Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 3.12.

helsinki

Edith Piaf 100 Year Anniversary by Tia Cohen et L'orchestra Noir,Teatteri Forum, helsinki3.12. Klo 20:00

Tia Cohen et L'Orchestre Noir

keikka

Punahuulinen, syntyperäinen pariisitar Tia
Cohen herättää Édith Piafin ja 50-luvun Pariisin chanson-tunnelman eloon
kapellimestari Tuomas Wäinölän johtaman viisihenkisen orkesterin
siivittämänä Kulttuurisalongissa.

Liput lippupalvelusta tai ryhmä- ja ruokajärjestelyt moreon@moreon.fi tai
09 6844 9920.

Jazz & Dance: Minna Tervamäki & Rissanen / Pohjola 4,Koko Jazz Club, helsinki3.12. Klo 20:00

keikka

Joulukuisella Jazz & Dance- klubilla tähtiesiintyjänä Minna Tervamäki

Minna Tervamäki on Suomen Kansallisbaletin tähtitanssija. Hän on esiintynyt jo kolmatta vuosikymmentä kestävän uransa aikana lähes kaikissa arvostetuimmissa klassisen baletin päärooleissa sekä merkittävien nykykoreografien teoksissa. Tervamäki on esiintynyt erilaisissa gaaloissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Jäätyään eläkkeelle Kansallisbaletista keväällä 2012 Tervamäen toiminta on painottunut yhä enenevissä määrin poikkitaiteelliseen yhteistyöhön.

Hän debytoi koreografina teoksella Something Else? vuonna 2005. Tervamäki tekee yhteistyötä myös monien muiden tunnettujen artistien kanssa, kuten viulisti Pekka Kuusiston, pianisti Heini Kärkkäisen, flamencotanssija ja -koreografi Kaari Martinin, harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosen ja multimediataiteilija Marita Liulian kanssa.

Tervamäki on saanut arvostetun Philip Morris Dance Flower Award -palkinnon vuonna 1997, Edvard Fazer -palkinnon vuonna 2000, Libris Award -palkinnon vuonna 2006 ja Imatran Balettigaalan tunnustuspalkinnon vuonna 2009. Syksyllä 2011 hänelle myönnettiin Suomen Leijonan ritarikunnan ensimmäisen luokan ritarimerkki. Lokakuussa 2011 Minna Tervamäelle myönnettiin Muusikkojen liiton tunnustuspalkinto.

Musiikista vastaavat maailman kovimpiin jazzympyröihin tiensä raivannut pianon kameleontti Aki Rissanen, sekä tähtitrumpetisti Verneri Pohjola. Rytmisektiossa loistava Joonas Riippa ja talon Timo Hirvonen.

Verneri Pohjola, trumpetti
Aki Rissanen, piano
Joonas Riippa, rummut
Timo Hirvonen, basso

Klubiemäntänä tanssii tuttuun tapaan Wilma-Emilia Kuosa

Ovet avataan klo 19, showtime klo 20.

Liput 15 €

Jim Campilongo (USA),Malmitalo, helsinki3.12. Klo 19:00

keikka

Jim Campilongo (USA)

Konsertissa herkutellaan Campilongon telecaster-soundilla ja uuden levyn biiseillä.

San Franciscosta kotoisin oleva ja vuodesta 2001 New Yorkissa uraa luonut kitaristi esiintyy Malmitalolla Euroopan ja Japanin kiertueilla kunnostautuneen suomalaisen komppiryhmän, basisti Vesa Salorannan ja rumpali Johan Ölanderin, kanssa.

Campilongon tyyliä on kuvailtu mm. cowboy-jazziksi ja siinä on mukana myös elokuvallisia aineksia. Kitaristin viimeisin bändijulkaisu Dream Dictionary oli monien kriitikoiden ja fanien mieleen. Muun muassa Mv3.com kirjoitti: "Dream Dictionary is masterpiece of 21st century guitar-noir."

Kesto n. 75 min, ei väliaikaa

Liput 15 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

lappeenranta

Eero Koivistoinen Quartet,Kolme Lyhtyä, lappeenranta3.12. Klo 20:00

keikka

Suomen Jazzliiton kiertuesyksy saa komean päätöksensä marras-joulukuussa kun maamme kaikkien aikojen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluva saksofonisti Eero Koivistoinen luotsaa kvartettinsa kahdeksan konsertin mittaiselle kiertueelle 25.11.–5.12. Koivistoisen nimekkäässä kvartetissa soittavat suomijazzin ykköskaartiin kuuluvat pianisti Alexi Tuomarila, basisti Jori Huhtala ja rumpali Jussi Lehtonen. Eero koivistoinen Quartet julkaisi tuoreimman levynsä Hati Hati aiemmin tänä vuonna Svart Recordsin kautta ja uuden materiaalin julkaisu edelsi kauan kaivattu uudelleenjulkaisu Koivistoisen arvostetusta vuoden 1971 klassikkolevystä The Original Sin. Marras-joulukuun kiertueen konserttipaikkakunnat ovat Nurmes, Oulu, Kuopio, Joensuu, Raahe, Lappeenranta, Turku ja Tallinna.

Eero Koivistoinen - saksofoni
Alexi Tuomarila - piano
Jori Huhtala - basso
Jussi Lehtonen - rummut

pori

Bossa Symphonique,Promenadisali, pori3.12. Klo 19:00

keikka

Jukka Eskola Orquesta Bossa löyttäytyy yhteen Pori Sinfoniettan kanssa Bossa Symphonique -konsertissa.

Pori Sinfonietta
Jussi Lampela, kapellimestari

Jukka Eskola Orquesta Bossa:
Jukka Eskola, trumpetti
Teppo Mäkynen, rummut
Ville Herrala, basso
Peter Engberg, kitara

Liput: 25 / 20 / 7,50 €
Hinta sisältää Lippupalvelun toimitusmaksun