Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Art Goes Kapakka: Joakim Berghäll Solo,Kulttuuritalo, helsinki19.8. Klo 18:00

keikka

JOAKIM BERGHÄLL SOLO
19.8. klo 18.00 
Joakim Berghäll (baritonisaksofoni ja ohjelmointi)

Joakim Berghäll on erilaisissa musiikillisissa ympäristöissä tunnettu muusikko-säveltäjä. Hänen pääinstrumenttinsa on saksofoni, jota hän soittaa tenorin, baritonin, alton ja sopraanon muodossa. Säveltäjä-sovittajana hän on tehnyt pienyhtyemateriaalin lisäksi myös orkesteri- ja kamarimusiikkia. Muun muassa Ismo Alangon, Helsinki-Cotonou Ensemblen ja Tsuumi Sound Systemin saksofonisti Berghäll ammentaa aikaan ja paikkaan sidotuissa, monikerroksisissa sooloteoksissaan hetken ainutlaatuisuudesta sekä intiimistä vuorovaikutuksesta yleisön kanssa. Konsertissa kuullaan sekä aiemmin esittämätöntä että kokonaan paikan päällä syntyvää uutta musiikkia, joka ei sellaisenaan tule toistumaan.

Vapaa pääsy!

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Afrojazz Club goes KILOMBO: Tiempo Habana feat. Martha Galarraga + DJ BorzinStoryville, helsinki19.8. Klo 20:30

keikka

Afrojazz Club goes Kilombo - Tiempo Habana feat. Martha Galarraga & DJ Borzin

Illan ohjelma:
20:30 Djomba Kourouma (terassi)
21:30 Puheohjelma (Kilombo Festivalin työryhmä esittäytyy ja esittelee illan tähtiartistin Martha Galarragan)
22:00 Mande Maja Band
23:15 Tiempo Habana feat. Martha Galarraga

Afrojazz Clubin kuuma kesäklubi Storyvillessä järjestetään yhdessä Kilombo-festivaalin kanssa elokuisena perjantaina 19.8. Kilombo-festivaali on Afrikan ja afrodiasporan kulttuureita esittelevä, musiikkiin ja tanssitaiteeseen keskittyvä festivaali Suvilahdessa, jonka opettajat tulevat tänä vuonna mm. Kuubasta. Kuubalaisia rytmejä nyt Afrojazz Clubilla Storyvillessä!

Tiempo Habana feat. Martha Galarraga
Klubilla esiintyy Kilombo Festivalin tähtivieras, upea kuubalaisartisti Martha Galarraga helsinkiläisyhtye Tiempo Habanan solistina. Tiempo Habana on 11 henkinen salsayhtye, joka laitettiin kokoon vuonna 2013 Suomessa asuvien kuubalaismuusikoiden aloitteesta. Yhtye soittaa kuubalaiseen moderniin timba­tyyliin tanssittavaa salsaa. Ohjelmisto koostuu laulajien omista kappaleista sekä uudelleen sovitetuista traditionaalisista son­ ja timba­yhtyeiden (Manolito y su Trabuco, Pupy y los que Son Son, Adalberto Alvarez asu Son, LA Barriada, Issac Delgado) kappaleista. Yhtye on esiintynyt lyhyeen ikäänsä nähden paljon festareilla ja klubeilla mm. April Jazz, Savitaipale Soi ja Maailma Kylässä.

Martha Galarraga on afrokuubalaisten tanssien ja musiikin yksi valovoimaisimmista opettajista Kuubassa ja Euroopassa. Hän on Grammy-­ehdokas Omar Sosan yhtyeen laulaja ja toiminut mm. Conjunto Folklórico Nacional ­-yhtyeen solistina.

Alexander Bravo: laulu
Daniel Baro: laulu
Pablo Contino: laulu
Andres Mena: pasuuna
Sami Pöyhönen: 1. trumpetti
Erno Tiittanen: trumpetti
Sami Lehto: timbales/rummut
Mika Rytkönen: congat
Arto Huhtanen: piano
Juhani Lampuoti: basso

Djomba Kourouma
Guinealainen Djomba Kourouma viihdyttää klubiyleisöä Storyvilllen terassilla. Helsingin tunnetuimpiin katumuusikoihin lukeutuva, upeaääninen laulaja-trubaduuri loihtii takuuvarmasti hymyt huulille ja auringon esiin kelillä kuin kelillä.

Mande Maja Band 
Länsiafrikkalaisesta musiikkiperinteestä ammentava Mande Maja Band tarjoilee sopivassa suhteessa lempeästi keinuttavaa groovea, riemukasta rytmirytinää ja räjähtävää tanssienergiaa. Bändin tanssirytmit nostavat hien pintaan ja puhdistavat viimeisetkin huolet mielen uumenista.

Levyjä pyörittää Balkan Fever-klubeista tunnettu sekä suosittu Dj Borzin.

Ennen varsinaista konserttia n. klo 21.30 Afrojazz Club antaa puheenvuoroja henkilöille tai tahoille joka edustavat klubin arvoja, mm. monikulttuurisuus. Illan puheenvuoro alkaa Kilombo-festivaalin esittelyllä. Lisäksi illan solisti Martha Galarraga kertoo omia kokemuksiaan Kuuban kansalliseksi musiikki- ja tanssiperinteeksi muodostuneen rumban merkityksestä Kuubassa tänä päivänä.

Afrojazz Club tarjoaa suomalais-afrikkalaisten bändien parhaimmistoa. Livenä ja levyltä svengaavaa ja tanssiystävällistä afro-meininkiä, somistus Alvar Gullichsen. Kevään 2016 ajan Afrojazz Club toimi joka toisena torstaina uudenlaisena maailmanmusiikin areenana sekä kulttuurien ja ihmisten kohtaamispaikkana. Syksyllä 2016 Afrojazz Club aukeaa kerran kuussa Storyvillessä lokakuusta lähtien.

Showtime 22:00. Ovet 21:00.
Liput 10 € (narikka 3 €).
Pöytävaraukset http://storyville.fi/varaukset/AfrojazzClub

http://www.facebook.com/AFROJAZZCLUB 
http://www.kilombofestival.com/  

 

Helsingin Juhlaviikot: The James Hunter Six, Jo' Buddy & Down Home King IIIHuvila-teltta, helsinki19.8. Klo 19:00

The James Hunter Six (www)

Jo Buddy & Down Home King III

keikka

Brittiläisen James Hunterin musiikissa soi menneen maailman urbaani amerikkalainen soul ja rhythm ’n’ blues: Sam Cooken ja Ray Charlesin perintö. Ei olekaan yllättävää, että Hunter ja tämän killeri-bändi löysivät henkisen kotinsa legendaarisen newyorkilaisen soul-levy-yhtiö Daptonen suojista. Ylistetty uusi levy Hold On! ilmestyi alkuvuodesta.

Vaikka esikuvat kuuluvat, Hunterin oma ääni on välittömästi tunnistettava. Rosoista laulua kehystää hyväntuulinen ja huumorintajuinen svengi sekä tiukka ja hallittu kitarismi, joka purskahtaa välillä raisuiksi blues-sooloiksi. Hunterin biiseissä on aina pieni pilke silmäkulmassa.

Humalluttavan energiset keikat toivat Hunterille kulttimaineen 1990-luvulla. Faneihin lukeutuu muun muassa Van Morrison, joka pestasi miehen kiertueelleen välittömästi kuultuaan tätä livenä. Sittemmin miehet ovat vierailleet taajaan toistensa levyillä.

Illan aloittaa amerikkalaisesta juurimusiikista ammentava kotimainen Jo’ Buddy & Down Home King III. Vuosikymmenten kokemuksella rokkaava duo starttaa vuoden 2016 Huvila-kauden riemukkaalla ja räväkällä otteella.

Tanssiopetusta ennen keikkaa!
Huvilassa järjestetään ennen konserttia lindy hop- ja boogie woogie -pikakurssi. Opetus alkaa klo 18 ja kestää 45 min. Opettajina Sasu Rissanen ja Essi Tikanoja.

Jo’ Buddy & Down Home King III aloittaa klo 19, The James Hunter Six klo 20.30
Ovet avataan klo 17.30.

Keikan jälkeen ravintolan puolella levyjä soittaa DJ Lord Fatty.

Liput 50,50 €

Huvilan ikäraja on 18 v. Nuoremmat pääsevät sisään huoltajansa seurassa.

Art Goes Kapakka: Q-ContinuumTenho Restobar, helsinki19.8. Klo 20:30

Q-Continuum

keikka

Timantinkova funk-bändi, joka tekee tänä syksynä paluun lähes kymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen. Vaihtelevan kokoonpanon ytimen muodostaa Quintessence-yhtyeestä tuttu Prättälä-Haarala-Laine-Kaakkuriniemi-nelikko, jonka ympärillä kokoonpano on parhaimmillaan paisunut 15-henkiseksi. Uutta groovea lähdetään etsimään pienimuotoisemmin, mutta yllätyksiltä ei voi välttyä.

Tuomo Prättälä, laulu, koskettimet
Aki Haarala, kitara
Heikki Laine, basso
Mikko Kaakkuriniemi, rummut
+ “Mystery Person”

Vapaa pääsy!