keskittyvät swing-ajan jätteihin kuuluneen Count Basien tuotantoon. Konsertti on herkullista nautittavaa nostalgikoille ja swingin ystäville, sillä mukaan on valittu liuta ikivihreitä klassikoita, kuten "April in Paris", "Fly Me to the Moon" ja "Come Fly with Me". Kapellimestarina toimii Kirmo Lintinen. 

Liput 33,50 €

turku

Turku Jazz Festival,Panimoravintola Koulu, turku19.8. Klo 17:00

Dalindèo

Bowman Trio

Jusu Heinonen Gyl5

Jazzliiton juhlaorkesteri

keikka

17:00 Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha: Jusu Heinonen Gyl5
Turku Jazzin vuoden artisti 2016, multi-instrumentalisti Jusu Heinosen soitinvalikoima kattaa eri saksofonit, klarinetin, bassoklarinetin, poikkihuilun ja haitarin. Naantalista kotoisin oleva Heinonen on opiskellut Metropolia Ammattikorkeakoulussa pop&jazz-linjalla saksofonin soiton musiikkipedagogiksi. Turun konservatoriolla hän on toiminut lehtorina vuodesta 2010 alkaen ja vuodesta 2015 pop/jazz-musiikin vastaavana. Heinonen on myös yksi paikallisen big bandin Turku Jazz Orchestran perustajajäsenistä. 

Turku Jazz Festivalilla Heinonen esiintyy kokoonpanonsa Jusu Heinonen & Gyl5 kanssa, joka soittaa nyt esittää ensimmäistä kertaa hänen omaa tuotantoaan. Turkulaisista luottomusikoista kootun bändin soittajat ovat tuttuja useista yhteisistä yhtyeistä ja kaikki ovat mukana esimerkiksi Turku Jazz Orchestrassa ja Relax Cornerissa.

Jusu Heinonen – saksofonit
Ilpo Murtojärvi – kitara
Timo Kajamies – koskettimet
Vesku Saloranta – basso
Taneli Korpinen – rummut

19:00 Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha: Jazzliiton juhlaorkesteri 
Saksofonisti Mikko Innasen johtama Jazzliiton juhlaorkesteri avaa uusia näkökulmia suomalaisen jazzin historiaan tulkitsemalla Yrjö-palkittujen muusikoiden sävellyksiä vuosikymmenten varrelta. Innasen lisäksi juhlaorkesterissa soittavat 2000-luvulla Yrjöillä palkitut suomalaisen jazzin kärkinimet kitaristi Teemu Viinikainen, pianisti Kari Ikonen, basisti Ulf Krokfors sekä rumpali Teppo Mäkynen.

Mikko Innanen – saksofoni
Kari Ikonen – piano
Teemu Viinikainen – kitara
Ulf Krokfors – basso
Teppo Mäkynen – rummut

20:30 Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha: Dalindèo
Valtteri Laurell Pöyhösen johtama Dalindèo julkaisi huhtikuussa neljännen albuminsa Slavic Souls. Tuore albumi jatkaa musiikillisesti Emma-palkitun ja radion soittolistoillakin menestyneen Kallio-levyn viitoittamalla tiellä. Ajankohtaisin kuvaus Dalindèon musiikista on ”SURF-JAZZ-TANGO-EXTRAVAGANZA” – ja myös uusi materiaali edustaa väkevästi tätä kokoonpanon luomaa ajatonta ja ainutlaatuista musiikkityyliä.

Valtteri Laurell Pöyhönen – kitara
Pope Puolitaival – saksofoni
Jose Mäenpää – trumpetti, koskettimet
Pekka Lehti – basso
Rasmus Pailos – lyömäsoittimet
Jaska Lukkarinen – rummut

Päivälippu: 32,50 / 27,50 / 29 € S-Etu (+palvelumaksu 2,50 €)

Tiirikkala: Turku Jazz in Flames: Olli Ahvenlahti & Bowman Trio + Jam Session
Turku Jazz in Flames -jatkoklubit yhdistävät ainutlaatuisella tavalla kotimaisen jazzlegendan ja nuoren nousevan trion. Pianisti Olli Ahvenlahti tunnetaan pitkän linjan monipuolisena muusikkona, jonka juuret ovat vahvasti jazzissa. Erityisesti 1970-luvun menestysalbumit Bandstand ja The Poet ovat jättäneet vahvan puumerkkinsä kotimaisen jazzin historiaan. Tiirikkalan jatkoklubilla Ahvenlahti kohtaa nälkäisistä nuorista suomijazzareista koostuvan Bowman Trion. Kuulasta West Coast -jazzia soittava yhtye kertoo musiikin voimin ruotsalaisen 1950-luvulla Amerikan länsirannikolle muuttaneen seikkailija Johan Bowmanin tarinaa. Bowman Trio palkittiin vuonna 2015 We Jazz Rising Star -tittelillä. Ilta jatkuu konsertin jälkeen jameilla!

Olli Ahvenlahti – Rhodes
Tomi Nikku – trumpetti
Joonas Tuuri – basso
Sami Nummela – rummut

Liput: 15 / 12 €