Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Laura Annika Quartet,Arabiasali, helsinki26.4. Klo 19:00

keikka

Laura Annika Quartet esiintyy Arabiasalissa 26.4. klo 19.00. Yhtye soittaa vokalisti Annika Mustosen ja pianisti Aleksis Liukon sävellyksiä, joissa moderni, kuulas jazzharmonia yhdistyy brasilialaiseen tunnelmaan, flamencon rytmeihin ja bluesin tarinankerrontaan. Mustosen ja Liukon lisäksi Laura Annika Quartetissa vaikuttavat kontrabasisti Joonas Tuuri ja rumpali Juhana Kiiski. Viime keväänä esikois-EP:n "Le Lac" digitaalisesti julkaissut yhtye on keikkaillut mm. Pori Jazzeilla, Rytmihäiriöklubilla, Jyväskylän Summer Jazz Clubilla ja We Jazz -festivaalilla. Linkit musiikin suoratoistopalveluihin löytyvät osoitteesta www.laq.fi.

Ti 26.4. klo 19.00 Laura Annika Quartet @ Arabiasali
Osoite: Arabiankatu 2 / Hämeentie 133,  sisäpiha, Helsinki (Metropolian musiikki, Pop/Jazz -konservatorio)
Joukkoliikenne: Konserttisalin viereen pysähtyy raitiovaunut 6 & 8, sekä mm. bussit 71, 68 ja 74.
Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertti kestää noin tunnin.

LAQ:
Annika Mustonen >< laulu / sävellykset / lyriikat
Aleksis Liukko >< piano / sävellykset
Joonas Tuuri >< kontrabasso
Juhana Kiiski >< rummut

Varkaudesta alun perin kotoisin oleva Mustonen teki viime keväänä jazzlaulun vaihto-opiskelujakson Barcelonassa Conservatorio Liceussa. Vaihtojakso kuului hänen musiikinopintoihinsa Metropolia Ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistuu kuluvana keväänä muusikoksi. Mustonen on myös opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzosastolla avoimen yliopiston opiskelijana. Hän työskentelee freelancer-muusikkona ja -kulttuurituottajana. Laura Annika Quartetin Arabiasalin keikka on Mustosen taiteellinen B-tutkintokonsertti.

Kuopiolaislähtöinen Aleksis Liukko on valmistunut muusikoksi Metropoliasta ja työskentelee freelancemuusikkona. Liukon musiikkia on kuultu mm. Young Nordic Jazz Comets –kilpailussa Tulilu-yhtyeessä. Liukon sävellys "Mind The Gap" valittiin myös vuosi sitten UMO:n Esko Linnavalli -sävellyskilpailun finaaliin. Pianistina häntä voi kuulla mm. Sointi Jazz Orchestrassa ja Kuullos Orchestrassa.

Kontrabasisti Joonas Tuuri opiskelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Kiteeläinen Tuuri on kysytty nuoren polven jazzmuusikko, jota voi kuulla mm. We Jazz Rising Star 2015 -palkinnon voittaneessa Bowman Triossa.

Laura Annika Quartetin monipuolista rumpalia Juhana Kiiskiä voi kuulla erilaisissa kokoonpanoissa. Opintojaan Metropolia Ammattikorkeakouluun viimeistelevä Kiiski soittaa mm. Tilhet, Pajut ja Muut -folkpop-yhtyeessä.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Janne Maarala: Luova vapaus – improvisaatio- ja levynjulkistamiskonserttiMalmitalo, helsinki26.4. Klo 19:00

keikka

Pianotaiteilijan täysin improvisoidussa soolokonsertissa musiikki syntyy yleisön edessä konserttitilanteessa.

"Luova vapaus" kuvaa tilaa, jossa Janne Maarala kokee olevansa improvisoidessaan musiikkia "tyhjästä". Hänen pianoimprovisaationsa ammentavat vaikutteita niin jazzmusiikin eri tyyleistä, latinalais-amerikkalaisista rytmeistä kuin klassisesta musiikista. Jannen esikuvia vapaiden improvisaatioiden soittamisessa ovat pianistit Keith Jarrett, Chick Corea sekä venezuelalainen Gabriela Montero.

Konsertin yhteydessä julkaistaan Janne Maaralan tupla-albumi Luova vapaus, joka on taltioitu improvisaatiokonsertissa Malmitalolla toukokuussa 2015.

Kesto noin 2 h, väliaika on

Liput 10 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1

www.malmitalo.fi