Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 18.3.

helsinki

The Great Helsinki Swing Big Band: Laila Kinnusen svengit,Malmitalo, helsinki18.3. Klo 19:00

Suomalaisen iskelmätähden Laila Kinnusen tytär Milana Misic tulkitsee swing big bandin solistina äitinsä aikoinaan esittämiä kappaleita.

Laila Kinnunen voitti Iskelmälaulun SM-kilpailut Helsingissä vuonna 1955 ja pääsi solistiksi Lasse Pihlajamaan orkesteriin vuonna 1956. Myöhemmin Kinnunen lauloi myös muun muassa Olli Hämeen ja Erkki Melakosken orkestereissa. Ensimmäinen levytys Lazzarella vuodelta 1957 oli heti menestys. Muita 1950-luvun menestyslevytyksiä olivat muun muassa Illalla, illalla ja Kellä kulta, sillä onni. 1961 Kinnunen oli Suomen ensimmäinen edustaja Eurovision laulukilpailuissa. Cannesissa pidetyssä kilpailussa Valoa ikkunassa saavutti jaetun kymmenennen sijan. 1960-luvulla Laila Kinnunen kypsyi moniin erityylisiin ja vaativiin tulkintoihin. Levytyksiin kuuluivat muun muassa Tiet, Epävireiset sydämet (Desafinado), Kun ja En vastaa jos soitat. Swing big bandin solistina tätä ohjelmistoa esittää Lailan tytär, Milana Misic. Kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Liput 20 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Järj. The Great Helsinki Swing Big Band -yhdistys ry

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

Eero Koivistoinen Quartet Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki18.3. Klo 21:00

Eero Koivistoinen – saksofonit
Alexi Tuomarila – piano
Jori Huhtala – basso
Jussi Lehtonen – rummut

pieksämäki

NYConnection on Tour,Kulttuurikeskus Poleeni, pieksämäki18.3. Klo 18:00

keikka

NYConnection on suomijazzin ykkösnimistä ja kansainvälisesti maineikkaasta isralilaispianisti Roy Assafista koostuva yhtye, jonka materiaalissa jazztradition älykkyys, harmonia ja swing kohtaavat folkista ammentavan laulelmallisuuden. Mantereita ja traditioita yhdistävän nelikon musiikissa sävellykset jättävät tilaa soittajille ja yhteiselle improvisoinnille.

Yhtye julkaisi keväällä 2014 toisen albuminsa Urban Griot, jonka sävellyksiä on lähestytty laulujen ja tarinoiden kautta, unohtamatta jazzin perinteitä. Tästä syntyvä luova ja ennakkoluuloton improvisointi on nimensä mukaisesti albumin ydintä – griotit olivat länsiafrikkalaisia laulajia, runoilijoita ja tarinankertojia, jotka tunnettiin kyvystään yhdistää perinteikäs ilmaisu nykyhetkeen. Tätä griot-perinnettä noudattaen NYConnection esittelee nyt maaliskuisella Suomen-kiertueellaan yhtyeen yhteisiin kokemuksiin perustuvia tarinoita jazzmusiikin keinoin.

Roy Assaf - piano
Jussi Kannaste -saksofoni
Jaska Lukkarinen - rummut
Antti Lötjönen - basso

http://www.nyconnection.net/
https://www.facebook.com/pages/NYConnection/394799867251980

ylivieska

Vapaat äänet -kiertue 2015,Akustiikka, ylivieska18.3. Klo 19:00

IMPÉRIAL QUARTET (www)

keikka

Ranskalainen Impérial Quartet lupaa kovatasoista jazz-iltaa Akustiikassa keskiviikkona 18.3.

Saksofonistikaksikko Damien Sabatierin ja Gérald Chevillonin luotsaama Impérial Quartet kuuluu Ranskan vilkkaan jazz-skenen piristävimpiin tulokkaisiin.

Ranskalainen Impérial Quartet perustuu pakottoman yhteistyön myötä hioutuneeseen ajatukseen jazz-yhtyeestä saumattomasti läpi luomisprosessin kommunikoivana yksikkönä. Bändin perustaneet saksofonistit Damien Sabatier ja Gérald Chevillon ovat soittaneet yhdessä teini-iästä asti ja hioneet soittoaan aluksi katumuusikkoina. Pitkän yhteistyön tulos on kuultavissa Impérial Quartetissa, jossa Sabatier ja Chevillon tutkivat ennakkoluulottomasti äänen laajaa väriskaalaa seuranaan saumattomasti groovaava komppi. Kvartetin täydentävät basisti Joachim Florent ja rumpali Antonin Leymarie, jotka ovat tuttuja useista maailmalla mainetta niittäneestä ranskalaisesta nykyjazzkokoonpanosta.

Liput 15 € / 10 € eläkeläiset, opiskelijat ja lapset + KP-etukorttietu
Koukukatu 2B, 84100 Ylivieska