Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 17.3.

helsinki

Michel Legrand & Helsingin kaupunginorkesteri & UMO, kapellimestarina Jules Buckley,Musiikkitalo, helsinki17.3. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Helsingin kaupunginorkesteri (www)

Michel Legrand (www)

Jules Buckley (www)

keikka

UMO ja Helsingin kaupunginorkesteri saavat maaliskuussa vieraakseen legendaarisen elokuvasäveltäjän ja pianistin Michel Legrandin. Viidellä Grammylla ja kolmella Oscarilla palkitun Legrandin pitkästä ja monipuolisesta urasta kertovat yli sata maailmanluokan nimien kanssa julkaistua albumia. Miehen tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat elokuvamusiikin suuret ikivihreät ja suomeksikin levytetyt kappaleet The Umbrellas of Cherbourg (Cherbourgin sateenvarjot) ja The Windmills of Your Mind (Samanlainen onni). Iltaa luotsaa maineikkaan Metropole Orkestin ylikapellimestari Jules Buckley, jonka mielenkiintoiset, avarakatseiset ja rajoja rikkovat projektit eri orkesterien ja artistien kanssa ovat tehneet hänestä tämän hetken halutuimman yhteistyökumppanin. Niinpä sekä UMOssa että HKO:ssa ollaan innostuneen ylpeitä kevään yhteisestä debyytistä!

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 48,50 € / 37,50 € / 27,50 €

NYConnection on Tour,Kansallisteatterin Lavaklubi, helsinki17.3. Klo 19:00

keikka

NYConnection on suomijazzin ykkösnimistä ja kansainvälisesti maineikkaasta isralilaispianisti Roy Assafista koostuva yhtye, jonka materiaalissa jazztradition älykkyys, harmonia ja swing kohtaavat folkista ammentavan laulelmallisuuden. Mantereita ja traditioita yhdistävän nelikon musiikissa sävellykset jättävät tilaa soittajille ja yhteiselle improvisoinnille.

Yhtye julkaisi keväällä 2014 toisen albuminsa Urban Griot, jonka sävellyksiä on lähestytty laulujen ja tarinoiden kautta, unohtamatta jazzin perinteitä. Tästä syntyvä luova ja ennakkoluuloton improvisointi on nimensä mukaisesti albumin ydintä – griotit olivat länsiafrikkalaisia laulajia, runoilijoita ja tarinankertojia, jotka tunnettiin kyvystään yhdistää perinteikäs ilmaisu nykyhetkeen. Tätä griot-perinnettä noudattaen NYConnection esittelee nyt maaliskuisella Suomen-kiertueellaan yhtyeen yhteisiin kokemuksiin perustuvia tarinoita jazzmusiikin keinoin.

Roy Assaf - piano
Jussi Kannaste -saksofoni
Jaska Lukkarinen - rummut
Antti Lötjönen - basso

http://www.nyconnection.net/
https://www.facebook.com/pages/NYConnection/394799867251980

Arabian Kevät: Metropolia Big Band - Omin sävelin / Modern Mainstream Ensemble,Arabiasali, Metropolia, helsinki17.3. Klo 19:00

keikka

Klo 19:00 Metropolia Big Band - Omin sävelin

Musiikin opiskelijoiden omaa sävellys- ja sovitustuotantoa, mukana myös kantaesityksiä. Kapellimestari Antti Rissanen.

Klo 20:00 Modern Mainstream Ensemble

Jazzklassikoita 60-luvulta nykypäivään, mukana myös yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä. Yhtyeen ohjaus Mikael Jakobsson.

Liput 7 / 3,5 €.

Tapahtuman järjestää Metropolian Musiikki.

joensuu

Vapaat äänet -kiertue 2015,Joensuun konservatorio, joensuu17.3. Klo 19:00

ALEATORIC (www)

IMPÉRIAL QUARTET (www)

keikka

Pianisti Aki Rissasen ja belgialaissaksofonisti Robin Verheyenin sekä palkitun rumpali Markku Ounaskarin muodostama trio luottaa hetken taikaan. Saksofonistikaksikko Damien Sabatierin ja Gérald Chevillonin luotsaama Impérial Quartet kuuluu Ranskan vilkkaan jazz-skenen piristävimpiin tulokkaisiin.

Järjestyksessään 26. ranskalais-suomalainen Vapaat äänet -kiertue pysähtyy Joensuussa 17. maaliskuuta. Suomalais-belgialainen Aleatoric-trio ja ranskalainen Impérial Quartet tähdittävät kovatasoista jazz-iltaa konservatorion konserttisalissa. Kiertue toteutetaan Vapaiden äänien ja Suomen Jazzliiton yhteistuotantona.

Kotimaisen jazzin kärkikastiin kuuluvan pianisti Aki Rissasen ja belgialaissaksofonisti Robin Verheyenin duotyöskentelyn pohjalta syntynyt Aleatoric-trio satsaa ilmaisussaan improvisaatioon ja hetken taikaan. Yhtyeen kolmas jäsen on rumpali Markku Ounaskari, joka on tuorein Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon voittaja vuoden 2014 suomalaisena jazzmuusikkona. Vuonna 2013 julkaistu trion nimeä kantava Aleatoric-albumi on äänitetty yhden päivän aikana improvisoiden, ensimmäisiin ottoihin luottaen. Tähän levyn nimi viittaakin: musiikkiin, joka syntyy hallitun sattumanvaraisuuden kautta. Vahva kolmikko on omimmillaan keikkalavalla luodessaan uutta yhdessä vuorovaikutuksessa yleisönsä kanssa.

Ranskalainen Impérial Quartet perustuu yhtä lailla pakottoman yhteistyön myötä hioutuneeseen ajatukseen jazz-yhtyeestä saumattomasti läpi luomisprosessin kommunikoivana yksikkönä. Bändin perustaneet saksofonistit Damien Sabatier ja Gérald Chevillon ovat soittaneet yhdessä teini-iästä asti ja hioneet soittoaan aluksi katumuusikkoina. Pitkän yhteistyön tulos on kuultavissa Impérial Quartetissa, jossa Sabatier ja Chevillon tutkivat ennakkoluulottomasti äänen laajaa väriskaalaa seuranaan saumattomasti groovaava komppi. Kvartetin täydentävät basisti Joachim Florent ja rumpali Antonin Leymarie, jotka ovat tuttuja useista maailmalla mainetta niittäneestä ranskalaisesta nykyjazzkokoonpanosta.

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €
Konsertin järjestäjä Jazzkerho -76 , Joensuu ry / yhteistyössä Joensuun konservatorion kanssa