Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Trumpetisti Verneri Pohjola löysi hiljattain uuden kodin brittilevymerkki Edition Recordsilta ja julkaisi uransa upeimman albumin. Bullhorn on väkevä puheenvuoro ja suomijazzin merkkiteos, joka jää varmasti elämään jälkipolvillekin. Ei liene yllätys, että maamme nimekkäimmistä soittajista koostuva kvartetti vie livenä homman vielä seuraavalle tasolle.

Verneri Pohjola Quartet
Verneri Pohjola, tp
Aki Rissanen, p
Antti Lötjönen, b
Teppo Mäkynen, dr

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Suomalainen jazzlegenda Juhani Aaltonen täyttää 80 vuotta We Jazz -esiintymistään seuraavana päivänä. Onnittelemme!!! Aaltosen trio valmistelee parhaillaan uutta levyään ja sopii täydellisesti Kahvila Sävyn välittömään tunnelmaan, jossa kokeneen kolmikon ilmaisullinen syvyys välittyy upeasti. Harvinaislaatuinen tilaisuus.

Juhani Aaltonen Trio
Juhani Aaltonen, t-sax & fl
Ulf Krokfors, b
Reiska Laine, dr

Rumpali Jaska Lukkarisen mainio triokokoonpano ottaa haltuun uuden haasteen. Bändi soittaa We Jazzissa säveltäjä Valtteri Pöyhösen musiikkia uudelleen sovitettuna. Samalla on tarkoitus tehdä konserttinauhoitus mahdollista tulevaa levyä varten. On erittäin hupaisaa nähdä, miten esimerkiksi kuusihenkisen Dalindèon tai valtavan Ricky-Tick Big Bandin huippustyget kääntyvät triolle. Säveltäjä Pöyhönen on itse myös mukana esityksessä, jossa bändi toimii musiikintekijän instrumenttina.

Laulaja Annika Mustonen liidaa kvartettiaan, joka soittaa modernia vokaalijazzia kekseliään omaperäisellä otteella. Äskettäin mainion Le Lac -EP:n julkaissut kombo on nouseva suomijazznimi, jota kannattaa pitää silmällä.

We Jazzin deejiikollektiivi on yhtä kuin Eero Löyttyjärvi ja Matti Nives ajoittain keikoilla vierailevilla luottokavereilla täydennettynä. Levylaukusta löytyy rapeaa jazzia genren alusta tähän päivään. Kiintopisteenä on 60-luvun raaka klubi- soundi. Löyttyjärveä voi kuulla lauantaisin klo 14-16 Basson Lauantaijatseissa ja Nives on toinen Radio Helsingin sunnuntain puolessapäivässä toimivan Jazz kiinnostaa -ohjelman housteista.

Jaska Lukkarinen Trio Plays Valtteri Pöyhönen
Jaska Lukkarinen, dr
Antti Lötjönen, b
Jussi Kannaste, t-sax
+ Valtteri Pöyhönen

Laura Annika Quartet
Annika Mustonen, voc
Aleksis Liukko, p
Joonas Tuuri, b
Juhana Kiiski, dr

We Jazz DJs
Eero Löyttyjärvi
Matti Nives

KJC: Jukka Perko Trio ”Joulusoitto”Koko Jazz Club, helsinki11.12. Klo 20:00

keikka

Joulu tulee Iisalmeen svengaten Jukka Perkon tahtiin. ”Joulusoitto” tuo esille mestarillisen saksofonistin kokemuksen ja lämpimän otteen niin jazzklassikoissa kuin tutuissa kotimaissa. Rytmisektiossa kotimaisen jazzin käytetyimpiin muusikoihin kuuluvat Joonas Riippa ja Ville Herrala.Tunnelmalliseen iltamaan kannattaa varata lippu ajoissa. Tervetuloa rentoon tapahtumaan upeaan miljööseen Raatihuoneelle.

Jukka Perko, saksofoni
Ville Herrala, basso
Joonas Riippa, rummut

Pääsyliput 15 / 10 € puhelimitse p. 050-408 6009
tai e-mail ravintola@raatihuone.fi

Ruokailun voi varata samalla.
Maksu tapahtuu sekä lipusta että ruokailusta konserttipaikalle saavuttaessa.
Tapaspöytä on tarjolla klo 19 alkaen.

Papa Albert Jazz ClubPapa Albert, helsinki11.12. Klo 20:00

keikka

Papa Albert Jazz Club

11.12.2015 Papa Albertissa vierailevana solistina huikea yhdysvaltalainen laulaja Johanna Johnson!

Johanna Johnson - laulu
Lassi Kouvo - piano

Albertinkatu 30. Keikka alkaa klo 20.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

Vintage Christmas with SparksRavintola Kappeli, helsinki11.12. Klo 18:00

Shirley Sparks & Aleksis Liukko

keikka

Rakastettuja amerikkalaisia joululauluja 1930-50 -luvuilta jazzahtavaan tyyliin laulaja Shirley Sparksin ja pianisti Aleksis Liukon tulkitsemina.

Kaikki esitykset:
pe 11.12. klo 18
la 12.12. klo 18
ma 14.12. klo 18
ke 16.12. klo 18
to 17.12. klo 18

Esityksiin vapaa pääsy, tervetuloa!