Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 13.12.

helsinki

We Jazz 2015,Kahvila Sävy / brunssi, helsinki13.12. Klo 11:00

Jazz kiinnostaa Live

keikka

Radio Helsingin suosittu Jazz kiinnostaa -ohjelma tekee ensimmäisen live- ekskursionsa studion ulkopuolelle. Matti Nives ja Teppo Mäkynen juttelevat jazzista ja soittavat hyvää sellaista. Mukana kenties vieraitakin. Kahvila Sävy valmistaa brunssin tätä tilaisuutta varten ja paikkoja on rajoitetusti. Brunssivarausta ei tarvita erikseen, vaan lipun voi ostaa normaalisti Lippupisteestä. Lähetys toteutetaan yhteistyössä Radio Helsingin kanssa.

Jazz kiinnostaa live
Matti Nives &
Teppo Mäkynen

Joonas Haaviston kotona koetaan jännityksen hetkiä. Mahtuvatko Joonas Riipan rummut kämppään flyygelin lisäksi? Luultavasti kyllä, mutta miten?

Joonas Haavisto, p
Joonas Riippa, dr

Timo Lassy Band on yksi seuratuimmista suomijazzbändeistä ja syystä. Saksofonisti Lassyn johtama viisikko on kotimaista jazzkermaa ja ennen kaikkea yhtenäinen yksikkö, joka elää ja hengittää yhtä suurta musiikillista visiota. Bändi on svengaava ja musiikista löytyy syvyyttä sekä tarpeen tullen räväkkyyttä. Tällä keikalla mukana on Lassyn täysosuma-albumi Love Bulletilta tuttua ryhmää laajentamassa soundia entisestään.

Basisti Teemu Åkerblom julkaisee kvartettinsa kera debyyttialbuminsa sopivasti We Jazzin alla. Yhtye on täynnä lahjakkaita “seuraavan sukupolven” jazzmuusikoita ja Åkerblomin soundinäkemys on kiehtovan syvällinen, joskin samaan aikaan sopivan rytmisesti orientoitunut. Joku saattaisi mainita termin “spiritual jazz”.

We Jazzin deejiikollektiivi on yhtä kuin Eero Löyttyjärvi ja Matti Nives ajoittain keikoilla vierailevilla luottokavereilla täydennettynä. Levylaukusta löytyy rapeaa jazzia genren alusta tähän päivään. Kiintopisteenä on 60-luvun raaka klubisoundi. Löyttyjärveä voi kuulla lauantaisin klo 14-16 Basson Lauantaijatseissa ja Nives on toinen Radio Helsingin sunnuntain puolessapäivässä toimivan Jazz kiinnostaa -ohjelman housteista.

Timo Lassy Band
Timo Lassy, t-sax
Georgios Kontrafouris, wurlitzer & org
Antti Lötjönen, b
Teppo Mäkynen, dr
Abdissa Assefa, perc
+ Jukka Eskola, tp
+ Panu Savolainen, vbs

Teemu Åkerblom Quartet
Teemu Åkerblom, b
Ville Vannemaa, t-sax
Max Zenger, a-sax & fl
Mikko Arlin, dr

We Jazz DJs
Eero Löyttyjärvi
Matti Nives