Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 12.12.

helsinki

Joonas Haaviston kotikonserteissa vuorossa on myös Haaviston triosta ja todella monesta muustakin yhtyeestä tuttu basisti Antti Lötjönen.

Joonas Haavisto, p
Antti Lötjönen, b

We Jazz 2015,Vallilan Varikko / Kulttuuriratikka, helsinki12.12. Klo 18:00

Invitation Quintet

keikka

Kulttuuriratikassa hetken kokoonpano Invitation Quintet. Konseptin idea on se, että yksi muusikko kutsuu aina seuraavan ja kukaan heistä ei tiedä bändin muita jäseniä. Sitä ette tiedä tekään, hyvä yleisömme. Mysteerimuusikot nousevat yksitellen sporan kyytiin ja musiikki on taatusti ennalta-arvaamatonta. Kyseessä on myös päättymätön teos. Ensimmäinen muusikko on jo äänessä yleisön astuessa kyytiin ja koko bändi jää soittamaan ratikan tyhjentyessä noin 45 minuuttia myöhemmin. Tärkeimmät säännöt: Liput on syytä ostaa ennakkoon, sillä paikalla tuskin on lipunmyyntiä ja Vallilan Varikon pysäkillä kannattaa olla ajoissa. Kaikki muu hoituu improvisoiden.

Invitation Quintet 
Kokoonpano salainen

We Jazz 2015,Genelec House, helsinki12.12. Klo 20:00

Gunter Hampel Quintet

Aki Rissanen Sturm

We Jazz Jam Session

We Jazz DJs

keikka

Saksalaisen ja eurooppalaisen jazzin legendan Gunter Hampelin saapuminen We Jazziin on tärkeä tapaus ja hieno tilaisuus. Yhdessä luomisen voimaan luottavan yhtyeen mukana on brasilialainen tanssija Danilo Cardoso ja luvassa on varmasti kokonaisvaltainen elämys. Tämä kombo kulkee myös nimellä Gunter Hampel Music + Dance Improvisation Company. Vierailu toteutetaan yhteistyössä Goethe-Institut Finnlandin kanssa.

Pianisti Aki Rissanen tekee käännöksen kohti elektronisen avantgardemusiikin maailmaa uudella albumikonseptillaan Sturm. Akustinen piano on vahvasti läsnä levyn soundissa ja tunnelma on kiehtovasti useaa eri maailmaa samaan aikaan. Livekonsepti on tarkoitus toteuttaa kokonaisvisualisoimalla esiintymishuone ja mahdollisesti jatkamalla visuteemaa myös ulkopuolella.

Genelec Housen loft jazz -ilta pitää sisällään We Jazz -historian ensimmäiset jamit. Tästä tulee mielenkiintoista.

We Jazzin deejiikollektiivi on yhtä kuin Eero Löyttyjärvi ja Matti Nives ajoittain keikoilla vierailevilla luottokavereilla täydennettynä. Levylaukusta löytyy rapeaa jazzia genren alusta tähän päivään. Kiintopisteenä on 60-luvun raaka klubi- soundi. Löyttyjärveä voi kuulla lauantaisin klo 14-16 Basson Lauantaijatseissa ja Nives on toinen Radio Helsingin sunnuntain puolessapäivässä toimivan Jazz kiinnostaa -ohjelman housteista.

Gunter Hampel Quintet
Gunter Hampel, vbs, b-cl & fl
Cavana Lee Hampel, voc
Bernd Oezsevim, dr
Johannes Schleiermacher, t-sax
Danilo Cardoso, d a n c e

Aki Rissanen Sturm
Aki Rissanen, yamaha CP70 electric grand piano & electronics
Petri Ruikka, visuaalit

We Jazz Jam Session
???

We Jazz DJs
Eero Löyttyjärvi
Matti Nives

Vintage Christmas with Sparks,Ravintola Kappeli, helsinki12.12. Klo 18:00

Shirley Sparks & Aleksis Liukko

keikka

Rakastettuja amerikkalaisia joululauluja 1930-50 -luvuilta jazzahtavaan tyyliin laulaja Shirley Sparksin ja pianisti Aleksis Liukon tulkitsemina.

Kaikki esitykset:
pe 11.12. klo 18
la 12.12. klo 18
ma 14.12. klo 18
ke 16.12. klo 18
to 17.12. klo 18

Esityksiin vapaa pääsy, tervetuloa!

jyväskylä

Sinatra 100: Jyväskylä Big Band feat. Osmo Ikonen,Poppari, jyväskylä12.12. Klo 18:00

Jyväskylä Big Band (www)

keikka

Jyväskylä Big Band järjestää Frank Sinatran 100 -vuotissyntymäpäivänä konsertin Popparissa 12.12.2015 klo 18:00. Konsertin johtaa Ilkka Mäkitalo. Sinatran saappaisiin astuu huikea Osmo Ikonen. Ikosen naissolistipariksi nousee JBB:n pasuunasektiostakin tuttu Henriika Steidel-Luoto.

Luvassa on svengaavaa tunnelmointia cocktail-henkisessä alkuillan konsertissa. Sinatran klassikot pääsevät oikeuksiinsa perinteisinä big band -sovituksina. Kappaleina kuullaan niin lennokkaita, svengaavia ja tunnelmallisia versioita kaikkien tuntemista kappaleista, kuten "Come Fly With Me", "Fly Me to The Moon", "I've got you under my skin", "My Way" ja "New York New York".

Suomen monipuolisimpiin muusikoihin lukeutuva Osmo Ikonen on todellinen multitalentti. Tänä syksynä uuden EP:nsä julkaissut Korpilahdelta lähtöisin oleva laulaja/tuottaja myös soittaa useita eri instrumentteja ja ollut mukana tuottamassa ja kirjoittamassa kappaleita muun muassa Anna Abreulle, Cheekille, Elastiselle, ja Sunrise Avenuelle.

Oman soolouran lisäksi Ikonen tunnetaan muun muassa supersuosituista SuomiLOVE- ja Voice of Finland -tv-ohjelmista. TV-ohjelmien lisäksi hän soittaa myös selloa Jazz Emmalla palkitussa Oddarrang-yhtyeessä, bassoa soul/funk -yhtye The Northern Governorsin riveissä ja kiertää maailmaa Sunrise Avenuen kosketinsoittajana.

Liput: 15/10€
Ennakkoliput Popparista

http://www.osmoikonen.com/
https://www.facebook.com/JyvaskylaBigBand
http://ravintolapoppari.fi/

porvoo

Kohti joulua: UMO & Anna Puu,Porvoon tuomiokirkko, porvoo12.12. Klo 19:00

keikka

Huomio Vantaa, Hämeenlinna, Helsinki, Jyväskylä, Porvoo, Kotka ja Pori! UMOn perinteinen Kohti joulua -kirkkokiertue saapuu loppuvuodesta kaupunkiinne. Orkesterin solistina nähdään ensimmäistä kertaa big bandin eteen astuva ja samalla ensimmäisen joulukiertueensa tekevä Anna Puu.

Tämä ei sen sijaan ole ensimmäinen kerta, kun suosittu poppari hyppää jazzarien matkaan. Anna Puu nähtiin pari vuotta sitten Emma Gaalassa Timo Lassy Bandin solistina ja samainen poppoo teki tunnuskappaleen kotimaiseen Ei kiitos -elokuvaan.

Idols-laulukilpailusta tutuksi tullut muusikko julkaisi ensimmäisen albuminsa Anna Puu vuonna 2009 myyden tuplaplatinaa. Toinen albumi Sahara menestyi edeltäjänsä veroisesti ja kolmannen Antaudun-albumin singlet Kolme pientä sanaa ja Säännöt rakkaudelle kuuluvat jo suomalaisiin klassikoihin. Pitkään odotettu neljäs albumi ilmestyy lokakuussa. Siltä lohkaistu single Ota minut tällaisena kuin oon soi ahkerasti koko menneen kesän.

Jouluihmiseksi tunnustautuva Anna Puu ja UMO tulkitsevat konserteissa tunnelmallisia, perinteisiä joululauluja. Mukana on myös muutamia Annan omaan joulunviettoon kuuluvia kappaleita. Orkesteria johtaa kapellimestari Kirmo Lintinen.

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 32,50 € / 27,50 € / 17,50 €