Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 31.12.

helsinki

Helsinki-Cotonou Ensemble Savoy-teatterissa – Uudenvuoden konsertti,Savoy-teatteri, helsinki31.12. Klo 19:00

keikka

Uudenvuoden aattoa juhlitaan Savoy-teatterissa jazzin, funkin, afrobeatin ja voodoo-rytmien tahtiin. Helsinki-Cotonou Ensemble sai alkunsa kun suomalaiset huippumuusikot lyöttäytyivät Guinean lahden rannalla yhteen paikallisten virtuoosien kanssa. Lopputuloksena oli Vuoden kansanmusiikkilevy 2014 ja lukuisia konsertteja ympäri maailmaa. Kitaristi Janne Halosen ja laulaja/lyömäsoittaja Noël Saïzonoun säveltämä musiikki saa suitsutusta missä ikinä Helsinki-Cotonou Ensemble
liikkuukaan.

Tammikuussa 2012 kolme suomalaista muusikkoa matkusti Beniniin, Länsi Afrikkaan tavoitteenaan oppia Voodoon rytmejä, perustaa bändi ja tehdä levy. Kaikki tämä meni suunnitelmien mukaan, ja enemmänkin. Nyt lähes neljä vuotta myöhemmin Guinean lahden rannalla syntynyt Helsinki-Cotonou Ensemble on julkaissut kaksi levyä ja esiintynyt ahkerasti eri maanosissa.

Kitaristi Janne Halosen ja laulaja/lyömäsoittaja Noël Saïzonoun säveltämä musiikki on aseistariisuva yhdistelmä jatsia, funkkia, afrobeatia ja voodoo- uskonnosta ammentavia perinnerytmejä.

Yhtyeen molemmat levyt ovat saaneet suitsutusta kriitikoilta Suomessa ja ulkomailla, ja jälkimmäinen ”Fire, Sweat & Pastis”- albumi valittiin Suomessa vuoden kansanmusiikkilevyksi. Kuluneena kesänä ryhmä kiersi ahkeraan sulattaen yleisönsä mm. Pori Jazzeilla ja Sziget festivaaleilla Budapestissa.

Loppuvuodelle on ohjelmassa vielä keikkamatka Länsi Afrikkaan, ja näyttävä kotiinpaluu Savoy-teatterin uudenvuoden konsertin muodossa.

Noël Saïzonou - laulu, lyömäsoittimet, saksofoni
Janne Halonen - kitara, laulu
Sampo Riskilä -basso
Juha Räsänen - rummut
Menard Mponda - lyömäsoittimet, laulu
Visa Oscar - kosketinsoittimet
Mikko Pettinen - trumpetti, laulu
Joakim Berghäll - saksofoni, laulu

”Jos tämä ei kuulijaa liikauta, niin mikä sitten!” -Mari Koppinen,
Helsingin Sanomat

”Helsinki-Cotonou Ensemblen järjestyksessään toinen levy on täyttä
kultaa.” -Linda Söderholm, Soundi

”Helsinki-Cotonou Ensemble tarjosi rytmijuhlaa jazzin juurilta” -Matti
Komulainen, Turun Sanomat

Helsinki-Cotonou Ensemble
To 31.12.2015 klo 19
Savoy-teatteri

Tuotanto Osuuskunta No Problem! Music & Savoy-teatteri

Uudenvuoden aaton erikoisilta,Papa Albert Jazz Club, helsinki31.12. Klo 20:00

Kaisa Mäensivu, Toon Verheyen ja Lassi Kouvo

keikka

Papa Albert Jazz Clubin uudenvuoden erikoisillassa pianisti Lassi Kouvon kanssa soittavat rumpali Toon Verheyen ja basisti Kaisa Mäensivu. Vapaa pääsy, tervetuloa myös jammailijat!