Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 26.3.

helsinki

Sibis Alumni Big Band & Darcy James Argue, sävellys ja musiikinjohto,Black Box, Musiikkitalo, helsinki26.3. Klo 19:00

Darcy James Argue (www)

Sibis Alumni Big Band

keikka

Sibelius-Akatemian jazzalumnien Sibis Alumni Big Bandin vieraaksi saapuu nuori kanadalainen jazzsäveltäjä- ja kapellimestari Darcy James Argue.

Argue (s. 1975) on saavuttanut Secret Society -yhtyeensä kanssa kaksi Grammy-ehdokkuutta 'Best Large Jazz Ensemble Album' -kategoriassa vuosina 2011 ja 2014. Darcy James Arguen sävellykset eroavat perinteiseksi mielletystä big band -musiikista sekoittaen sävelkieleen minimalistisia sävyjä, nykymusiikkia, indierockia ja eri jazztyylejä. Näistä aineksista syntyy jättimäinen, kuulijansa yllättävä ja intensiivinen ja uusiin suuntiin ulottuva sulatusuuni. Argue pyrkii sävellyksissään välttämään standardin mukaista instrumentaatiota käyttäen orkesterin tukena avantgardistisia soittimia melodicoista aina efektien kautta soitettuihin kitaroihin.

Liput: 17,50/11,50/6,50 € (Lippupalvelu), 15/10/5 € (Musiikkitalo)

Lisätietoja

Tuottaja
Ulla Havulehto
050 384 3451
ulla.havulehto@uniarts.fi

 

Teemu Viinikainen Solo & Jamit,Koko Jazz Club, helsinki26.3. Klo 21:00

keikka

26.3 Koko Jazz Clubilla esiintyy Teemu Viinikainen solona. Illan toisella puoliajalla lava on vapaa jamittelijoille. Jami-isäntänä Mikko Karjalainen.

Teemu Viinikaisen kitarismi hakee vertaistaan ympäri maailmaa. Hänen musikaalisuutensa, kyky tuottaa mahdottomilta tuntuvia harmonioita höyhenenkevyesti, rytmiikan laajuus, täsmällisyys ja mielikuvituksellisuus ovat eräitä hänen tärkeitä ominaisuuksiaan. Tässä on mies, joka ottaa lavan haltuun yksin.

Konsertin jälkeen puikkoihin astuu trumpetisti Mikko Gunu Karjalainen. Mikon hostaamat jamit ovat Suomessa jo käsite, joten kaikki soittimet mukaan ja jameihin Koko Jazz Clubille.

Teemu Viinikainen, kitara
Jamit, isäntänä Mikko Gunu Karjalainen

Ovet auki klo 20:00.

Liput 15/10 €

Jameihin osallistuville soittajille ja laulajille vapaa pääsy.

nurmes

Rhythm Future Quartet,Hannikaisen sali, nurmes26.3. Klo 19:00

Rhythm Future Quartet (www)

keikka

Rhythm Future Quartet nyt ensi kertaa Suomessa!!

Olli Soikkelin ja Jason Anickin kokoama Rhythm Future Quartet on kiertänyt viime vuoden ympäri USA:ta. Sitä on suitsutettu mediassa ylistävin sanoin: Boston Globe: ”RFQ luo uuden perustan Gipsy Jazzille”, The Wall Street Journal: ”Olli Soikkeli yhdistää soitossaan hämmästyttävän näppäryyden ja nopeuden puhtaaseen sielukkuuteen tavalla, joka asettaa hänet arvokkaimpien Djangon perillisten joukkoon”, Downbeat: ”Jason Anick on jazzviulun nouseva tähti”. Yhtye on julkaissut ensimmäisen levynsä 2014. Yhtyettä täydentävät Suomen kiertueella kontrabasisti Teemu Åkerblom ja kitaristi Tomi Kettunen.

Jason Anick - viulu
Olli Soikkeli - kitara
Tomi Kettunen - kitara
Teemu Åkerblom - kontrabasso

21.03 Wiljami klo 19, Rovaniemi
22.03 Lehtopirtti klo 15, Lehtojärvi
23.03 Juttutupa klo 21, Helsinki. Täällä myös Django Collective Helsinki!
24.03 Turun Musiikkiopisto klo 19, Turku
25.3 Harjulinna klo 19, Parikkala
26.3 Hannikaisen Sali klo 19, Nurmes
27.3 Konservatorion Sali klo 19, Joensuu
28.3 Lahden Pikkuteatteri klo 19, Lahti
29.3 Pjazza klo 12, Helsinki