Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Turku Jazz Festival,Panimoravintola Koulu, turku19.8. Klo 17:00

Dalindèo

Bowman Trio

Jusu Heinonen Gyl5

Jazzliiton juhlaorkesteri

keikka

17:00 Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha: Jusu Heinonen Gyl5
Turku Jazzin vuoden artisti 2016, multi-instrumentalisti Jusu Heinosen soitinvalikoima kattaa eri saksofonit, klarinetin, bassoklarinetin, poikkihuilun ja haitarin. Naantalista kotoisin oleva Heinonen on opiskellut Metropolia Ammattikorkeakoulussa pop&jazz-linjalla saksofonin soiton musiikkipedagogiksi. Turun konservatoriolla hän on toiminut lehtorina vuodesta 2010 alkaen ja vuodesta 2015 pop/jazz-musiikin vastaavana. Heinonen on myös yksi paikallisen big bandin Turku Jazz Orchestran perustajajäsenistä. 

Turku Jazz Festivalilla Heinonen esiintyy kokoonpanonsa Jusu Heinonen & Gyl5 kanssa, joka soittaa nyt esittää ensimmäistä kertaa hänen omaa tuotantoaan. Turkulaisista luottomusikoista kootun bändin soittajat ovat tuttuja useista yhteisistä yhtyeistä ja kaikki ovat mukana esimerkiksi Turku Jazz Orchestrassa ja Relax Cornerissa.

Jusu Heinonen – saksofonit
Ilpo Murtojärvi – kitara
Timo Kajamies – koskettimet
Vesku Saloranta – basso
Taneli Korpinen – rummut

19:00 Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha: Jazzliiton juhlaorkesteri 
Saksofonisti Mikko Innasen johtama Jazzliiton juhlaorkesteri avaa uusia näkökulmia suomalaisen jazzin historiaan tulkitsemalla Yrjö-palkittujen muusikoiden sävellyksiä vuosikymmenten varrelta. Innasen lisäksi juhlaorkesterissa soittavat 2000-luvulla Yrjöillä palkitut suomalaisen jazzin kärkinimet kitaristi Teemu Viinikainen, pianisti Kari Ikonen, basisti Ulf Krokfors sekä rumpali Teppo Mäkynen.

Mikko Innanen – saksofoni
Kari Ikonen – piano
Teemu Viinikainen – kitara
Ulf Krokfors – basso
Teppo Mäkynen – rummut

20:30 Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha: Dalindèo
Valtteri Laurell Pöyhösen johtama Dalindèo julkaisi huhtikuussa neljännen albuminsa Slavic Souls. Tuore albumi jatkaa musiikillisesti Emma-palkitun ja radion soittolistoillakin menestyneen Kallio-levyn viitoittamalla tiellä. Ajankohtaisin kuvaus Dalindèon musiikista on ”SURF-JAZZ-TANGO-EXTRAVAGANZA” – ja myös uusi materiaali edustaa väkevästi tätä kokoonpanon luomaa ajatonta ja ainutlaatuista musiikkityyliä.

Valtteri Laurell Pöyhönen – kitara
Pope Puolitaival – saksofoni
Jose Mäenpää – trumpetti, koskettimet
Pekka Lehti – basso
Rasmus Pailos – lyömäsoittimet
Jaska Lukkarinen – rummut

Päivälippu: 32,50 / 27,50 / 29 € S-Etu (+palvelumaksu 2,50 €)

Tiirikkala: Turku Jazz in Flames: Olli Ahvenlahti & Bowman Trio + Jam Session
Turku Jazz in Flames -jatkoklubit yhdistävät ainutlaatuisella tavalla kotimaisen jazzlegendan ja nuoren nousevan trion. Pianisti Olli Ahvenlahti tunnetaan pitkän linjan monipuolisena muusikkona, jonka juuret ovat vahvasti jazzissa. Erityisesti 1970-luvun menestysalbumit Bandstand ja The Poet ovat jättäneet vahvan puumerkkinsä kotimaisen jazzin historiaan. Tiirikkalan jatkoklubilla Ahvenlahti kohtaa nälkäisistä nuorista suomijazzareista koostuvan Bowman Trion. Kuulasta West Coast -jazzia soittava yhtye kertoo musiikin voimin ruotsalaisen 1950-luvulla Amerikan länsirannikolle muuttaneen seikkailija Johan Bowmanin tarinaa. Bowman Trio palkittiin vuonna 2015 We Jazz Rising Star -tittelillä. Ilta jatkuu konsertin jälkeen jameilla!

Olli Ahvenlahti – Rhodes
Tomi Nikku – trumpetti
Joonas Tuuri – basso
Sami Nummela – rummut

Liput: 15 / 12 €

Keikat samana päivänä kaupungissa turku

Ei muita keikkoja.