Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 5.3.

helsinki

Club For Five & UMO: Mononen & Kärki – Erilainen tangokonsertti,Savoy-teatteri, helsinki5.3. Klo 20:00

keikka

Yleisön pyynnöstä! Juhlavuosiaan vuonna 2015 viettävät 40-vuotias UMO ja 15-vuotias Club For Five jatkavat suurta suosiota saavuttanutta Erilainen tangokonsertti -kiertuettaan keväällä 2015. Viihde-spektaakkelissa tarjoillaan Unto Monosen ja Toivo Kärjen ikivihreitä tangoja uusina ja yllättävinä versioina. Erilainen tangokonsertti on kunnianosoitus kahdelle suomalaiselle säveltäjälegendalle. Monosen ja Kärjen tuttuihin sävelmiin avautuu uusi näkökulma, kun epätavallinen kokoonpano – big band ja viisihenkinen lauluyhtye – tuo omissa tulkinnoissaan yhteen erilaisia musiikkimaailmoja. Kohtalokas tango yhdistyy jännittävällä tavalla elokuvamusiikkiin, jazziin, discoon tai rockiin. Kekseliäät sovitukset, joista vastaavat mm. Marzi Nyman, Pessi Levanto ja Mikko Hassinen, vievät suomalaissäveliä ympäri maailman Amerikasta Argentiinaan ja Kuuban kautta Portugaliin.

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 36,50 € / 32,50 € / 19,50 € (Normaalihinta 34 €, eläkeläiset 30 €, työttömät, opiskelijat ja lapset 17 € + lippuvälittäjän toimituskulut alk. 2,50 €). Konsertin kesto 120 min, sisältää väliajan. Kapellimestarina Esko Heikkinen. 

Sibis Swings with Antti Sarpila – Musiikkimatka jazzin historiaan,Black Box, Musiikkitalo, helsinki5.3. Klo 19:00

Antti Sarpila

Sibelius-Akatemian jazzmusiikin opiskelijoita

keikka

Läpileikkaus klassisen jazzin vaiheista.

Musiikkia Louis Armstrongista Charlie Parkeriin.

Antti Sarpila, klarinetti ja saksofonit
Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän opiskelijat

Liput: 17,50/11,50/6,50 € (Lippupalvelu), 15/10/5 € (Musiikkitalo)

Lisätietoja

Tuottaja
Ulla Havulehto
050 384 3451
ulla.havulehto@uniarts.fi

 

Fusiotherapy-Klubi vieraana Jukka Gustavson,Kulttuuriareena Gloria, helsinki5.3. Klo 19:00

Fusiotherapy (www)

keikka

Kevään aikana Fusiotherapy-yhtyeen vieraaksi saapuu kolme kokenutta muusikkoa progressiivisen rokin ja jazzfuusion kentältä. Ensimmäisessä klubi-illassa vieraana on kosketinsoitintaiteilija Jukka Gustavson. Ilta sisältää livemusiikin lisäksi myös haastattelutuokion jonka yhteydessä myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua ja esittää kysymyksiä. Klubilla panostetaan myös visuaaliseen ilmeeseen ja arkistoista kaivetaan esiin myös videomateriaalia. Luvassa on setit sekä vierailijan kanssa että Fusiotherapyn oma fuusiosetti. ​

Ovet aukeavat klo 19:00. Showtime klo 20.00.

Liput 10/8 €

Saaret,Musiikkitalo, helsinki5.3. Klo 22:00

keikka

Saaret soittaa musiikkia, jossa mikään ei ole varmaa, mutta kaikella on tarkoituksensa. Henri Lyysaaren sävellyksissä kuljetaan tajunnanvirtana ajasta ja paikasta toiseen unohtamatta pysähtymisen merkitystä. Soinnillisesti yhtyeen musiikki yhdistää akustista jazz-estetiikkaa elektronisempaan äänimaailmaan. Kaiken keskiössä ovat vahvat sävellykset, jotka antavat tilaa yhtyeen huikeille improvisoijille.

Henri Lyysaari - koskettimet, sävellykset

Tomi Nikku - trumpetti, flyygelitorvi

Joakim Berghäll - saksofonit, huilu

Max Zenger - saksofonit, klarinetit, huilu

Teemu Åkerblom - kontrabasso, syntetisaattori

Anssi Tirkkonen - rummut, rumpukoneet

Illan avaa lauluyhtye Sherry Lips klo 21:00.

Vapaa pääsy!

jyväskylä

Elifantree (FI/SE) levynjulkaisukonsertti + Splashgirl (NO),Poppari, Puistokatu 2-4, jyväskylä5.3. Klo 21:30

Elifantree

Splashgirl (www)

keikka

Elifantree ja Splashgirl yhteiskiertueella!

Laulaja Anni Elif Egecioglun, saksofonisti Pauli Lyytisen ja rumpali Tatu Rönkön muodostama Elifantree julkaisee kolmannen albuminsa Movers and Shakers helmikuun lopussa tamperelaisen Eclipse-levymerkin kautta. Uusi albumi päivittää Elifantreen soundin ja asettaa yhtyeen yhä kauemmas omalle kartalleen genremääritelmien tuolle puolen.

Vuonna 2010 debyyttialbuminsa julkaissut Elifantree on kulkenut lyhyessä ajassa pitkän matkan yhdeksi Suomen mielenkiintoisimmista uusista bändeistä. Alunperin enimmäkseen kokeelliseksi jazz-yhtyeeksi mielletty kombo on viimeistään nyt edennyt urallaan musiikilliseen maailmaan, jossa yhtyeen genremäärittely tuntuu jopa hieman turhalta. Jazz on ilmaisussa läsnä, mutta Elifantree on enenevässä määrin kokeellista pop-musiikkia, jossa on elementtejä myös elektronisesta musiikista. Kappaleissa on tilaa ja vapautta ja uusina elementteinä Elifantreen musiikissa on kuultavissa erityisesti elektroakustisen soundimaailman syventymistä kaikkien instrumenttien osalta, pianon kasvanutta roolia kokonaissoundissa, kehittynyttä polyrytmiikkaa ja melodisten perkussioelementtien hyödyntämistä.

Elifantree herätti ensimmäistä kertaa laajempaa huomiota voittamalla Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Suomen osuuden vuonna 2008. Yhtyeen debyyttilevy Love & Trees julkaistiin vuonna 2010 ja toinen albumi Time Out vuonna 2012. Elifantree on esiintynyt laajasti sekä Suomessa että ulkomailla kasvattaen tasaisesti fanijoukkojaan energisten esiintymistensä myötävaikutuksella. Suomalais-ruotsalaisen yhtyeen jäsenistä rumpali Tatu Rönkkö vaikuttaa nykyään Berliinissä ja Anni Elif Egecioglu sekä Pauli Lyytinen Helsingissä.

Anni Elif Egecioglu - laulu, syntetisaattori, piano jne.

Pauli Lyytinen - saksofoni, efektit, syntetisaattori jne.

Tatu Rönkkö - rummut, perkussiot jne.

http://www.elifantree.com

Splashgirl on ehkäpä Norjan mielenkiintoisin pianotrio, joka on julkaissut neljä levyä ja konsertoinut ahkerasti niin USA:ssa, Euroopassa kuin Aasiassakin.

Andreas Stensland Løwe - piano

Jo Berger Myhre - kontrabasso

Andreas Lønmo Knudsrød - rummut, perkussiot

http://www.splashgirl.no/

Liput 12/8 €