Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 28.3.

lahti

Rhythm Future Quartet,Pikkuteatteri, lahti28.3. Klo 19:00

Rhythm Future Quartet (www)

keikka

Rhythm Future Quartet nyt ensi kertaa Suomessa!!

Olli Soikkelin ja Jason Anickin kokoama Rhythm Future Quartet on kiertänyt viime vuoden ympäri USA:ta. Sitä on suitsutettu mediassa ylistävin sanoin: Boston Globe: ”RFQ luo uuden perustan Gipsy Jazzille”, The Wall Street Journal: ”Olli Soikkeli yhdistää soitossaan hämmästyttävän näppäryyden ja nopeuden puhtaaseen sielukkuuteen tavalla, joka asettaa hänet arvokkaimpien Djangon perillisten joukkoon”, Downbeat: ”Jason Anick on jazzviulun nouseva tähti”. Yhtye on julkaissut ensimmäisen levynsä 2014. Yhtyettä täydentävät Suomen kiertueella kontrabasisti Teemu Åkerblom ja kitaristi Tomi Kettunen.

Jason Anick - viulu
Olli Soikkeli - kitara
Tomi Kettunen - kitara
Teemu Åkerblom - kontrabasso

21.03 Wiljami klo 19, Rovaniemi
22.03 Lehtopirtti klo 15, Lehtojärvi
23.03 Juttutupa klo 21, Helsinki. Täällä myös Django Collective Helsinki!
24.03 Turun Musiikkiopisto klo 19, Turku
25.3 Harjulinna klo 19, Parikkala
26.3 Hannikaisen Sali klo 19, Nurmes
27.3 Konservatorion Sali klo 19, Joensuu
28.3 Lahden Pikkuteatteri klo 19, Lahti
29.3 Pjazza klo 12, Helsinki

tampere

TTT-klubi: Eero Koivistoinen Quartet feat. Jukka Eskola,TTT-klubi, Tampereen Työväen Teatteri, tampere28.3. Klo 21:30

keikka

Suomalaisen jazzin toteemi, saksofonisti Eero Koivistoinen tuo TTT-Klubille kvartettinsa sekä erikoisvieraana trumpetisti Jukka Eskolan.

Eero Koivistoinen sai Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon kaikkien aikojen ensimmäisenä muusikkona (1967). Amerikkalaisen jazzin uudet virtaukset saapuivat jaettavaksi Suomeen, kun Koivistoinen opiskeli Berkleen School of Musicissa ja työskenteli Dizzy Gillespien, Gil Evansin, Jack DeJohnetten, Randy Breckerin ja John Scofieldin kaltaisten muusikoiden kanssa.

Koivistoinen tunnetaan vahvasta rytmin käsittelystä, ja esimerkiksi hänen funkille flirttaileva fuusiolevynsä Wahoo! (Eero Koivistoinen Music Society) on edelleen haluttu harvinaisuus myös kansainvälisten keräilijöiden haaveissa. Syvyyttä soittoon on tuonut sittemmin myös laaja-alainen yhteistyö afrikkalaisten muusikoiden kanssa. Säveltäjänä Koivistoinen on big band -ympäristössä Suomen esitetyimpiä sekä yksi harvoista jazzmiehistä, joiden teoksia on kuultu myös sinfoniaorkestereiden ohjelmistossa.

Koivistoisen kvartetissa pianistina vaikuttaa Alexi Tuomarila – myös legendaarisen ECM-muusikon Tomasz Stánkon valinta tämän Euroopan- ja Yhdysvaltain-kiertueilla. Bassosta vastaa Jori Huhtala ja rummuista Jussi Lehtonen. Eero Koivistoinen Quartetilta ilmestyy uusi albumi juuri TTT-Klubin konsertin alla, joten uutta ohjelmistoa on luvassa klassikoiden rinnalla.

Kiinnostavana eturivin lisävahvistuksena TTT-Klubilla nähdään kuuma trumpetisti Jukka Eskola, joka on saavuttanut omassa sukupolvessaan samanlaisen pioneerin aseman kuin Koivistoinen aikoinaan, tunnustuksina mm. Sony Jazzpalkinto ja Pori Jazzin vuoden nuori taiteilija. Helsingin urbaanin jazz-skenen ässä on puhaltanut esimerkiksi yhtyeissä NuSpirit Helsinki, The Five Corners Quintet, Teddy Rok Seven, Jo Stance ja Ricky-Tick Big Band.

Koivistoinen ja Eskola lähtivät yhteisellä Japanin-kiertueelle marraskuussa 2014. TTT-Klubilla kahden sukupolven raskassarjalaiset nähdään jälleen rinnatusten!

Showtime klo 22, ovet klo 21.30.

Liput 15/12 €