Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 20.3.

helsinki

Juhlat,Ylioppilasteatterin studio, helsinki20.3. Klo 19:00

keikka

Suomen ahkerin yrittäjä, kaivinkonekeisari Matti Holma täyttää 60 vuotta. Kohottakaamme malja ja viettäkäämme unohtumaton ilta yrittäjyyttä, perhettä ja taidetta ylistäen! Ohjelmassa muistoja Matin elämän varrelta, puheenvuoroja läheisiltä sekä illan huipentumana Sointi Jazz Orchestran big band -konsertti. Olet lämpimästi tervetullut juhlistamaan päivänsankaria hänen perheensä kanssa. Tehdään yhdessä illasta ikimuistoinen! "Yrittäjä on artisti."

Ylioppilasteatterin ja Sointi Jazz Orchestran "Juhlat" on uudenlainen konsertin ja teatteriesityksen yhdistävä teos. Yleisö kutsutaan syntymäpäiväjuhlaan, joka kärjistyy perheen välienselvittelyksi. Taiteilijan ammatin valinneet lapset kyseenalaistavat isänsä kovat bisnesarvot, mutta ilman rahaa ei illan konserttiakaan kuultaisi. Onko taiteen tehtävä vain viihdyttää liikemiehen syntymäpäivillä? Kenelle korkeakulttuuri kuuluu?

SOINTI JAZZ ORCHESTRA: Rasmus Soini (musiikin johto, sävellykset) Petteri Hietamäki (altto- ja sopraanosaksofoni, huilu), Pekka Seppänen (alttosaksofoni, klarinetti), Frans Thomsson (tenori- ja sopraanosaksofoni, klarinetti), Janne Saarinen (tenorisaksofoni, oboe), Max Zenger (baritonisaksofoni, bassoklarinetti), Tommi Kolunen (trumpetti, flyygelitorvi), Jose Mäenpää (trumpetti, flyygelitorvi), Leo Kylätasku (trumpetti, flyygelitorvi), Jasmin Afaneh (trumpetti, flyygelitorvi, huilu, alttohuilu), Ilkka Hongisto (käyrätorvi), Panu Luukkonen (pasuuna), Matti Vuolahti (pasuuna), Heikki Vesala (pasuuna), Kenneth Ojutkangas (tuuba, bassopasuuna), Aleksis Liukko (piano), Joonas Tuuri (kontrabasso), Siiri Partanen (rummut, lyömäsoittimet)

Näyttelijät: Heikki Herva, Henna Holländer, Inkeri Hyvönen, Hennariikka Laaksola, Marius Laiho, Kiia Laine, Tiina Mäki, Vili Orava, Matti Pajulahti.

Liput: 15 € aikuiset / 8 € alennuslippulaiset
Ryhmäliput (min. 8 hlö) 12 € / 6 €
Maksuvälineenä käy vain käteinen.

Will Vinson–Mike Moreno Quartet,Malmitalo, helsinki20.3. Klo 19:00

Will Vinson–Mike Moreno Quartet

keikka

Will Vinson–Mike Moreno Quartet

New York Jazz

Juhlittu saksofonisti/pianisti/säveltäjä Will Vinson, joka on esiintynyt sellaisten jazzsuuruuksien kuin Gonzalo Rubalcaban ja Kurt Rosenwinkelin kanssa sekä tehnyt yhteistyötä mm. popartistien Rufus Wainwrightin ja Sean Lennonin kanssa, saapuu toistamiseen Suomeen. Tällä kertaa hänen mukanaan on uusi ”all-star New York” -kvintetti/kvartetti – Will soittaa yhtyeessä sekä pianoa että saksofonia. Kitarassa on lyyrinen nero Mike Moreno. Bändin johtajana hyvin tunnettu Morano on myös nähty vierailijana Joshua Redmanin, Nicolas Paytonin ja monien muiden ryhmissä. Rummuissa on Detroit-syntyinen Clarence Penn, jonka biografiaa lukee kuin jazzin kuka on kukin -julkaisua – mukana on sellaisia nimiä kuin Betty Carter, Wynton Marsalis, Stanley Clarke, Steps Ahead ja Michael Brecker. Basisti Rick Rosato on vasta 26-vuotias, mutta silti hän on saanut pitelemättömällä groovellaan aikaan suosiomyrskyn New Yorkin jazz-skenellä.

Liput 15 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

Arabian Kevät: Jane B. & Funk Masters,Arabiasali, Metropolia, helsinki20.3. Klo 19:00

keikka

Jane B. & Funk Masters Jane B.:n orgaaninen funk-liekki palaa hikeä ja rasvaa tihkuen kummisetänsä James Brownin jalanjäljissä! Basisti Marko Liskin ohjastama yhtye tarjoilee täyslaidallisen James Brownin musiikkia.

Jane B. Anniina Karjalainen aka Jane B., laulu; Miika Pylkkänen, koskettimet; Lauri Kallio, kitara; Samuli Lepola, kitara; Marko Liski, basso; Saku Hjelt, rummut & perkussiot; Richard Söderlund, rummut & perkussiot; Jarkko Soinikoski, trumpetti; Giacomo Angeli, tenorisaksofoni; Casimir Ekman, baritonisaksofoni; Jesse Mast, alttosaksofoni

Hutera (www)

keikka

Hutera on helsinkiläinen rytmimusiikin iskuryhmä, jonka musiikissa on ripaus jazzia, bluesia, rhytm & bluesia sekä rockia. Alunperin Samu Buteran innoittamana koottu bändi soittaa omia kappaleitaan sekä valittuja paloja mm. King Curtisilta, Earl Bosticilta ja Ray Charlesilta. Svengi on taattu!

Johannes Salomaa - saksofoni

Petri Pietilä - kitara ja laulu

Risto Kumpulainen - piano

Timo Tuppurainen - kontrabasso

Niklas Ahlsved - rummut

kuopio

Vapaat äänet -kiertue 2015,OP Jazzillat / Kuopion Musiikkikeskus, kuopio20.3. Klo 21:30

IMPÉRIAL QUARTET (www)

keikka

Ranskalainen Impérial Quartet lupaa kovatasoista jazz-iltaa OP-Jazzklubilla perjantaina 20.3.

Saksofonistikaksikko Damien Sabatierin ja Gérald Chevillonin luotsaama Impérial Quartet kuuluu Ranskan vilkkaan jazz-skenen piristävimpiin tulokkaisiin.

Ranskalainen Impérial Quartet perustuu pakottoman yhteistyön myötä hioutuneeseen ajatukseen jazz-yhtyeestä saumattomasti läpi luomisprosessin kommunikoivana yksikkönä. Bändin perustaneet saksofonistit Damien Sabatier ja Gérald Chevillon ovat soittaneet yhdessä teini-iästä asti ja hioneet soittoaan aluksi katumuusikkoina. Pitkän yhteistyön tulos on kuultavissa Impérial Quartetissa, jossa Sabatier ja Chevillon tutkivat ennakkoluulottomasti äänen laajaa väriskaalaa seuranaan saumattomasti groovaava komppi. Kvartetin täydentävät basisti Joachim Florent ja rumpali Antonin Leymarie, jotka ovat tuttuja useista maailmalla mainetta niittäneestä ranskalaisesta nykyjazzkokoonpanosta.

 

OP Jazzillat/ Jazzklubi, Kuopion Musiikkikeskus
Kuopionlahdenkatu 23, 70100 KUOPIO
Liput 15 € / 10 € (jäsenet / opiskelijat),

oulu

OULUN MUSIIKKIJUHLAT 2015: Marzi,Ravintola Tuba, oulu20.3. Klo 21:00

keikka

Kitaristi Marzi Nyman on paraatiesimerkki raja-aitoja kumartamattomasta muusikkoudesta, joka on tuonut suomalaiseen rytmimusiikkiin uudenlaista elinvoimaa. Oulun Musiikkijuhlilla Marzi on nähty vuosien varrella mitä moninaisimmissa rooleissa, viimeisimpänä Jesus Christ Superstarin Herodeksena ja kamarimusiikkisäveltäjänä. Kukaan ei vielä tiedä vielä mitä tämän moni-ilmeisen muusikon sooloklubilla tulee tapahtumaan!

Marzi Nyman - kitara, laulu

Liput 15/10 € (Jazz 20 ry:n jäsenet 10 €)

MESTARIKURSSIN KLUBI Rytmimusiikin mestarikurssin opiskelijat esiintyvät konsertin jälkeen. Vapaa pääsy.

savonlinna

NYConnection on Tour,Wanha Kasino, savonlinna20.3. Klo 20:00

keikka

NYConnection on suomijazzin ykkösnimistä ja kansainvälisesti maineikkaasta isralilaispianisti Roy Assafista koostuva yhtye, jonka materiaalissa jazztradition älykkyys, harmonia ja swing kohtaavat folkista ammentavan laulelmallisuuden. Mantereita ja traditioita yhdistävän nelikon musiikissa sävellykset jättävät tilaa soittajille ja yhteiselle improvisoinnille.

Yhtye julkaisi keväällä 2014 toisen albuminsa Urban Griot, jonka sävellyksiä on lähestytty laulujen ja tarinoiden kautta, unohtamatta jazzin perinteitä. Tästä syntyvä luova ja ennakkoluuloton improvisointi on nimensä mukaisesti albumin ydintä – griotit olivat länsiafrikkalaisia laulajia, runoilijoita ja tarinankertojia, jotka tunnettiin kyvystään yhdistää perinteikäs ilmaisu nykyhetkeen. Tätä griot-perinnettä noudattaen NYConnection esittelee nyt maaliskuisella Suomen-kiertueellaan yhtyeen yhteisiin kokemuksiin perustuvia tarinoita jazzmusiikin keinoin.

Roy Assaf - piano
Jussi Kannaste -saksofoni
Jaska Lukkarinen - rummut
Antti Lötjönen - basso

http://www.nyconnection.net/
https://www.facebook.com/pages/NYConnection/394799867251980

turku

Suomijazzin suurmies Juhani Aaltonen saadaan vihdoin osaksi myös Flame Jazz –ohjelmaa. Pyöreitä vuosia hiljattain täyttänyt 80-vuotias saksofonisti on kiistatta yksi historian tärkeimmistä suomalaismuusikoista. Muun muassa Säveltaiteen Valtionpalkinnolla huomioitu taiteilija on erikoistunut vapaapulsatiiviseen jazzilmaisuun. Aaltosen julistava ja koskettava soitto on liikuttanut jazzyleisöjä jo vuosikymmenten ajan, ja mestari jatkaa edelleen vahvaa kulkuaan. Basisti Ulf Krokfors ja suomijazzin tärkeimpiin tekijöihin kuuluva rumpali Reiska Laine täydentävät trioa loistavasti. Ahkerasti yhdessä soittava trio julkaisee alkuvuodesta 2015 myös uuden albumin.

Juhani Aaltonen – saksofoni, huilu
Ulf Krofors – basso
Reiska Laine – rummut

Liput 10/8€ (8Raita Record Store & Tiketti)