Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 10.3.

helsinki

jaZZanti-konsertti - Manuel Dunkel & Alexi Tuomarila duo,ravintola Laulumiehet, helsinki10.3. Klo 19:00

Manuel Dunkel - Alexi Tuomarila duo

keikka

Manuel Dunkel: saksofonit ja Alexi Tuomarila: flyygeli

Viime vuosina paljon yhdessä esiintyneet Dunkel ja Tuomarila esittävät konsertissa pääasiassa omia sävellyksiään vapaalla ja intensiivisellä otteella. Duon soitosta välittyvät melodinen ilmaisu ja virtuositeetti.

Manuel Dunkel (s. 1971) vakiinnutti paikkansa yhtenä Suomi-jazzin vahvimmista äänistä jo 1990-luvun puolivälissä. Dunkel on tullut tunnetuksi rikkaasta ja ilmaisuvoimaisesta tyylistään, vahvoista melodialinjoistaan sekä intensiivisestä svengistään.

1990-luvulla Dunkel profiloitui eritoten monipuoliseksi ja ilmeikkääksi muusikoksi soittamalla hyvin erilaisissa kokoonpanoissa funkista tyylipuhta aseen jazziin. Saksofonistin taidot ja intensiivinen soitto huomattiin nopeasti yleisön ja kriitikoiden keskuudessa, mistä tunnustuksena Dunkel vastaanotti Pekka Pöyry – saksofonipalkinnon vuonna 1996. Niin ikään vuosina 1999-2001 hänet äänestettiin parhaaksi tenorisaksofonistiksi Jazzrytmit -lehdessä. Manuel sai Jazzliiton Yrjö-palkinnon 2011.

Hän kokosi oman kvartettinsa 1996, ja Manuel Dunkel Quartetin samanniminen ensilevy tuli ulos kaksi vuotta myöhemmin. Quartet on julkaissut eri kokoonpanoilla yhteensä neljä levyä. Albumit koostuvat enimmäkseen Dunkelin omista sävellyksistä. Dunkel on tehnyt kvartettinsa kanssa useita kiertueita Suomessa ja esiintynyt kansainvälisillä jazzfestivaaleilla Ranskassa, Kreikassa, Marokossa ja Serbiassa kotimaansa lisäksi. Alexi on Manuelin nykykvartetin pianisti. Viimeisimmällä omalla albumilla, Meeting Point (Texicalli Records 2013), Dunkelin United –kokoonpanoa tukevat Proton String Quartetin jouset.

Manuel on soittanut useassa muussa kokoonpanossa UMO:ssa, Espoo Big Bandissä, Jukka Perko & Hurmio-orkesterissa, Platypus Ensemblessä sekä pohjoismaisista muusikoista koostuvassa TONIC yhtyessä. Lisäksi saksofonisti on vieraillut solistina sekä Suomessa että ulkomailla ja soittanut mm. Paul Jacksonin, Rick Margitzan, Eric Truffazin ja Kenny Wheelerin kanssa.

http://www.manueldunkel.com/index.html
http://jazzfinland.fi/artisti/manuel-dunkel

Alexi Tuomarila (s. 1974) opiskeli pitkään klassista pianoa Espoon musiikkiopistossa, mutta rumpali-isän levykokoelmien kautta syntynyt jazzinnostus vei lukion jälkeen Oulunkylän Pop & Jazz konservatorioon. Vuonna 1994 opiskelupaikaksi vaihtui Brysselin konservatorio, johon Alexi tutustui vieraillessaan kaupungissa asuneiden vanhempiensa luona. Tärkein opettaja Brysselissä oli Diederik Wissels, jonka antama innostus vei nuoren pianistin yhä syvemmälle pianojazzin maailmaan.

Opintojensa loppuvaiheessa Alexi perusti kvartetin yhdessä opiskelutovereidensa, saksofonisti Nicolas Kummertin, basisti Cristophe Devisscherin ja rumpali Teun Verbruggenin kanssa. Ensimmäinen esiintyminen tapahtui vuonna 1999 Hoeilaartin jazzyhtyekilpailussa, jonka kvartetti myös voitti. Pari vuotta myöhemmin bändi nappasi ykkössijan Avignonissa järjestetyssä yhtyekilpailussa, jolloin Alexi itse voitti myös Monacon jazzsolistikilpailun. Menestys kilpailuissa toi Tuomarilalle tunnettavuutta Suomessakin, ja vuonna 2000 Tuomarilan kvartetti kävi esiintymässä Suomessa sekä April Jazzeilla että Kaamosjazzissa.

Alexi on jatkanut kansainvälistä uraansa ja soitti pitkään Tomasz Stanko Quintetissä ja useissa keskieurooppalaisissa yhtyeissä. Nykyään hän on mukana useassa suomalaisissa huippukokoonpanoissa kuten Eero Koivistoisen ja Manuel Dunkelin kvarteteissa. Alexin trio, johon kuuluu lisäksi rumpali Olavi Louhivuori ja basisti Mats Eilertsen, julkaisi erinomaisen levyn ”Seven Hills” englantilaisen Edition Records levymerkillä 2013.

http://jazzfinland.fi/artisti/alexi-tuomarila
https://www.facebook.com/AlexiTuomarila

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2. (www.digelius.com).

loimaa

Vapaat äänet -kiertue 2015,Taidetalo, Loimaan taidemuseo, loimaa10.3. Klo 19:00

ALEATORIC (www)

keikka

Pianisti Aki Rissasen ja belgialaissaksofonisti Robin Verheyenin sekä palkitun rumpali Markku Ounaskarin muodostama Aleatoric-trio luottaa hetken taikaan.

Kotimaisen jazzin kärkikastiin kuuluvan pianisti Aki Rissasen ja belgialaissaksofonisti Robin Verheynin duotyöskentelyn pohjalta syntynyt Aleatoric-trio satsaa ilmaisussaan improvisaatioon ja hetken taikaan. Yhtyeen kolmas jäsen on rumpali Markku Ounaskari, joka on tuorein Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon voittaja vuoden 2014 suomalaisena jazzmuusikkona. Vuonna 2013 julkaistu trion nimeä kantava Aleatoric-albumi on äänitetty yhden päivän aikana improvisoiden, ensimmäisiin ottoihin luottaen. Tähän levyn nimi viittaakin: musiikkiin, joka syntyy hallitun sattumanvaraisuuden kautta. Vahva kolmikko on omimmillaan keikkalavalla luodessaan uutta yhdessä vuorovaikutuksessa yleisönsä kanssa.

Liput 10 € /8 €
Loimaan Taidetalo, Rantatie 2