Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 27.8.

helsinki

Viapori Jazz 2016: Juoksee rumpalin kanssa,Lentokonetehdas, helsinki27.8. Klo 16:00

keikka

VIAPORI JAZZ 2016: JUOKSEE RUMPALIN KANSSA – Levynpyörittäjän maraton
27.8. 16:00 Lentokonetehdas, Suomenlinna
vapaa pääsy

Rumpali Sami Nummelan mukaan juoksemalla pääsee syvemmälle omaan päähän ja musiikkikin näyttäytyy näin uudessa valossa. Siitä syystä hän juoksee Suomenlinnassa LP-levyn pyörimisnopeuden inspiroimana 33 ja 13 kierrosta 1.3 km pituista lenkkiä. Tästähän siis seuraa täysi maraton! Mukana kirittämässä ovat saksofonisti Jussi Kannaste ja vibrafonisti Okko Saastamoinen sekä 66 tuplanopeudella ensiksi ilmoittautunutta kuntoilijaa. Lisäksi vielä yksi halukas pääsee juoksemaan 1/3 –maratonin. Puolimatkassa, levynkäännön kohdalla, hikiset hölkkääjämme soittavat konsertin (kanssakilpailijat saavat vapautuksen tästä), ja toinen extreme-musisointi on luvassa maaliin tultaessa. Näitä soittoniekkoja musiikki ei ole onnistunut pelastamaan urheilulta!

 OHJEET JUOKSUUN OSALLISTUJILLE:
Maraton alkaa klo 11:00 Suomenlinnassa Pohjoismaisen taidekeskuksen takana olevalla urheilukentällä, ja reitti kiertää Suomenlinnan urheilukentän lähiympäristössä. Osallistumismaksu on 25 €, joka sisältää myös konserttilipun. Juoksee rumpalin kanssa -konsertti alkaa heti kun bändi on tullut maaliin. Jos olet terve ja täysi-ikäinen, niin  ilmoittaudu 15.8.2016 mennessä mukaan sähköpostilla esa.toivanen@viapori.fi.

OHJEET KONSERTTIIN TULEVILLE:
Bändi pitää Pohjoismaisen taidekeskuksen porttiholvissa noin 15 minuutin mittaisen ilmaisen minikonsertin heti kahden tunnin juoksun jälkeen klo 13.00. Maratonin jälkeen noin klo 16.00 yhtye nousee lavalle esittämään tunnin mittaiseen maksulliseen konserttiin Suomenlinnan Lentokonetehtaassa.

Sami Nummela – juoksu ja rummut
Jussi Kannaste – juoksu ja saksofoni
Okko Saastamoinen – juoksu ja vibrafoni

Viapori Jazz 2016: Verneri Pohjola plays Pekka Pohjola,Tenalji von Fersen, helsinki27.8. Klo 18:00

keikka

VIAPORI JAZZ 2016: VERNERI POHJOLA PLAYS PEKKA POHJOLA
”Conversations with my father”
27.8. 18:00 Tenalji von Fersen, Suomenlinna
25€ | K18

Isän ja pojan musiikillinen vuoropuhelu on teemana Verneri Pohjolan uuden yhtyeen konsertissa, jossa tulkitaan Pekka Pohjolan sävellyksiä. Lisäksi illan yhtenä elementtinä ovat Tuomo Prättälän improvisoinnin pohjaksi Pekan bassosooloista koostamat samplet, jotka Verneri saa ensi kertaa kuultavakseen Suomenlinnan lavalla. Tämän menneisyyden kanssa käytävän keskustelun kumu kuuluu toivottavasti myös isälle, tuonpuoleisuuden universumiin.

Verneri Pohjola – trumpetti
Teemu Viinikainen – kitara
Tuomo Prättälä – koskettimet
Antti Lötjönen – basso
Mika Kallio – rummut

Viapori Jazz 2016: Jukka Perko & Tapani Rinne,Suomenlinnan kirkko, helsinki27.8. Klo 20:00

keikka

VIAPORI JAZZ 2016: JUKKA PERKO & TAPANI RINNE
27.8. 20:00 Suomenlinnan kirkko
25€

Suomenlinnan kirkossa on luvassa saksofonien sakraali kohtaaminen, kun kaksi Satakunnan taakseen jättänyttä taiteilijaa etsii ensi kertaa yhteistä sävelmaisemaa. Sähköinen sointimaailma täyttää kuulokäytävät ja resonoi rintakehässä, kun nämä tahoillaan ansioituneet artistit vuodattavat vaikutelmiaan kirkkokansan kuultavaksi. Luvassa hartaita impressioita loppukesän kunniaksi, tule ja imponoidu!

Jukka Perko – saksofonit
Tapani Rinne – saksofonit

Viapori Jazz 2016: Lenni-Kalle Taipale Trio,Tenalji von Fersen, helsinki27.8. Klo 22:00

keikka

VIAPORI JAZZ 2016: LENNI-KALLE TAIPALE TRIO
27.8. 22:00 Tenalji von Fersen, Suomenlinna
25€ | K18

Viaporin viimeisessä konsertissa, lauantai-illan ilottelussa peräsintä pitelee Lenni-Kalle Taipale. Leka Tai Pale trioineen varioi musiikkia aiemmilta triolevyiltään ja ennustaa, että syksyn kolkutellessa oven karmeja uusiakin kappaleita on tarjolla. Vaatimattomasta verkostoitumisestaan huolimatta Taipale lupaa loitsia lauteille myös A-luokan yllätysvieraan. Tule paikalle nauttimaan vielä viimeisestä revittelystä ennen akklimatisoitumista arkeen!

Lenni-Kalle Taipale – piano
Ossi Maristo – basso
Joona Kaikko – rummut 

Art Goes Kapakka: Teho Majamäki -- Travelogue,Kulttuuritalo, helsinki27.8. Klo 21:00

Teho Majamäki

keikka

Teho Majamäki (perkussiot)
Sini Koskelainen (laulu)
Joakim Berghäll, (saksofonit)
Mamba Assefa (perkussiot)
Paula Lehtonen (visuaalit)

Pitkän linjan muusikko Teho Majamäki julkaisi debyyttilevynsä tammikuussa. Albumi on matkapäiväkirja, joka on syntynyt viimeisten 15 vuoden aikana reissussa ympäri maailmaa. Majamäen kertomukset ovat hioutuneet huippuunsa musiikin kärkikaartilaisten kanssa. Albumin kappaleiden mukana kuulijalla on mahdollisuus hypätä mukaan seikkailulle savimajaan Ifakara-nimiseen pikkukylään Tansanian sisämaassa, puiselle laiturille Lappiin kuuntelemaan saamelaista joikua, kirkkaita lasten ääniä raikuvaan japanilaiseen lähiöön, Intiaan pyhiä matroja kaikuvaan temppeliin ja Australian subtrooppiseen sademetsään.

Laulut ovat tositarinoita, joita kerrotaan monilla eri kielillä. Ne ovat rakkaudentunnustuksia paikoille, joissa Majamäki on asunut, ja kiitoksia ihmisille, jotka hän on saanut kohdata matkoillaan.

Vapaa pääsy!