Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 4.12.

helsinki

Papa Albert Jazz Club,Papa Albert, helsinki4.12. Klo 20:00

keikka

Papa Albert Jazz Club: Tohtori Tolvanen, Joonas Anttila ja Lassi Kouvo + jamit

Ville "Tohtori" Tolvanen tohtoroi groovea. Jazzjamit housebandin setin jälkeen.

Tohtori Tolvanen - urut
Joonas Anttila - rummut
Lassi Kouvo - piano

Albertinkatu 30. Keikka alkaa klo 20, jazzjamit klo 21.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

kajaani

Kujala & Pietilä Treatment,Kaukametsä, Kouta-sali, kajaani4.12. Klo 19:00

Kujala & Pietilä Treatment (www)

keikka

Instrumenttiensa suvereeneina hallitsijoina, säveltäjinä ja mestari-improvisoijina tunnetut Veli Kujala (harmonikka) ja Esa Pietilä (saksofoni) perustivat vuonna 2013 uuden,
innovatiivisen duon, jonka musiikin perustana on sekä osittain sävelletty että täysin
improvisoitu materiaali. Musiikissa hyödynnetään tehokkaasti elo-elektroniikan,
jazzmusiikin ja nykymusiikin ilmaisumahdollisuuksia.

Debyyttikonsertti Musiikkitalon Camerata-salissa syyskuussa 2013 osoitti duon musiikin varsinaiseksi sointivärien ilotulitukseksi ja musiikilliseksi kollaasiksi, jossa tajuntaa laajentavat soundimaailmat ja rytmiset kerrostumat vievät kuulijansa taianomaisesti ennen kokemattomiin musiikillisiin tiloihin. Maaginen äänimaailma saa jännittäviä lisäelementtejä muun muassa liike- ja kameratunnistimien sekä muiden elektronisten apuvälineiden kautta. Duon ainutlaatuista ilmaisua ja soundia voi kuvailla massiiviseksi, vangitsevaksi, sähköiseksi, virtuoottiseksi, jännitteiseksi ja jopa raa’aksi, unohtamatta minimalismia ja herkkää leikittelevyyttä. Tämän yhtyeen puitteissa lähes kaikki on mahdollista, eikä mikään musiikillinen maaperä ole heille pyhää tai mahdotonta!

Liput 10/15 €.

turku

Flame Jazz,Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku4.12. Klo 22:00

keikka

Eero Koivistoinen - saksofoni
Alexi Tuomarila - piano
Jori Huhtala - basso
Jussi Lehtonen - rummut

Suomijazzin elävä legenda Eero Koivistoinen saapuu yhtyeineen Turkuun osana Jazzliiton kiertuetta! Koivistoisella on merkittävä asema kotimaisen jazzin historiassa ja kädet vahvasti myös nykypäivän jazzsavessa. Viime vuosina erityisesti afrikkalaisiin sävyihin mieltynyt saksofonisti julkaisi hiljattain kiitellyn albumin Hati Hati turkulaiselle Svart Records –levy-yhtiölle. Tätä tuoretta materiaalia kuullaan myös Café Tiljanin Flame Jazz –konsertissa.

Eero Koivistoinen opiskeli aikanaan maineikkaassa Berklee School of Musicissa ja työskenteli Amerikan vuosinaan muun muassa Dizzy Gillespien, Gil Evansin, Randy Breckerin ja John Scofieldin kanssa. Koivistoinen oli merkittävässä roolissa tuodessaan Suomeen amerikkalaisen jazzin uusia virtauksia. Saksofonistin tuotanto on poikkeuksellisen laaja ja ulottuu aina 1960-luvulle saakka. Esimerkiksi hänen funkille flirttaileva albuminsa Wahoo! vuodelta 1972 on edelleen haluttu harvinaisuus myös kansainvälisten keräilijöiden keskuudessa. Eero Koivistoinen sai Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon kaikkien aikojen ensimmäisenä muusikkona vuonna 1967.

Nyt muutamaa vuosikymmentä myöhemmin Koivistoisen kvartetissa soittaa mestaria nuoremman polven kärkisoittajat. Eurooppalaisen jazzin keskeisiin pianisteihin lukeutuva Alexi Tuomarila tunnetaan parhaiten legendaarisen trumpetisti Tomasz Stánkon yhtyeestä. Komppiparina toimii muun muassa Dave Liebmanin kanssa viime aikoina keikkailleet basisti Jori Huhtala ja rumpali Jussi Lehtonen.

Liput 15/10€ (Lippupalvelu, ovelta käteisellä)
Ovet klo 21, sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun puolelta.