Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 21.8.

helsinki

Helsingin Juhlaviikot: Mbongwana Star, Trio Toffa,Huvila-teltta, helsinki21.8. Klo 19:00

Trio Toffa (www)

Mbongwana Star (www)

keikka

Monikulttuurinen, muuttuva, rosoinen, kovapintainen ja väsymätön luovuuden pesäke. Kinshasa, Afrikan kolmanneksi suurin kaupunki, on kaikkea tätä. Niin on myös Mbongwana Star ja sen omaääninen musiikillinen keitos elämästä tämän päivän Kongossa.

Vuonna 2013 hajonneen, Huvilankin loppuunmyyneen Staff Benda Bililin raunioille noussut Mbongwana Star karttaa helppoja lokerointeja ja ravistelee kliseitä afrikkalaisesta musiikista. Yakala ‘Coco’ Ngambali, Nsituvuidi ‘Theo’ Nzonza ja tuottaja Liam Farrell ovat rakentaneet paikallisesta rumbasta ja soukousista ammentavan äänikoneen, joka sykkii raa’an minimalistisella urbaanilla energialla.

Kari Ikosen tuore kokoonpano Trio Toffa aloittaa illan sykettä kohottavalla afro-pop-jazz-fuusiollaan.

Trio Toffa aloittaa klo 19, Mbongwana Star klo 20.30
.
Ovet avataan klo 17.30.

Liput 37,50 €

Huvilan ikäraja on 18 v. Nuoremmat pääsevät sisään huoltajansa seurassa.

We Jazz x Lonna 2016: M.A. Numminen & Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri,Lonna, helsinki21.8. Klo 12:00

M.A. Numminen & Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri (www)

keikka

WE JAZZ X LONNA 2016
SU KLO 12-18

We Jazz DJs 12-15
Bändit klo 15

Bändit:

12.6. Jukka Eskola Soul Trio
3.7. Eero Koivistoinen Quartet
10.7. 3TM (Mäkynen / Lötjönen / Kannaste)
17.7. Jukka Perko Avara
24.7. Teemu Åkerblom Quartet
31.7. Jukka Perko trio plays Dizzy Gillespie
7.8. Aili Ikonen
21.8. M.A. Numminen & Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri
28.8. Mopo
4.9. Bowman Trio

Liput 18/12 €, perhelippu 35 € (2 aikuista + max 2 lasta), kausikortti (kaikki tapahtumat) 99 / 69 €, ennakot:
https://www.tiketti.fi/We-Jazz-X-Lonna-2016-Lonnan-Saari-Helsinki-lippuja/40076

WE JAZZIN KESÄTAPAHTUMASARJA LONNASSA 2016

We Jazz järjestää kesällä uuteen kukoistukseensa nousevalla Lonnan saarella 10 kovatasoista jazz-sunnuntaita. Kussakin tapahtumassa kuullaan livebändiä suomijazzin huipulta, nautitaan We Jazzin deejikollektiivin tarjoilemista vinyyliaarteista ja tutustutaan jazzmusiikkiin Radio Helsingin suositun Jazz kiinnostaa -ohjelman livelähetysten myötä. Jazz-sunnuntaita vietetään sään salliessa Lonnan uusitulla terassialueella ja huonomman kesäkelin sattuessa upeissa kunnostetuissa makasiinitiloissa. Täysipainoiset jazz-iltapäivät sopivat hyvin koko perheelle.

Lonnaan pääsee suoraan Kauppatorilta alle 10 minuutissa. Lauttalippu ostettava erikseen. Tarkemmat tiedot kuljetuksista: http://www.lonna.fi/yhteydet

lahti

Lahden Rantajazz 2016,Ace Corner Finland, lahti21.8. Klo 11:30

Lahden Gospelkuoro (www)

LSP Gospel Big Band (www)

keikka

Ace Corner Finland klo 11:30 - 13:00

Gospelkonsertti: LSP Gospel Big Band & Lahden Gospelkuoro

Lahden Gospelkuoron perusti Salpausselän seurakunnan kanttori, MuM, d.c. Marjaana Turunen vuonna 1995. Kuoron ohjelmisto koostuu amerikkalaisesta gospelista sekä popmusiikin ja klassisen musiikin helmistä. 70-henkisen kuoron kanssa esiintyy aina ammattimuusikoista koottu bändi sekä lukuisia solisteja. Laulajia kuorossa on vuosien aikana ollut yli 450. Svengaavat konsertit Suomen suosituimpien artistien kanssa ovat kuuluneet kuoron ohjelmaan 20 vuoden ajan.

LSP GBB perustettiin vuoden 2013 alussa. Elokuusta 2015 lähtien LSP GBB:tä on johtanut kokenut jazz muusikko Miikka Kallio. Kaikki soittajat ovat erittäin kokeneita muusikoita ja harrastajia. Ohjelmistossa tyypillistä bigband -musiikkia, swingiä, rockia, funkkia. Suuri osa ohjelmistosta on amerikkalaistyylistä gospel-musiikkia, mutta myös ikivihreitä klassikoita bigband -sovituksina. 

Vapaa pääsy!

Ace Corner Finland klo 14:30 - 18:00

Jamit ja Rantajazzien päätös 

Vapaa pääsy!

turku

16:00 Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha: Kasperi Sarikoski & Nuance 

Kasperi Sarikoski – pasuuna
Artturi Rönkä – piano
Jere Haakana – kitara
Vesa Ojaniemi – basso
Jonatan Sarikoski – rummut

Kasperi Sarikoski on nuoren polven jazzpasunistien ylivertainen taituri. Hän onkin ottanut vahvasti paikkansa kotimaisten kärkiyhtyeiden kuten Ricky-Tick Big Bandin ja Teddy´s West Coastersin riveissä. Sarikosken oma Nuance-kokoonpano koostuu nuorista ilmaisuvoimaisista muusikoista. Yhtye sulauttaa jazzmusiikin elementtejä kiehtovalla tavalla nykyajan rytmeihin ja soundeihin. Vahvasti omia musiikillisia polkujaan kulkeva Nuance hämärtää genrerajoja ammentamalla jazzin lisäksi vaikutteita rock- ja popmusiikista.

17:30 Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha: Turku Jazz Orchestra & Teemu Viinikainen: Tarantino!

Vellu Halkosalmi – kapellimestari ja sovitukset
Teemu Viinikainen – kitara

Säveltäjä-sovittaja Vellu Halkosalmi on räätälöinyt ohjaaja Quentin Tarantinon elokuvista konserttikokonaisuuden big bandille ja kitaravirtuoosi Teemu Viinikaiselle. Halkosalmi tuo kokonaisuudessa esiin sekä Tarantinon että Viinikaisen vahvuudet ja myös Viinikaisen omat suvereenit tulkintatavat. Sovituksissa on tasavahvasti edustettuna kolme Tarantinon elokuvissakin esiin tulevaa päälinjaa, joita kaikkia yhdistää 1960-luku: instrumentaali-surf, soul ja säveltäjä Ennio Morricone.

Turku Jazz Orchestra on keväällä 2012 perustettu 17 soittajasta koostuva big band, jossa vaikuttaa lähes 30 Turun seudulla toimivaa ammattimuusikkoa. Orkesterin taiteellisena johtajana ja kapellimestarina toimii Vellu Halkosalmi. Orkesteri on saavuttanut nopeasti ammattimaisen taiteellisen tason, ja esiintynyt haastavilla ohjelmistoilla lukuisten kotimaisten huippumuusikoiden, kuten Iiro Rantalan ja Jukka Perkon, Severi Pyysalon ja Aili Ikosenkanssa.

Päivälippu: 32,50 / 27,50 / 29 € S-Etu (+palvelumaksu 2,50 €)