Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 23.8.

helsinki

Viapori Jazz 2016: Jukka Perko Hurmio 2016,Tenalji von Fersen, helsinki23.8. Klo 21:30

keikka

VIAPORI JAZZ 2016: JUKKA PERKO HURMIO 2016
23.8. 21:30 Tenalji von Fersen, Suomenlinna
25€ | K18

Hurmaava Hurmio-orkesteri palaa uudistuneena suomalaiskansallisten klassikkojen pariin! Jukka Perkon luotsaama yhtye versioi taannoin Olavi Virran musiikkia suurella sydämellä, ja nyt vanhentunut ja nuorentunut kokoonpano tarttuu uudestaan uljaisiin sävelmiin. Viapori Jazzin avajaiskonsertissa on siis tiedossa niin sävelten vuolasta Virtaa kuin viihdemusiikin terävintä Kärkeäkin. Illan ensimmäinen Hurmio 2016 -konsertti myytiin nopeasti lopppuun joten on suositeltavaa hankkia liput ennakkoon.

Jukka Perko – alttosaksofoni
Ville Vannemaa – baritonisaksofoni
Kasperi Sarikoski – pasuuna
Antti Lötjönen – basso
Teppo Mäkynen – rummut

Helsingin Juhlaviikot: Electroventure: Verneri Pohjola & Pascal Schumacher,Huvila-teltta, helsinki23.8. Klo 19:00

keikka

Juhlaviikkojen suomalais-luxemburgilainen jazz-ilta sinkoaa Huvila-teltan suoraan virtuoosimaisille sfääreille. Verneri Pohjolan ja eurooppalaisen jazzin nousevan kyvyn Pascal Schumacherin tuore yhteistyöprojekti ammentaa nimensä mukaisesti elektronisten äänimaailmoiden laajasta skaalasta.

Kotimaisen musiikkikentän kuumimpiin nimiin kuuluva Pohjola on tämän hetken sävykkäimpiä trumpetisteja, jonka tuore Bullhorn-levy on kerännyt ylisanoja ja tunnustuksia. Vibrafonistaan kekseliästä improvisaatiota kehräävä Pascal Schumacher liikkuu ketterästi yli genrerajojen kamarimusiikista nykyjazziin. Eturivin kokoonpanon täydentävät Mikko Perkolan viola da gamba ja Samuli Kosmisenrummut.

Verneri Pohjola, trumpetti
Pascal Schumacher, vibrafoni
Mikko Perkola, viola da gamba
Samuli Kosminen, rummut

Liput 37,50 €

Konsertti alkaa klo 19.00. Ovet avataan klo 17.30.

Huvilan ikäraja on 18 v. Nuoremmat pääsevät sisään huoltajansa seurassa.

 

Art Goes Kapakka: Jään Reunalla -- Wimme Saari & Tapani Rinne,Michel, helsinki23.8. Klo 20:30

Wimme Saari & Tapani Rinne (www)

keikka

Wimme Saari (joiku)
Tapani Rinne (bassoklarinetti)

Ikiaikainen joiku kohtaa modernit äänimaisemat legendaarisen joikaajan Wimme Saaren ja monipuolisen muusikon Tapani Rinteen käsissä. Jäänreunan kansat on teatterihanke, joka edistää suomalais-ugrilaisten kielten, kulttuurien ja kansojen olemassaoloa ja näkyvyyttä. Hanke tuo esiin ennen näkemättömiä esimerkkejä kansojemme esittävän taiteen monista muodoista ja hyytävistä sisällöistä.

Jäänreunan kansat on kolmen vuoden ajan Koneen Säätiön tukemana toiminut hanke, joka yhdessä suomalais-ugrilaisten kielivähemmistöjen kanssa tutkii, esittää ja elvyttää uhanalaisia kieliä ja kulttuureja. Meitä yhdistävät samat ikiaikaiset myytit, kielten sukulaisuus ja tarve kasvattaa kulttuuriemme maailmanpuuta omilla juurillaan. Jäänreunan kansat jatkaa tulevaisuudessakin työtään katoavien kulttuurien parissa.

Hankkeessa on mukana kansainvälinen joukko esittävän taiteen tekijöitä, joilla on yhteinen päämäärä: pohjoisen pienten kansojen muistin säilyttäminen ja päivittäminen. Hanketta luotsaavat Suomessa kulttuuritoimittaja Kirsikka Moring, ohjaaja-dramaturgi Ari-Pekka Lahti, professori Pauliina Hulkko, näyttelijä Jarkko Lahti ja tuottaja Hinriikka Lindqvist.

Jäänreunan kansat -hankkeen suojelijana on presidentti Tarja Halonen.

Yhteistyössä: Greenpeace Suomi – Save the Arctic

Vapaa pääsy!