Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 11.12.

helsinki

Suomalainen jazzlegenda Juhani Aaltonen täyttää 80 vuotta We Jazz -esiintymistään seuraavana päivänä. Onnittelemme!!! Aaltosen trio valmistelee parhaillaan uutta levyään ja sopii täydellisesti Kahvila Sävyn välittömään tunnelmaan, jossa kokeneen kolmikon ilmaisullinen syvyys välittyy upeasti. Harvinaislaatuinen tilaisuus.

Juhani Aaltonen Trio
Juhani Aaltonen, t-sax & fl
Ulf Krokfors, b
Reiska Laine, dr

Trumpetisti Verneri Pohjola löysi hiljattain uuden kodin brittilevymerkki Edition Recordsilta ja julkaisi uransa upeimman albumin. Bullhorn on väkevä puheenvuoro ja suomijazzin merkkiteos, joka jää varmasti elämään jälkipolvillekin. Ei liene yllätys, että maamme nimekkäimmistä soittajista koostuva kvartetti vie livenä homman vielä seuraavalle tasolle.

Verneri Pohjola Quartet
Verneri Pohjola, tp
Aki Rissanen, p
Antti Lötjönen, b
Teppo Mäkynen, dr

Rumpali Jaska Lukkarisen mainio triokokoonpano ottaa haltuun uuden haasteen. Bändi soittaa We Jazzissa säveltäjä Valtteri Pöyhösen musiikkia uudelleen sovitettuna. Samalla on tarkoitus tehdä konserttinauhoitus mahdollista tulevaa levyä varten. On erittäin hupaisaa nähdä, miten esimerkiksi kuusihenkisen Dalindèon tai valtavan Ricky-Tick Big Bandin huippustyget kääntyvät triolle. Säveltäjä Pöyhönen on itse myös mukana esityksessä, jossa bändi toimii musiikintekijän instrumenttina.

Laulaja Annika Mustonen liidaa kvartettiaan, joka soittaa modernia vokaalijazzia kekseliään omaperäisellä otteella. Äskettäin mainion Le Lac -EP:n julkaissut kombo on nouseva suomijazznimi, jota kannattaa pitää silmällä.

We Jazzin deejiikollektiivi on yhtä kuin Eero Löyttyjärvi ja Matti Nives ajoittain keikoilla vierailevilla luottokavereilla täydennettynä. Levylaukusta löytyy rapeaa jazzia genren alusta tähän päivään. Kiintopisteenä on 60-luvun raaka klubi- soundi. Löyttyjärveä voi kuulla lauantaisin klo 14-16 Basson Lauantaijatseissa ja Nives on toinen Radio Helsingin sunnuntain puolessapäivässä toimivan Jazz kiinnostaa -ohjelman housteista.

Jaska Lukkarinen Trio Plays Valtteri Pöyhönen
Jaska Lukkarinen, dr
Antti Lötjönen, b
Jussi Kannaste, t-sax
+ Valtteri Pöyhönen

Laura Annika Quartet
Annika Mustonen, voc
Aleksis Liukko, p
Joonas Tuuri, b
Juhana Kiiski, dr

We Jazz DJs
Eero Löyttyjärvi
Matti Nives

KJC: Jukka Perko Trio ”Joulusoitto”,Koko Jazz Club, helsinki11.12. Klo 20:00

keikka

Joulu tulee Iisalmeen svengaten Jukka Perkon tahtiin. ”Joulusoitto” tuo esille mestarillisen saksofonistin kokemuksen ja lämpimän otteen niin jazzklassikoissa kuin tutuissa kotimaissa. Rytmisektiossa kotimaisen jazzin käytetyimpiin muusikoihin kuuluvat Joonas Riippa ja Ville Herrala.Tunnelmalliseen iltamaan kannattaa varata lippu ajoissa. Tervetuloa rentoon tapahtumaan upeaan miljööseen Raatihuoneelle.

Jukka Perko, saksofoni
Ville Herrala, basso
Joonas Riippa, rummut

Pääsyliput 15 / 10 € puhelimitse p. 050-408 6009
tai e-mail ravintola@raatihuone.fi

Ruokailun voi varata samalla.
Maksu tapahtuu sekä lipusta että ruokailusta konserttipaikalle saavuttaessa.
Tapaspöytä on tarjolla klo 19 alkaen.

Papa Albert Jazz Club,Papa Albert, helsinki11.12. Klo 20:00

keikka

Papa Albert Jazz Club

11.12.2015 Papa Albertissa vierailevana solistina huikea yhdysvaltalainen laulaja Johanna Johnson!

Johanna Johnson - laulu
Lassi Kouvo - piano

Albertinkatu 30. Keikka alkaa klo 20.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

Vintage Christmas with Sparks,Ravintola Kappeli, helsinki11.12. Klo 18:00

Shirley Sparks & Aleksis Liukko

keikka

Rakastettuja amerikkalaisia joululauluja 1930-50 -luvuilta jazzahtavaan tyyliin laulaja Shirley Sparksin ja pianisti Aleksis Liukon tulkitsemina.

Kaikki esitykset:
pe 11.12. klo 18
la 12.12. klo 18
ma 14.12. klo 18
ke 16.12. klo 18
to 17.12. klo 18

Esityksiin vapaa pääsy, tervetuloa!

jyväskylä

Ilmavoimien Big Band: Cool Xmas,A-Sali, jyväskylä11.12. Klo 19:00

Ilmavoimien Big Band (www)

keikka

Aalto -sarjan viimeisessä konsertissa Ilmavoimien Big Band sekä kolmen oululaisen laulajattaren lauluyhtye The Blackbirds luovat joulun odotuksen keskelle svengaavan tuokion tulkitsemalla jouluisia evergreenejä ja tunnelmapaloja.

lmavoimien Big Band: Cool Xmas
The Blackbirds -lauluyhtye
kapellimestarina musiikkimajuri Tomi Väisänen

Kohti joulua: UMO & Anna Puu,Taulumäen kirkko, jyväskylä11.12. Klo 19:00

keikka

Huomio Vantaa, Hämeenlinna, Helsinki, Jyväskylä, Porvoo, Kotka ja Pori! UMOn perinteinen Kohti joulua -kirkkokiertue saapuu loppuvuodesta kaupunkiinne. Orkesterin solistina nähdään ensimmäistä kertaa big bandin eteen astuva ja samalla ensimmäisen joulukiertueensa tekevä Anna Puu.

Tämä ei sen sijaan ole ensimmäinen kerta, kun suosittu poppari hyppää jazzarien matkaan. Anna Puu nähtiin pari vuotta sitten Emma Gaalassa Timo Lassy Bandin solistina ja samainen poppoo teki tunnuskappaleen kotimaiseen Ei kiitos -elokuvaan.

Idols-laulukilpailusta tutuksi tullut muusikko julkaisi ensimmäisen albuminsa Anna Puu vuonna 2009 myyden tuplaplatinaa. Toinen albumi Sahara menestyi edeltäjänsä veroisesti ja kolmannen Antaudun-albumin singlet Kolme pientä sanaa ja Säännöt rakkaudelle kuuluvat jo suomalaisiin klassikoihin. Pitkään odotettu neljäs albumi ilmestyy lokakuussa. Siltä lohkaistu single Ota minut tällaisena kuin oon soi ahkerasti koko menneen kesän.

Jouluihmiseksi tunnustautuva Anna Puu ja UMO tulkitsevat konserteissa tunnelmallisia, perinteisiä joululauluja. Mukana on myös muutamia Annan omaan joulunviettoon kuuluvia kappaleita. Orkesteria johtaa kapellimestari Kirmo Lintinen.

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 32,50 € / 27,50 € / 17,50 €

 

turku

Tuomas J. Turunen – piano
Olli Hirvonen – kitara
Ville Vannemaa – saksofonit
Teemu Åkerblom – basso
Mikko Arlin - rummut

Liput 12/8€ (Tiketti, 8Raita Record Store)
Ovet klo 20.30

Fifth Avenue on viiden nuoren suomijazzarin muodostama yhtye, joka ammentaa vaikutteensa New Yorkin modernista jazzsoundista. Musiikissa voi kuulla kaikuja kaupungin monimuotoisuudesta, yllätyksellisyydestä ja eri kulttuurien kohtaamisesta. Kokoonpanon sävellyksistä vastaavat yhtyeen perustajajäsenet pianisti Tuomas J. Turunen, Yhdysvalloissa uraansa luova kitaristi Olli Hirvonen sekä saksofonisti Ville Vannemaa, jotka kaikki ovat rakentaneet vahvan suhteen New Yorkiin opiskelun sekä konsertoinnin myötä. Sävellykset rikkovat tyylisuuntien raja-aitoja: toisissa kappaleissa vähäeleiset, intervallipohjaiset harmoniat kohtaavat monimuotoiset rytmit, ja toisissa jazzmaiset sointurakenteet kohtaavat pop-genrestä tutun beat-kompin. Turkulaisbasisti Teemu Åkerblom ja rumpali Mikko Arlin luovat yhtyeen musiikille vahvan rytmisen pohjavireen.

Ikäluokkansa lahjakkuuksista koostuva Fifth Avenue julkaisi debyyttialbuminsa Tales huhtikuussa 2015 hyvällä vastaanotolla. Levyn pienistä tarinoista koostuva ohjelmisto muodostaa kiehtovan kokonaisuuden. Nuorten mestarien yhtye esittelee palan suomijazzin valoisaa tulevaisuutta viihtyisässä jazzklubi Monkissa.