Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 8.12.

helsinki

We Jazz 2015,Joonas Haaviston Koti, helsinki8.12. Klo 18:00

Joonas Haavisto

(+ Mikko Karjalainen)
keikka

Pianisti Joonas Haavisto kutsuu viisi artistia ja yleisön luoksensa töölöläiseen yksiöön, joka sisältää flyygelin. Tiivis kotikonsertin tunnelma on taattu ja Haavisto on luvannut keittää konsertti- vieraille kahvit. Ensimmäisenä vierailuvuorossa on trumpetisti Mikko Karjalainen.

Joonas Haavisto, p
Mikko Karjalainen tp

 

Saksofonisti Jukka Perko on yksi kotimaisen jazzin kulmakivistä. Vuonna 2012 levyttänyt nelihenkinen Jazztet on Perkon suoran jazz-ilmaisun tärkeä kehitysalusta. Kukin kvartetin muusikoista on tuottava ja idearikas palanen tasapainoista ja läsnäolevaa yhtyettä.

Jukka Perko Jazztet
Jukka Perko, a-sax
Teemu Viinikainen, g
Ville Herrala, b
Teppo Mäkynen, dr

jaZZanti-konsertti: Berghäll Kuusikko – Reflections of Sibelius,Ravintola Laulumiehet, helsinki8.12. Klo 19:00

Berghäll Kuusikko

keikka

Joakim Berghällin uudessa sekstetissä soittavat hänen lisäkseen Juhani Aaltonen, Pauli Lyytinen, Kari Ikonen, Jori Huhtala ja Markku Ounaskari. 80-luvun muusikot kohtaavat kolme Yrjö-palkittua leijonaa ensimmäisen yhteisen projektin merkeissä, kohteena Sibeliuksen kuoromusiikki, jota Berghäll on perikunnan suostumuksella sovittanut konserttiohjelmiston verran kolmen väkevän ilmaisuvoimaisen saksofonistin eturivittämälle jazzkokoonpanolle. Luvassa on vahvoja maisemakuvia 1900-luvun alun Suomesta – harvoin kuultuja teoksia, jotka saavat nyt aivan uuden elämän. Helsinki Jazz ry:n Sibeliuksen 150-vuotispäivän kunniaksi järjestämä ilta on samalla yhtyeen ensikonsertti.

Joakim Berghäll, saksofonit
Junnu Aaltonen, saksofonit
Pauli Lyytinen, saksofonit
Kari Ikonen, flyygeli
Jori Huhtala, kontrabasso
Markku Ounaskari, rummut

Konsertteja tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö

www.joakimberghall.com/

hämeenlinna

Kohti joulua: UMO & Anna Puu,Hämeenlinnan kirkko, hämeenlinna8.12. Klo 19:00

keikka

Huomio Vantaa, Hämeenlinna, Helsinki, Jyväskylä, Porvoo, Kotka ja Pori! UMOn perinteinen Kohti joulua -kirkkokiertue saapuu loppuvuodesta kaupunkiinne. Orkesterin solistina nähdään ensimmäistä kertaa big bandin eteen astuva ja samalla ensimmäisen joulukiertueensa tekevä Anna Puu.

Tämä ei sen sijaan ole ensimmäinen kerta, kun suosittu poppari hyppää jazzarien matkaan. Anna Puu nähtiin pari vuotta sitten Emma Gaalassa Timo Lassy Bandin solistina ja samainen poppoo teki tunnuskappaleen kotimaiseen Ei kiitos -elokuvaan.

Idols-laulukilpailusta tutuksi tullut muusikko julkaisi ensimmäisen albuminsa Anna Puu vuonna 2009 myyden tuplaplatinaa. Toinen albumi Sahara menestyi edeltäjänsä veroisesti ja kolmannen Antaudun-albumin singlet Kolme pientä sanaa ja Säännöt rakkaudelle kuuluvat jo suomalaisiin klassikoihin. Pitkään odotettu neljäs albumi ilmestyy lokakuussa. Siltä lohkaistu single Ota minut tällaisena kuin oon soi ahkerasti koko menneen kesän.

Jouluihmiseksi tunnustautuva Anna Puu ja UMO tulkitsevat konserteissa tunnelmallisia, perinteisiä joululauluja. Mukana on myös muutamia Annan omaan joulunviettoon kuuluvia kappaleita. Orkesteria johtaa kapellimestari Kirmo Lintinen.

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 32,50 € / 27,50 € / 17,50 €

kokkola

Jean Sibeliuksen ja aikalaisten musiikkia,Keski-Pohjanmaan konservatorio, kokkola8.12. Klo 19:00

keikka

Unio Ensemble on vuonna 2012 perustettu kokoonpano, jonka ohjelmisto koostuu jazzyhtyeelle poikkeuksellisesti taidemusiikin helmistä. Jean Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäivänä 8.12 pidettävässä konsertissa kuullaan Mikko Pellisen yhtyeelle sovittamaa ohjelmistoa Sibeliuksen musiikista. Mukana on harvemmin kuultuja teoksia Sibeliuksen tuotannosta uunituoreina sovituksina jazzkvintetille. Konsertissa kuullaan myös muiden aikalaisten kuten esimerkiksi Edvard Griegin ja Maurice Ravelin musiikkia. Yhtye tulkitsee näitä teoksia samalla tavoin kuin jazzoriginaalejakin, verevällä ja svengaavalla otteella. Unio Ensemble tuo säveltäjämestareiden upeisiin teoksiin uuden raikkaan näkökulman.

"Unio Ensemble soitti täydelle salille sointuvaa kamarijazzia, josta ei jäänyt kaipaamaan mitään...Mikko Pellisen johtama jazzyhtye kunnioitti lähteitä, mutta antoi musiikin puhua niin kuin se soittajilta irtoaa eikä asemallaan kulttuurisessa kaanonissa.”
(Kari Salminen, Turun Sanomat, 8.11.2015)

Manuel Dunkel - saksofoni
Jere Haakana - kitara
Artturi Rönkä - piano
Mikko Pellinen - basso
Ville Pynssi - rummut

Liput 15/10€ (käteisellä ovelta)