Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Rytmihäiriöklubi: Skinny Jenny,Ravintola Juttutupa, helsinki20.4. Klo 21:00

Sähköinen supertrio Skinny Jenny hyppää Juttutuvan lavalle!

Alexi Tuomarila – kosketinsoittimet
Timo Kämäräinen – kitara
Tuomas Timonen – rummut

Vapaa pääsy!

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Mikko Gunu Karjalainen + Adele Sauros and FriendsBar Kapsäkki, helsinki20.4. Klo 20:00

keikka

Kapsäkin Adele Sauros Klubilla kuullaan tällä kertaa mahtavaa ja ainutlaatuista trumpetisti Mikko Karjalaista nuorten jazzlahjakkuuksien kanssa! Keikka koostuu Mikko Karjalaisen sävellyksistä.

Mikko "Gunu" Karjalainen, trumpetti
Adele Sauros, tenorisaksofoni ja huilu
Samuli Rautiainen, piano
Mikael Saastamoinen, kontrabasso
Okko Saastamoinen, rummut

Liput 15/10 €

Kesto noin 1h

www.mikkogunukarjalainen.com 

Jukka Gustavson & UMO: Hammond ja big bandVuotalo, helsinki20.4. Klo 14:00

Suomalaisen rytmimusiikin veteraani Jukka Gustavson (s. 1951) tunnetaan legendaarisen Wigwam-yhtyeen kosketinsoittajana, laulajana, säveltäjänä ja sanoittajana, joka on jättänyt jälkensä suomalaisen musiikin historiaan 70-luvulta lähtien.

Wigwam-vuosiensa jälkeen Gustavson jatkoi progen ja fuusion parissa, liikkuen vuosikymmenten varrella luontevasti cooljazzin ja funkin suuntaan. Viime vuosina mies on soittanut mm. Hoedownissa ja SF-Bluesissa, vieraillut lukemattomilla levytyksillä sekä tehnyt merkittävää soolouraa 11 oman albumin verran.

Huhtikuun konserttisarja koostuu Jukka Gustavsonin ja Esa Onttosen sävellyksistä, jotka Onttonen on sovittanut hammondille ja big bandille; varta vasten räätälöitynä Gustavsonille ja UMOlle. Voidaan hyvällä syyllä puhua maailman-toisinto-illasta, sillä kokonaisuus on kuultu vain kerran aiemmin, vuonna 2005 UMO Jazz Housen Proge-illassa. Luvassa on harvinaista herkkua kotimaisen urkujazzin ystäville. Kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

Koko Jazz Clubin kahden setin konsertti kestää väliajan kanssa noin 2 tuntia. Vuotalon ja Kanneltalon päiväkonsertit ovat tiivistetyt ja lyhyemmät, kestoltaan noin 1 tunti.

Huom. 45 minuuttia ennen konsertteja pidetään konserttitalojen kahvioissa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet, joissa Jukka Gustavson kertoo esityksen taustoista.

MA 18.4. KLO 19.00, KOKO JAZZ CLUB, HELSINKI *

TI 19.4. KLO 14.00, VUOTALO, HELSINKI**

KE 20.4. KLO 14.00, KANNELTALO, HELSINKI**

Liput Koko Jazz Clubille* Tiketistä 20 € / 16 €, Vuotalolle** ja Kanneltalolle** Ticketmasterista 14,50 € / 7,50 €. Hinnat sis. toimituskulut. 

 

Oddarrang & Sagolik live at Kuudes LinjaKuudes Linja, helsinki20.4. Klo 21:00

Oddarrang

sagolik (www)

keikka

Suomalaisen vaihtoehtomusiikin kiinnostavimpiin yhtyeisiin lukeutuvat Oddarrang tekee kevään ainoan keikkansa Helsingissä ravintola Kuudennessa Linjassa keskiviikkona 20.4.

Oddarrang
Rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuoren johtama Oddarrang on yli kymmenvuotisen uransa aikana julkaissut kolme levyä, joista viimeisin In Cinema (Edition Records 2013) nosti yhtyeen kansainväliseen maineeseen. Pitkään odotettu neljäs levy julkaistaan maailmanlaajuisesti syksyllä 2016. Yhtye on parhaillaan työstämässä uutta levyään, ja konsertissa kuullaan uusia sävellyksiä ensimmäistä kertaa täysin valmiissa muodossa. Konsertin jälkeen Oddarrang suuntaa esiintymään Saksaan Bremenin Jazzahead! -tapahtumaan.

Sagolik

Sagolik on Stina Koistisen (Color Dolor) ja Juho Kanervon (Saimaa, Yona, Johanna Kurkela) modernia poplaulelmaa soittava duo. Koistisen vahva preesens ja Kanervon avaramielinen sellonsoitto luovat jokaisesta konsertista ainutlaatuisen kokemuksen.

Ovet 20:00
Sagolik 21:15
Oddarrang 22:30