Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 5.8.

helsinki

Jazz-Espa: Alder Ego, Sigurdur Rögnvaldsson's Dark Forest,Espan lava, helsinki5.8. Klo 16:00

keikka

Jazz-Espa-festivaali järjestetään Espan puistolavalla nyt 17. kertaa. Konserttisarjassa kuullaan kahden viikon aikana kahtakymmentä kotimaista yhtyettä. Jazz-Espaa tuottavan Suomen Jazzliiton 50. juhlavuosi näkyy Espalla muun muassa uutena ilmeenä, sekä big band -kokoluokan orkesterien muodossa. Yleensä pienyhtyeitä esitelleellä festivaalilla on tänä vuonna tarjolla kolme isoa kokoonpanoa, joista tunnetuimpana UMO Jazz Orchestra.

Pe 5.8. klo 16.00 Alder Ego

Jarno Tikka – ten. sax, Tomi Nikku – tr, Teemu Åkerblom – b, Joonas Leppänen – dr

Alder ego on peloton jazzyhtye. Berliinissä ja Göteborgissa vietettyjen vuosien jälkeen Helsinkiin palannut rumpali ja säveltäjä luotsaa yhtyettään, joka koostuu nuorista improvisaatiolahjakkuuksista. Musiikki on isojen kokonaisuuksien kamarimusiikkia jazzyhtyeelle, keskinäistä yhtyesoittoa ja vuoropuhelua. Alder Ego polveilee vapaan ilmaisun ja Joonas Leppäsen säveltämän viitekehyksen välissä.

Pe 5.8. klo 17.30 Sigurdur Rögnvaldsson's Dark Forest

Sigurdur Rögnvaldsson – g, Johannes Sarjasto – sax, Eero Tikkanen – b, Ville Pynssi – dr

Dark Forest on kitaristi Rögnvaldssonin konseptiyhtye. Artistisen vapauden unelmasta kumpusi loppuvuonna 2015 Kisima-niminen levy Rögnvaldssonin omalla levymerkillä. Livekeikat vievät kuulijan albumin maailmaan, maagiseen metsään joka on täynnä outoja, mutta vangitsevia tarinoita ja tarttuvia melodioita.

 

Jazz-Espa 25.7. – 6.8.2016

Espan lava, Esplanadin puisto

Konsertit joka päivä klo 16.00 ja 17.30, paitsi maanantaisin vain klo 16.00 ja lauantaisin klo 15.00.

Suomen Jazzliitto ry. järjestää Jazz-Espan Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen tuella.

Jazz-Espan ohjelma:

Heinäkuu 2016

25.7. Aili Ikonen

26.7. Kinetik, Kalevi Louhivuori Quintet

27.7. Skinny Jenny, Piston

28.7. Takatonic, Jargoslavia

29.7. Grímsey, Halme Prospekt

30.7. Sointi Jazz Orchestra

 

Elokuu 2016

1.8. Mikko Sarvanne Hip Company & Beibi P.

2.8. Joonas Haavisto Trio, Virva Quintet

3.8. Young Nordic Jazz Comets Finland 2016, Skalle & Sharon

4.8. Zander, Laura Annika Quartet

5.8. Alder Ego, Sigurdur Rögnvaldsson´s Dark Forest

6.8. UMO Jazz Orchestra

Sunnuntai 7.8. Jazzjatkot -päätösjuhla, Helsinki Allas Sea Pool

laitila

Jazzkukko 2016,Tiihosen kahvila, laitila5.8. Klo 17:00

Ilpo Murtojärvi Quartet (www)

keikka

Ilpo Murtojärvi (s. 1954) on monipuolinen turkulainen kitaristi, säveltäjä, sovittaja ja soitonopettaja. Hän on soittanut monissa kokoonpanoissa ja projekteissa niin pop-, rock-, proge- ja jazzmusiikkia kuin iskelmää ja teatterimusiikkiakin. Teatterikeikat, jazzkokoonpanot sekä opetustyö työllistävät Murtojärveä edelleen.

Murtojärvi valittiin Turku Jazz 2015 vuoden artistiksi, mikä innoitti hänet säveltämään uutta materiaalia ja kvartetti sai sen myötä myös uuden rumpalin. Turkulaisen yhtyeen muut jäsenet ovat soittaneet yhdessä jo useiden vuosien ajan, ja yhteistyö onkin hioutunut saumattomaksi. Ilpo Murtojärvi Quartet esittää keikoillaan matkan varrella hyväksi koettuja kappaleita: ohjelmistossa on omaa uutta ja vanhempaa materiaalia sekä kaikuja 1960-70 -lukujen jazzista. 

Ilpo Murtojärvi - kitara
Jusu Heinonen - saksofoni
Vesku Saloranta - basso
Oskar Suksi - rummut

Vapaa pääsy!

Jazzkukko 2016,Laitilan kaupungintalo, laitila5.8. Klo 20:00

Herd

Kari Antila & Peter Hertmans Quartet

keikka

Aili Ikonen & HERD

Mestarillisena äänenkäyttäjänä ja Suomen tämän hetken johtavana jazznaislaulajana tunnettu Aili Ikonen on musiikkiyleisölle tuttu lukuisista yhtyeistä kuten Kvalda, UMO Jazz Orchestra, Rajaton sekä Don Johnson Big Band.Useimmat suomalaiset muistavat Ailin myös 2015 joulukuun Linnan juhlien solistina.

HERDin ja Aili Ikosen yhteistyöprojekti Jazzbasilli sukeltaa suomalaisen jazz-iskelmän kulta-aikaan. Ohjelmisto koostuu mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Paljon kiitosta saanut konsepti tuo tähän päivään ikivihreitä kuten "Pojat", "Valoa ikkunassa" ja "Suklaasydän".

HERD on muutaman vuoden aikana noussut yhdeksi maamme arvostetuimmista jazzyhtyeistä. Raikkaalla yhtyesoundillaan hurmaava trio on mm. voittanut arvostetun European Jazz Competition -kilpailun, esiintynyt North Sea Jazz -festivaalilla, toiminut Pori Jazzien house bandina 2010 sekä julkaissut debyyttialbumin “Live!!”. Lisäksi HERD on isännöinyt omaa suosittua klubisarjaansa HERD-klubia Kansallisteatterin Lavaklubilla syyskuusta 2012 alkaen.

Aili Ikonen, laulu
Panu Savolainen, vibrafoni
Tuomas Timonen, rummut
Mikko Pellinen, basso

Kari Antila & Peter Hertmans Quartet

Laitilan oma poika Kari Antila ei esittelyä kaipaa. Jazzkukko festivaalin perustaja ja luoja on ehtinyt pitkän uransa aikana asua mm. Belgiassa ja New Yorkissa ja musisoida monilla maailman tärkeimmistä jazz-estradeista useiden kansainvälisesti merkittävien jazzmuusikoiden kanssa.

Vuoden 2016 Kaupungintalon konserttiin Antila tuo parivaljakokseen Belgialaisen kollegansa Peter Hertmansin. Yhteistyö juontaa jo vuosien taakse, ja Jazzkukko -festivaalin konsertissa on tarkoitus julkaista Kari Antila & Peter Hertmansin keväällä 2016 Belgiassa äänitetty uusi CD.

Peter Hertmans (s. 1960 Gent) on yksi Belgian tunnetuimmista jazzmuusikoista ja kitaristeista. Peter on julkaissut omalla nimellään jo kymmenen levyä ja toiminut rivisoittajana useilla levytyksillä. Hän on pitkän uransa aikana hänet on nähty lavalla mm. Toots Thielemansin, Philip Catherinen, Richie Beirachin, Billy Hartin, Mark Levinen ja monien maailman kuuluisimpien jazzmuusikoiden kanssa. Lisäksi hän on esiintynyt ympäri maailmaa monilla tärkeillä jazz-festivaaleilla ja voittanut parhaan solistin palkintoja (mm. puolassa 1987 ja Gaume jazz-Festivaalilla 1990) Hertmans vastaanotti Belgian arvostetuimman Django D'Or -palkinnon 2006.

Hertmans toimii kitaransoiton opettajana mm. Brusselin Kuninkaallisessa konservatoriassa ja Lemmens-instituutissa Leuvenissa.

Kari Antila, kitara
Peter Hertmans (BEL), kitara
Sal La Rocca (ITA), basso
Lionel Beuwens (BEL), rummut

oulu

Elojazz 2016,Oulu, oulu5.8. Klo 16:00

Oulu All Star Big Band

Buba Wii Aa

TOOT TOOT (www)

Henry O. & Swing Gang

Paleface Spoken Word Septet

keikka

16:00  Jumpru
Henry O. & Swing Gang
(Henry Ojutkangas, laulu, banjo, kitara / Samu Forsblom, trumpetti / Kari Räty, kontrabasso / Mikko Kuusiniemi, kitara)

Rauhala 
18:30 Oulu All Star Big Band feat. Teemu Viinikainen: Tarantino!
Säveltäjä-sovittaja Vellu Halkosalmi on räätälöinyt ohjaaja Quentin Tarantinon elokuvista konserttikokonaisuuden big bandille ja kitaravirtuoosi Teemu Viinikaiselle. 
(Karri ”Paleface” Miettinen,rap / Valtteri Pöyhönen, kitara & kosketinsoittimet / Jaska Lukkarinen, rummut / Ville Herrala, basso / Abdissa ”Mamba” Assefa, perkussiot / Jukka Eskola, trumpetti / Timo Lassy, saksofoni)

20:15 Paleface Spoken Word Septet
Suomijazzin ykkösketju yhdistää Elojazzeilla voimansa suomiräpin palkitun puhemiehen kanssa. Yhtye vie kuulijat Palefacen johdolla rap-lyriikan juurille – sinne ja takaisin. Runomitassa, loppusoinnuilla ja ilman, universaalien totuuksien äärellä.
(Karri ”Paleface” Miettinen / Valtteri Pöyhönen, kitara & kosketinsoittimet / Jaska Lukkarinen, rummut / Ville Herrala, basso / Abdissa ”Mamba” Assefa, perkussiot / Jukka Eskola, trumpetti / Timo Lassy, saksofoni)

22:15 TOOT TOOT feat. Seppo Kantonen
Kitaristi-laulaja Timo Kämäräisen ja rumpali Olli Krogeruksen muodostama duo TOOT TOOT kuulostaa pienestä jäsenmäärästään huolimatta hyvinkin isolta. Nyt tämä tanakka, mutta ketterä duo saa ainutlaatuisella Elojazz -keikallaan vieraaksi kotimaisen keyboardismin virtuoosin Seppo Kantosen. 
(Timo Kämäräinen, kitara / Olli Krogerus, rummut / Seppo Kantonen, kosketinsoittimet)

23:30 Rauhalan sali
Buba Wii Aa & Petri "Pope" Puolitaival
Urkutrio Buba Wii Aa koostuu suomijazzin nuoren polven lupaavimmista muusikoista. Mikael Myrskog, Eero Seppä ja Sami Nummela maalaavat ilmoille elokuvallisia välähdyksiä 1960-luvun aurinkoisesta ja tupakankatkuisesta San Franciscosta, missä juhlat jatkuvat pikkutunneille ja tunnelma säilyy hikisenä aamuun asti.
(Mikael Myrskog, urut / Eero Seppä, kontrabasso / Sami Nummela, rummut)

Jatkojamit

Päivälippu 39/35 € ovelta 44 €
Pe + la lippu 70 €