Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 9.12.

espoo

Sointi Jazz Orchestra: Tiernapojat,Espoon kulttuurikeskus, espoo9.12. Klo 14:00

keikka

Joulukuussa on taas riemu ylimmillään, kun Sointi Jazz Orchestran uudistettu versio perinteisestä Tiernapojat-kuvaelmasta saapuu konserttisaleihin! Joulun 2014 ensiesitykset ihastuttivat mm. Senaatintorilla ja Kanneltalossa - tämän vuoden kolme konserttia järjestetään Kanneltalossa, Malmitalossa sekä Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa.

Sointi Jazz Orchestran Tiernapojat on Siiri Partasen ja Rasmus Soinin yli 200-vuotiaan kuvaelman sovitus, jossa tutut laulut vuorottelevat sävellettyjen orkesterivälikkeiden ja soittajien improvisaatioiden kanssa. 50-minuuttisessa kokonaisuudessa neljää laulajaa säestää 17-henkinen jazzkokoonpano. Tuore sovitus nostaa perinteisen kuvaelman profiilia ja on innostava kokemus myös niille, jotka eivät ole sitä ennen nähneet.

Luvassa on tunnelmallinen ja vaikuttava esitys vaikka koko perheelle.

Esiintyjät:
Kalle Ruusukallio (Herodes)
Lauri Mikkola (Murjaanien kuningas)
Juuso Waris (Knihti)
Minna Tuuliainen (Mänkki)
Sointi Jazz Orchestra www.sointijazzorchestra.com 
Kapellimestari: Rasmus Soini

Liput alk. 15 €

helsinki

We Jazz 2015,Kahvila Sävy, helsinki9.12. Klo 18:00

Bowman Trio

keikka

We Jazz Rising Star -palkinnon vuosimallia 2015 saa Bowman Trio eli Tomi Nikku, Joonas Tuuri ja Sami Nummela. Onnea heille!!! Tapausta juhlistetaan Kahvila Sävyssä, jossa myös nauhoitetaan livenä trion tuleva albumi. Siihen yhtye saa uuden arvonimensä myötä tuotanto- ja viestintäapua We Jazzilta. Bowman Trion musiikkia inspiroi heidän keksimänsä seikkailija J. Bowmanin elämä ja matkat.

Bowman Trio
Tomi Nikku, tp
Joonas Tuuri, b
Sami Nummela, dr

Pianisti Joonas Haaviston luona järjestetään jazzkeikkoja viitenä We Jazz -päivänä. Keskiviikkona vuorossa on kitaristi Teemu Viinikainen.

Joonas Haavisto, p
Teemu Viinikainen, g

Rytmihäiriöklubi: Ain Agan Quartet feat. Teemu Viinikainen (EST/FIN),Ravintola Juttutupa, helsinki9.12. Klo 21:00

Ain Agan – kitara
Teemu Viinikainen – kitara
Mihkel Mälgand – basso
Mika Kallio – rummut


(Suomen ja Viron jazzliittojen Heimojazz-yhteistyötä)

The vocal side of jazz fusion – Jenny Robson Band,Musiikkitalo, Black Box, helsinki9.12. Klo 19:00

keikka

Jenny Robsonin viidennen ja samalla viimeisen jatkotutkintokonsertin ohjelmisto sisältää hänen omia sävellyksiään sekä 1970-luvun fuusiojazzin klassikoita.

Musiikillista innoitusta konsertille ovat antaneet mm. Weather Report, Miles Davis, Return to Forever, Herbie Hancock ja Flora Purim. Robsonin taiteellinen tohtorintutkinto käsittelee jazzlauluimprovisoinnin erityispiirteitä. Aiemmissa konserteissa Robson on käsitellyt improvisointia erilaisten harmonisten ja rytmisten kehysten kautta. Tässä konsertissa kuullaan sähköistetympää yhtyekokoonpanoa, joka antaa myös lisämahdollisuuksia erilaisten efektien käytölle lauluimprovisoinnissa.

Jenny Robson, laulu
Joonatan Rautio, saksofoni
Visa Mertanen, kosketinsoittimet
Juho Kivivuori, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Liput: 17,50/11,50/6,50 € (Lippupalvelu), 15/10/5 € (Musiikkitalo)

Lisätietoja:
Ulla Havulehto, 050 384 3451, ulla.havulehto(at)uniarts.fi

Sointi Jazz Orchestra: Tiernapojat,Malmitalo, helsinki9.12. Klo 19:00

keikka

Sointi Jazz Orchestra: Tiernapojat

Viime jouluna loistavan vastaanoton saanut esitys on mahdollista nähdä ja kokea tänäkin jouluna. 17-henkinen Sointi Jazz Orchestra kunnioittaa perinteistä Tiernapoika-kuvaelmaa esittämällä siitä yhdessä neljän laulusolistin kanssa uudelleen sovitetun version. Esitys koostuu tutuista tyylitellyistä melodioista, orkestraalisista välisoitoista sekä huumaavista improvisaatioista, jotka kuljettavat tuttua tarinaa. Visuaalisesti näyttävä musiikkitarina rauhoittaa koko perheen joulutunnelmaan – kuin 2000-luvun Lumiukko.

Sävellys ja sovitus: Siiri Partanen ja Rasmus Soini
Musiikinjohto: Rasmus Soini.
Solistit: Kalle Ruusukallio, Lauri Mikkola, Juuso Waris ja Minna Tuuliainen

Kesto n. 50 min

Liput 10/5 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

tampere

Fly-Rite Festival: Erkki Joutseno Trio,Huurupiilo, tampere9.12. Klo 20:00

keikka

Lyömäsoittaja/säveltäjä Erkki Joutsenon trio levynjulkaisukiertueellaan Huurupiilossa!

Tapani Varis: huilut, saksofonit
Matti Vallius: kontrabasso
Erkki Joutseno: rummut ja lyömäsoittimet

Erkki Joutseno Trio:n "Breathe In/Breathe Out" julkaistaan 8.12.2015 (Karkia Mistika Records/Madhouse Records).

Erkki Joutsenon viime aikojen näyttävä paluu saa jatkoa uuden albumin "Breathe In/Breathe Out" myötä. Albumin julkaisee Karkia Mistika Records ja Madhouse Records.

"Breathe In/Breathe Out" vie matkalle vapaan jazzin maastoon. Levy on ilmava ja samalla intensiivinen kokoelma improvisoituja aiheita, kevyttä valoa ja uhkaavia varjoja, jotka luovat vastakohtia toisilleen. Siinä missä suuri osa nykymusiikista operoi maskuliinisen virtuositeetin ja kontrollin maailmassa, Breathe In/Breathe Outin musiikista välittyy pikemmin jotain viihtyisän intuitiivista, uteliasta ja jopa feminiinistä.

Erkki Joutseno, Matti Vallius ja Tapani Varis muodostavat trion, joka soittaa monen vuosikymmenen kokemuksella. Trion improvisaatioon perustuvat sävellykset tarjoavat kirjon erilaisia tunnelmia, joita harkitusti valittu instrumentaatio korostaa. Erkki Joutsenon rumputyöskentely ja perkussiot sekoittuvat kuin tunnustuksellinen puhe yhteen Tapani Variksen alttosaksofonin, huilun ja kulmikkaiden kitaroiden kanssa. Matti Valliuksen kontrabasso lisää trion äänimaisemaan perinnetietoisen ja maanläheisen sävyn. Albumi on äänitetty villin luonnon ympäröimässä Kiikalassa, Joutsenon Madhouse studiossa ja Pentti Dassum on masteroinut sen.

Levynkansi taiteesta vastaa Joutseno itse – lisäosoituksena koko albumin juhlistamasta luovasta uudelleen heräämisestä. Maikki Kantola on toteuttanut kannen graafisen suunnittelun. Erkki Joutsenon omin sanoin Breath In/Breath Outin pääsanoman voi ilmaista yhdessä sanassa: vapaus.

Trio kiittää Jyrki Laihoa Karkia Mistika Recordsista.
Erkki Joutseno Trio esiintyy joulukuussa levynjulkaisukiertueella seuraavasti:

8.12 Kemiö, Westers
9.12 Tampere, Fly Rite Festival/Huurupiilo
10.12 Pori, Validi Karkia klubi/Porin kaupungin kirjasto